Χρηματιστήριο: Με τράπεζες πάνω από τις 480

Κέρδη άνω του 5% καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο σχεδόν 2%. Ξεχωρίζει η μετοχή της Eurobank, υπεραποδίδουν ΟΤΕ, ΔΕΗ. Θετικό γύρισμα για Coca Cola. Ξεχωρίζει με άνοδο 14% η MIG από τα μεσαία.

Συνεχίζεται η μέτριου κόστους προσπάθεια αντίδρασης σε Ευρώπη και Χ.Α. Έως 0,75% στις 9.240 μονάδες νωρίτερα ο DAX, στην περιοχή των 480 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, καθώς ο τραπεζικός κλάδος αντιδρά κατά 5%, με το μόλις 22% του τζίρου σε Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank. Αυτό γιατί στη μετοχή της Jumbo έχει αλλάξει χέρια σχεδόν το 20%, ενώ αυξημένος είναι ο τζίρος και σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Συνεδρίαση ανακοίνωσης αποτελεσμάτων η σημερινή για ισχυρούς ομίλους όπως είναι ο ΟΤΕ αλλά και η Jumbo, τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Συναλλαγές αξίας πάνω από 4,2 εκατ. ευρώ στη μετοχή του ΟΤΕ, που ανακοίνωσε ήδη τα μεγέθη του 2015 και τη διανομή μερίσματος (0,10 ευρώ/μετοχή) να λειτουργεί ως δέλεαρ και για βραχυπρόθεσμους παίκτες. Στα 6,75-7,12 ευρώ η μετοχή του Οργανισμού, ξεπερνώντας και πάλι τα κρίσιμα 7 ευρώ, με συναλλαγές που ξεπερνούν τις 600 χιλιάδες τεμάχια, αξίας 4,2 εκατ. ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές/υψηλός τζίρος και στη μετοχή του ΟΠΑΠ, που κυμαίνεται στα 5,84-5,90 ευρώ, με 400 χιλιάδες τεμάχια αξίας 2,3 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως το ενδιαφέρον και οι τοποθετήσεις σε αυτές τις δύο σημαντικές μετοχές, σε μία δύσκολη συγκυρία (και) για το Χ.Α., θα μπορούσε να ενεργήσει υπέρ της αγοράς για τη συνέχεια.

Εάν όντως πρόκειται για τοποθετήσεις (αγορές) ισχυρών χεριών με αφορμή είτε τα αποτελέσματα του ΟΤΕ, είτε την εκτίμηση πως ο ΟΠΑΠ μπορεί να κινηθεί καλύτερα, τότε η αγορά θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να πάρει κάποιες «ανάσες».

Στα 17,62-17,87 ευρώ η μετοχή της δεικτοβαρούς Coca Cola, που γυρνά σε θετικό έδαφος εδώ και λίγη ώρα, ενώ κατά 1,13% στο 0,785 ευρώ υποχωρεί ο τίτλος της Frigoglass, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην εταιρία.

Σε αντίδραση ο τραπεζικός κλάδος, με βραχυπρόθεσμες κινήσεις σε Εθνική (3,25%), Πειραιώς (3,28%) αλλά και σε Alpha Bank (3,17%) και Eurobank (9,2%), με τη βραχυπρόθεσμη τάση για τον ΔΤΡ να παραμένει πτωτική. Σημειώνεται ότι για τον ΔΤΡ καταγράφονται απώλειες 12,97% σε μέτρηση εβδομάδας και 32,73% σε διάστημα μηνός.

Από τις άλλες μετοχές του δείκτη, κινητικότητα σε Τιτάν, F.F. Group, ΕΧΑΕ, Lamda Developemnt, Motor Oil, METKA, Ελληνικά Πετρέλαια.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει το 14,25% για τη μετοχή της MIG, καθώς στο προηγούμενο σχόλιό μας σημειώναμε ότι επανέρχεται στην... προχθεσινή αντίδρασή της.

Από τις μετοχές του FT Mid Cap (στις 547 μονάδες με 0,43%), εκτός από τη MIG, ξεχωρίζουν η Frigoglass με σταθερούς πωλητές, ο Φουρλής με συναλλαγές στα 2,28 ευρώ, το Πλαίσιο με συγκριτικά υψηλές συναλλαγές/τζίρο για ακόμη μία συνεδρίαση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v