Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική βοήθεια ανεβάζει το χρηματιστήριο

Με πολύ χαμηλό όγκο συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης κινείται με θετικό πρόσημο, με τις τράπεζες να ανεβάζουν ταχύτητες και τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει κέρδη σχεδόν 6%. Σε περιορισμένα επίπεδα εξακολουθεί να κινείται ο όγκος συναλλαγών.

Τραπεζική βοήθεια ανεβάζει το χρηματιστήριο

Προσπάθειες για άνοδο μετά την καταιγίδα. Η επιχείρηση σταθεροποίησης που από πολύ νωρίτερα ξεκίνησε στις αγορές της Ασίας συνεχίζεται και στην Ευρώπη, με τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις να καταγράφονται σε μετοχές και ομόλογα.

Πριν λίγο στο Μιλάνο ο MIB αντιδρούσε 0,36% στις 18.869 μονάδες, η απόδοση του 10ετούς υποχωρούσε λίγο στο 3,534%, την ίδια ώρα που στη Φρανκφούρτη ο DAX με 0,34% κινούνταν προς τις 11.310 και στο Παρίσι ο CAC με 0,70% προς τις 5.010 μονάδες.

Στη Wall Street, τα futures παρέπεμπαν σε πτωτικό ξεκίνημα, με ενδεικτικό το μείον 0,68% του S&P στις 2.728 μονάδες. Θυμίζω από τη χθεσινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη το «ελληνικό GREK» στα 7,62$ με χαμηλό 52 εβδομάδων στα 7,43$.

Με τις διεθνείς αγορές να επιχειρείται να αντιδράσουν, στο ΧΑ οι traders ξεκινούν με ανάλογες προθέσεις και οι long με τις πρώτες κινήσεις τους επαναφέρουν τον Γενικό Δείκτη στο εύρος των 620-625 μονάδων, εστιάζοντας στον τραπεζικό κλάδο που υπεραποδίδει έναντι των blue chips. Στο συν 6% και στις 503 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών.

Σε Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ αλλά και σε Alpha Bank, Πειραιώς η συγκριτικά μεγαλύτερη κινητικότητα, κάτι που παρατηρείται και για μετοχές της μεσαίας κατηγορίας, με ενδεικτικότερη την περίπτωση των Μινωικών, Ικτίνου.

Με ισχυρά κέρδη και οι τέσσερις τραπεζικές μετοχές του δείκτη, με περισσότερες συναλλαγές στη Eurobank και μεγαλύτερη αντίδραση για την Πειραιώς.

Μετά το πρώτο διερευνητικό 10λεπτο, οι αγοραστές έγιναν πιο επίμονοι σε μετοχές των ΟΠΑΠ, Motor Oil, συμβάλλοντας στη σταθεροποίηση της φοράς της αγοράς σε θετικό πρόσημο, καθώς στον Οργανισμό εντολές δίνονταν έως τα 8,565 και στη ΜΟΗ έως τα 21,90 ευρώ. Ακολούθησαν κινήσεις και στις μετοχές του ΟΤΕ, προς τα 9,67 ευρώ, της Coca Cola στα 26,20, του Μυτιληναίου στα 7,66 ευρώ κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v