Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανοδική κίνηση με όπλο τις τράπεζες

Τα νέα από το εσωτερικό μέτωπο αλλά και τις εξελίξεις στη Γερμανία σταθμίζουν οι επενδυτές. Προσπάθειες προσέγγισης των 750 μονάδων. Η προσοχή σε τράπεζες, Folli Follie και Jumbo. Πίεση στην Attica Bank.

ΧΑ: Ανοδική κίνηση με όπλο τις τράπεζες

Διευρύνονται οι απώλειες στη Φρανκφούρτη, κόντρα στο κύμα κινείται το εγχώριο χρηματιστήριο.  Εντείνονται οι διεργασίες για την άρση του αδιεξόδου στη Γερμανία, με CDU-SPD να συμφωνούν νωρίτερα σε συνομιλίες για μεγάλο συνασπισμό (συνέντευξη ο επικεφαλής του SPD) αλλά με τους πωλητές να έχουν σταθερά το πάνω χέρι από τις πρώτες κιόλας εντολές της συνεδρίασης.

Υπό την σκιά της Φρανκφούρτης, υποχωρούν με μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες τα περισσότερα κύρια χρηματιστήρια στην Ευρώπη, την ώρα που στην Αθήνα οι προσδοκίες για την επίτευξη ενός SLA μέσα στο Σαββατοκύριακο μετριάζει τις πιέσεις των πωλητών και κρατά κοντά σε υψηλές τιμές τους αγοραστές.

Αποτέλεσμα η εμφανώς καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει (*) το ΧΑ έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Μάλιστα μετά τις 14:00 προσπαθεί να προσεγγίσει τις 750 μονάδες.  

Νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης στις 748 μονάδες, ο Δείκτης Τραπεζών στις 764 και ο FTSE25 στις 1.942 μονάδες.

Η  ανοδική κίνηση ξεκίνησε από τις τράπεζες με βοήθειες από FF Group, Jumbo και δευτερευόντως από τον ΟΤΕ, αλλά και τις Αεροπορίας Αιγαίου, ΑΔΜΗΕ, Lamda Development.

Συναλλαγές και τζίρος άρχισαν να τσιμπάνε (43 εκατ. στις 15:30).

Σταθερά με διψήφιες απώλειες η μετοχή της Attica Bank, υπό το βάρος των νεότερων για την ΑΜΚ της τράπεζας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v