Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό βαρομετρικό στο ΧΑ

Σταθερά στο κόκκινο κινείται το Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Απώλειες άνω του 3% για Πειραιώς, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ. Πιέσεις σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική. Κέρδη καταγράφουν ΟΤΕ, Τιτάνας, Motor Oil.

Χαμηλό βαρομετρικό στο ΧΑ

Συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών, με κυρίαρχους τους πωλητές. Η εικόνα των futures στη Wall Street κρατά σε αρνητικό πρόσημο τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη, με ενδεικτικές τις σημαντικές απώλειες -με 1,36% - για τον DAX, στις 10.448 μονάδες.

Στις 2.474 μονάδες τα συμβόλαια του S&P 500 και όσο ο δείκτης συντηρείται πάνω από τις 2.432 δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τους long. Σημαντική στήριξη στο ενδεχόμενο απώλειας αυτής της περιοχής διαμορφώνεται στις 2.398 μονάδες, όπου και το κύριο stop για τις long θέσεις.

Στο ΧΑ, η απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος, τόσο από την πλευρά των πωλητών όσο των αγοραστών αποτυπώνεται στα μόλις 13 και κάτι εκατ. ευρώ, που είχαν πραγματοποιηθεί στις 14:30 -δηλαδή σε τέσσερις ώρες συνεδρίασης.

Οριακά στην... κόψη των 600 μονάδων οι μέχρι τώρα άμυνες για τον ΓΔ, με τη διακύμανση να διαμορφώνεται μέσω 4-5 δεικτοβαρών μετοχών. Στο συν, κυρίως η μετοχή του ΟΤΕ και δευτερευόντως των Motor Oil, ΕΛΠΕ και ΤΙΤΑΝ, με αποτέλεσμα ο FTSE25 να κυμαίνεται 0,38% χαμηλότερα, στις 1.589 μονάδες.

Στο 0,88% οι απώλειες για τον ΔΤΡ, στις 424 μονάδες, με το 27% του τζίρου να πραγματοποιείται στις μετοχές του κλάδου. Περισσότερες συναλλαγές στη Eurobank, ανάλογος ο τζίρος με πιθανότατο αγοραστή την πλευρά του Fairfax. Ο βασικός μέτοχος, μετά και τις τελευταίες αγορές μετοχών της τράπεζας, έχει αυξήσει το ποσοστό του σε 33% plus (όριο καταστατικής πλειοψηφίας). Αγορές γίνονται κυρίως στο 0,50 ευρώ, τιμή που αντιστοιχεί σε αποτίμηση λίγο πάνω από το όριο του 1 δισ. Οριο που, όπως φαίνεται, ο βασικός μέτοχος δεν θέλει να χαθεί.

Με απώλειες οι άλλες τρεις συστημικές, με μεγαλύτερες απώλειες για την Πειραιώς. Ανοδικά, με αγορές στα 9,745 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με το 1,30% να επηρεάζει τη διακύμανση των δεικτών.

Με απώλειες ΟΠΑΠ (0,96%), Coca Cola (1,10%), Jumbo (2,07%) όπως και αρκετές μετοχές του δείκτη.
Χαμηλότερες τιμές για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο 1,19 ευρώ και απώλειες 9,71% στο διάστημα της συμπερίληψης του τίτλου στον δείκτη της μεγάλης κατηγορίας, για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (χάνονται σχεδόν όλα τα κέρδη της Δευτέρας), για Aegean, Lamda Development κ.α.

Στις 31/54 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερο ποσοστό θετικής μεταβολής για: Frigoglass, ΟΛΘ, ΟΛΠ, Παπουτσάνη, ΕλβάλΧαλκόρ κ.α.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v