Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Ανοδική προσπάθεια με χορηγό την Coca Cola

«Χτίζει» απόσταση από τις 600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τη μετοχή της Coca Cola στη θέση του οδηγού, καταγράφοντας κέρδη 5%. Μεικτά πρόσημα για τις τράπεζες. Συνεχίζεται η κινητικότητα στα «μεσαία».

XA: Ανοδική προσπάθεια με χορηγό την Coca Cola

Ηπια ανοδική κίνηση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επιθετικότερη στο ΧΑ με τη... χορηγία της Coca Cola.

Κατά 0,72% υψηλότερα προς τις 608 μονάδες ο ΓΔ, με τη μετοχή της Coca Cola να αντιδρά περισσότερο από 4% προς τα 26,63 ευρώ, με τους traders να αξιοποιούν τη σχέση τιμής Λονδίνου - Αθηνών. Ενόψει αναβάθμισης της μετοχής από τη UBS, ο τίτλος της εισηγμένης στον FTSE100 ενισχυόταν νωρίτερα έως 3,85%, με αυξημένες συναλλαγές που ξεπερνούσαν (στις 11:25) τις 280.000 τεμάχια.

Με λονδρέζικο... αέρα η μετοχή δίνει τη δυνατότητα και σε βραχυπρόθεσμους παίκτες να κινηθούν αρκετά υψηλότερα και στο ελληνικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα την υπεραπόδoση της δεύτερης βαρύτερης του ΧΑ, τη συνακόλουθη βοήθεια στους δείκτες.

Με... χορηγό την εισηγμένη το 1,26% του FTSE25 προς τις 1.602 μονάδες, ενώ ο ΔΤΡ μόλις που «γύρισε» σε θετικό πρόσημο, με αιχμή την Alpha Bank.

Ικανοποιητικές οι συναλλαγές, περίπου στα χθεσινά μεγέθη (στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης), με το 50% να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο και τη μερίδα του λέοντος στη μετοχή της Αlpha Βank.

Στην περιοχή των 430 μονάδων ο ΔΤΡ, με αναμενόμενες/λελογισμένες ρευστοποιήσεις σε Eurobank και δευτερευόντως σε Εθνική και Πειραιώς, με την προσοχή της αγοράς στραμμένη προς την Πέμπτη-Παρασκευή, οπότε ανακοινώνονται τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου/εννεαμήνου για Αlpha Βank, ETE και Πειραιώς.

Στην Αlpha Βank «τρέχουν» οι εξελίξεις και σε διοικητικό επίπεδο, μετά την αποχώρηση από τη διαδικασία διεκδίκησης της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του Γ. Κ. Αρώνη.

Στο χρηματιστηριακό ταμπλό, κινητικότητα καταγράφεται στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, εκτός από την Coca Cola, σε ΟΠΑΠ, Aegean (ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου), Μυτιληναίο, Motor Oil.

Κινητικότητα και στη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία με το ΙΑΣΩ στο επίκεντρο, καθώς εντείνονται οι αγορές από (τουλάχιστον) δύο επενδυτικές πλευρές, με την Intralot (σήμερα είναι η... κλήρωση για τη λοταρία στην Τουρκία, 10ετούς διάρκειας), την ΕλβάλΧαλκόρ κ.α. μεταξύ αυτών που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι τώρα.

Στις 11:40 η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v