Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγουν βήμα οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Κέρδη στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 640 μονάδων. Ανοδος υψηλότερη του 3% για Εθνική και ΔΕΗ. Με θετικό πρόσημο Eurobank, Alpha, OTE, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος. Απώλειες καταγράφουν Aegean, Τέρνα Ενεργειακή.

Ανοίγουν βήμα οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Σε εξέλιξη δείχνει να βρίσκεται η προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά τις έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και με τους λίγους αγοραστές να ενθαρρύνονται από τα θετικά πρόσημα των Ευρωπαϊκών Αγορών και την οριακή αποκλιμάκωση των αποδόσεων, που σημειώνεται στην Αγορά ομολόγων, για τους Ελληνικούς τίτλους.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι σε αυτή την προσπάθεια ανάκαμψης των αποτιμήσεων συμμετέχει περίπου σύσσωμος ο FTSE25, καθώς με αρνητικό πρόσημο και οριακές απώλειες παραμένουν μόνο οι Αεροπορία Αιγαίου (-0,79%), ΕΥΔΑΠ (-0,20%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,83%).

Από την άλλη και από τις μετοχές που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για Alpha Bank (+2,20%), Εθνική (+3,99%), ΔΕΗ (+3,12%) και Σαράντη (+2,35%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ακολουθούν οι Eurobank, Viohalco, Πειραιώς, ΕΕΕ, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τρέχοντα επίπεδα του Γενικού Δείκτη, δηλαδή λίγο ψηλότερα των 642 μονάδων, σημειώθηκε και το χθεσινό ενδοσυνεδριακό υψηλό και πιο συγκεκριμένα στις 642,37 μονάδες, όμως η συνέχεια μάλλον εξέθεσε τους λίγους αγοραστές, για αυτό τον λόγο και το υπόλοιπο της συνεδρίασης χρειάζεται αυξημένη προσοχή.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει ο τζίρος, καθώς όλα δείχνουν ότι και σήμερα θα είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Να σημειωθεί ότι το πρώτο ημίωρο συνοδεύτηκε από τζίρο 2,1 εκατ. και η πρώτη ώρα συναλλαγών από τζίρο 4,5 εκατ. ευρώ.

Για τον Γενικό Δείκτη, παραμένει πρώτο ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 644 μονάδων, ενώ τίποτα το εντυπωσιακό δεν μπορεί να περιμένει το Χ.Α., με αυτό το ύψος των συναλλαγών.

Λίγο μετά την παρέλευση της πρώτης ώρας, ο ΟΛΠ έχει διακινήσει 147 τεμ. και κάτω από 5.000 τεμ. οι Αεροπορία Αιγαίου, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης και Lamda Development.

«Εκκωφαντική ησυχία» από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και αυτό δεν είναι θετική ένδειξη, αν συνυπολογιστεί ότι απομένουν μόλις 10 συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση της χρηματιστηριακής χρονιάς.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v