Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιασε τον πρώτο στόχο το Χρηματιστήριο

Ο ΓΔ κινήθηκε υψηλότερα για τρίτη συνεδρίαση, αλλά ο χαμηλός όγκος συναλλαγών καθιστά επισφαλή την κίνηση. To rotation από τους επενδυτές σε μη τραπεζικά blue chips είχε κερδισμένες τις Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Grivalia.

Επιασε τον πρώτο στόχο το Χρηματιστήριο

Καθαρά ανοδική η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και με τους αγοραστές να πιστώνονται την τρίτη ημέρα ανόδου, αυξάνοντας την "απόσταση ασφαλείας" από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, επιτυγχάνοντας τον πρώτο στόχο να συνεχίσει το ανοδικό σερί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το Χ.Α. κινήθηκε κόντρα στο επιφυλακτικό κλίμα των Ευρωπαϊκών Αγορών, όμως ο ασθενής τζίρος (ο χαμηλότερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων) δεν αφήνει περιθώρια αυξημένης αισιοδοξίας, έστω και αν συνεχίστηκε το "rotation", από πλευράς αγοραστών, στα μη Τραπεζικά blue chips.

Το τελευταίο είχε σαν αποτέλεσμα, με αρνητικό πρόσημο να ολοκληρώσουν την συνεδρίαση μόνο οι Viohalco (-0,20%), Motor Oil (-0,23%), ΟΛΠ (-0,13%), ΟΤΕ (-0,38%), Τιτάν (-0,70%) και αμετάβλητος ο τίτλος της ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Με τις συναλλαγές να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και παρά την σημερινή κίνηση "contrarian" στις Ευρωπαϊκές Αγορές, οι περισσότεροι των αναλυτών συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το Χ.Α. παραμένει σε αυξημένη εξάρτηση από τις Διεθνείς Αγορές, καθώς συνεχίζεται η "ανομβρία" εσωτερικών ειδήσεων, που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις.

Στο εξωτερικό, παρά πολλά θα κριθούν από την επανεκκίνηση των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στο Πεκίνο, ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο Χωρών, όπου βρίσκεται μία Αμερικανική αποστολή υπό τον Εμπορικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ Τζέφρι Γκέρις (η πρώτη συνάντηση μεταξύ Εκπροσώπων των δύο Χωρών από τις μετά την Σύνοδο "G20", όπου ανακοινώθηκε ανακωχή 90 ημερών στους δασμούς).

Από την άλλη, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν τα αποτελέσματα των εταιρειών στο NYSE, με τον Χρηματοοικονομικό κλάδο να "σέρνει τον χορό" και αυτό θα είναι ένα πρώτο "reality check" για τις Αγορές.

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

"Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της Wall Street, αποτέλεσµα των εξαιρετικών επιδόσεων της Αγοράς Εργασίας το ∆εκέµβριο, αλλά και των νέων δηλώσεων του Αµερικανού κεντρικού τραπεζίτη Τζ. Πάουελ για τη νοµισµατική πολιτική, είναι πιθανό να αποτελέσουν οδηγό για τις Χρηµατιστηριακές Αγορές, στο ξεκίνηµα της νέας εβδοµάδος, συµπεριλαµβάνομένου, ενδεχοµένως και του Ελληνικού Χρηµατιστηρίου. Οι πιθανές εξελίξεις στη ΔΕΗ σε σχέση µε τις δεσµευτικές προσφορές για τις Λιγνιτικές Μονάδες, διαµορφώνουν προϋποθέσεις ώστε η Επενδυτική Κοινότητα να επικεντρώσει την προσοχή της στη µετοχή της εταιρείας" ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Το θετικό momentum των Διεθνών Αγορών, αναμένεται να βοηθήσει το Χ.Α., ώστε να κινηθεί ήπια ανοδικά σε μία μέρα χωρίς ειδήσεις" σημείωσε στις εκτιμήσεις της η Beta Sec.

