Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο

Στα όρια των 660-665 μονάδων η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη. Περιορισμένος ο τζίρος, εν αναμονή σινιάλων από το EwG. Ελεγχόμενες πωλήσεις στις τραπεζικές μετοχές. Κίνηση υψηλότερα για ΔΕΗ.

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο

Μεικτές, ήπιες τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την επομένη της πρώτης συνέντευξης του Ντόναλντ Τραμπ, με τα συμβόλαια στη Wall Street να παραπέμπουν σε πτωτικό ξεκίνημα του S&P.

Προς τις 2.262 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,37%, τα futures του S&P, με τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street να αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη μετά τις πρώτες τοποθετήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Σημειωτέον πως η ορκωμοσία θα γίνει την επόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου.

Σε αναμονή η Ευρώπη, με ελαφρύ προβάδισμα των πωλητών, ξεκινώντας από το χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπου ο ΜΙΒ υποχωρεί 0,45% προς τις 19.400 μονάδες. Σε διόρθωση -προς τις 11.570 μονάδες- και ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Στο ΧΑ, η προσοχή εύλογα είναι στραμμένη στο σημερινό Euroworking Group, αν και ο πήχης των προσδοκιών παραμένει πολύ χαμηλά. Ωστόσο δεν αποκλείεται να έχουμε στίγμα γραφής των προθέσεων της πλευράς Σόιμπλε (είτε άμεσα από τον "τσάρο" της γερμανικής οικονομίας είτε έμμεσα από κάποιον της επιρροής του, λ.χ. χώρα της Βαλτικής).

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, μάλλον προς τα χθεσινά χαμηλά επίπεδα, με τους πωλητές και τους αγοραστές σε επίπεδα πάνω από τις 660 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Στον τραπεζικό κλάδο, οι πρώτες ρευστοποιήσεις/πιέσεις σε τιμές προς τις 880 μονάδες, με το 57% του ισχνού τζίρου να έχει αλλάξει χέρια στις 4 συστημικές τραπεζικές. Εκτός ΧΑ η μετοχή της Τραπέζης Κύπρου, με συνακόλουθες αυξομειώσεις στη στάθμιση της βαρύτητας των άλλων μετοχών στη διαμόρφωση των δεικτών, γεγονός που συνεκτιμάται τις τελευταίες συνεδριάσεις μετά την 10η Ιανουαρίου.

Με απώλειες έως 0,50% οι μετοχές των Εθνικής, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, αλλά με τις πωλήσεις ελεγχόμενες (στα πρώτα 35'-40' της συνεδρίασης).

Χωρίς πράξη αρχής για τη μετοχή της Coca Cola (στις 11:00), με λιγοστές συναλλαγές σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές (την ίδια ώρα) των ΤΙΤΑΝ, Jumbo αλλά και ΕΧΑΕ, Grivalia, Τέρνα Ενεργειακή. Στις 11:05 χωρίς πράξη αρχής ήταν και η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στο εύρος των 1.774,43-1.783,33 μονάδων ο FTSE25, με μεικτές τάσεις για τίτλους των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ αλλά και Αεροπορίας Αιγαίου, FF Group, Motor Oil, Μυτιληναίου κ.α.

Στις 11:05 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 4,8 εκατ. μετοχών -από 1,3 εκατ. σε Εθνική και Πειραιώς-, με τζίρο 2,5 εκατ. ευρώ. Μεγαλύτερη αξία σε Eurobank, Εθνική και ΔΕΗ.

Στις 660 -προσώρας- το ημερήσιο stop για τις ενδοσυνεδριακές θέσεις, με τις 880-875 στήριξη για τον Δείκτη Τραπεζών.

Λίγο χαμηλότερα, στο 6,895%, το 10ετές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v