Μένοντας στην ΔΕΗ (+3,24%), για τις 23 Ιανουαρίου μετατίθεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τις Λιγνιτικές Μονάδες.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι Εθνική (+0,94%) και Eurobank (+1,38%), ενώ "είδαν" και τα δύο πρόσημα οι Alpha Bank (+0,55%) και Πειραιώς (-1,33% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), όπως και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, με την γενικότερη εικόνα στον κλάδο να παραμένει αδύναμη για μία ακόμα συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΤΡ μπορεί να ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις φθάνοντας μέχρι τις 432,43 μονάδες (+1,43%), όμως κάπου εκεί "έμεινε από δυνάμεις" για να ακολουθήσει υποχώρηση μέχρι τις 424,56 μονάδες (-0,42%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 426,61 (+0,06%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 429,42 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,72%.

Παρά την παρατεταμένα αδύναμη εικόνα, αξίζει υπενθύμισης ότι ο Τραπεζικός δείκτης έχει δώσει ημερήσιο αγοραστικό σήμα με κοντινό "stop" στο 398. Από την άλλη, όσο δεν μπορεί να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 445 μονάδων, δεν μπορεί να ελπίζει σε κίνηση προς τις 500 μονάδες.

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "αποφασισμένες να μην αποκλίνουν στο ελάχιστο από τις δεσμεύσεις, όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, είναι οι Διοικήσεις των Τραπεζών και σύμφωνα με τα πλάνα που έχουν υποβάλει στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM), θα εκτελέσουν 100.000 πλειστηριασμούς ακινήτων την τριετία 2019 - 2021. Το 2019 σε σχέση με το 2018, οι Τράπεζες σχεδιάζουν και πολλούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, γεγονός που ενισχύεται και από τις ριζικές αλλαγές στον Νόμο Κατσέλη".

Από εκεί και πέρα και παρά τις τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, απόλυτη επιφυλακτικότητα επικρατεί στις τάξεις των εγχώριων αναλυτών, οι οποίοι θεωρούν ότι ο συνεχιζόμενος χαμηλός τζίρος θα αυξήσει τα υφιστάμενα προβλήματα στις περισσότερες ΑΧΕ, ενώ όσο η Εγχώρια Αγορά συνεχίζει να κινείται σε "άνυδρο" περιβάλλον εσωτερικών σημαντικών ειδήσεων, η τάση θα εξαρτάται από τις Αγορές του εξωτερικού. Οι ενεργοί traders θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο και στις πολιτικές εξελίξεις με το προεκλογικό κλίμα να μην είναι, βραχυπρόθεσμος, σύμμαχος.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε σήμερα η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή (+4,28%) δικαιώνοντας τις πυκνές συναλλαγές που είχαν προηγηθεί κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις πέριξ των 5,60 ευρώ, αλλά και την σχετική κινητικότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και μετά την ισόποση αύξηση και μείωση του Μ.Κ., οι μετοχές της ΤΕΝΕΡΓ ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τελική ονομαστική αξία μετοχής €0,30 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,30 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: € 5,3700.

Στα 5,89 ευρώ το ημερήσιο "stop short", στα 5,21 ευρώ η πρώτη και αποφασιστική στήριξη.

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την μετοχή των Ελ. Πετρελαίων (+1,33%). Για να πετύχει το κάτι παραπάνω, θα πρέπει να υπερκεράσει τις αντιστάσεις στα 7,80 και 8,08 ευρώ. Το ημερήσιο "stop long" στα 7,23 ευρώ. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 2,323 δισ. ευρώ, όταν αυτή της Motor Oil (-0,23%) διαμορφώνεται στα 2,36 δισ. ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, που ασφαλώς και δεν έχουν "καταλάβει" πολλά από τις τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Άνεμο (+3,38%) και τρίτη συνεχόμενη ανοδική για Σελόντα (+3,33%), Intralot (+7,95%), Centric (+0,33%) και Κέκροπα (+0,77%), με τον τελευταίο να μην του "επιτρέπεται" να κινηθεί επιθετικότερα (!).

Εμφάνιση μικρού αγοραστή σε Μοτοδυναμική (+8,57%) και Foodlink (+7,45% και ζητούμενο την κίνηση υψηλότερα των 0,54 ευρώ), δύο ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες τρεις για την MIG (+1,43%), ενώ μετά από 13 συνεδριάσεις "είδε" θετικό κλείσιμο η Ιντρακάτ (+2,15%).

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές τα τεχνικά δεδομένα για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, οι 650 μονάδες παραμένουν το ημερήσιο "stop short" για τον Γενικό Δείκτη, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 622, 627 και 634 μονάδες. Στις 604 και 597 μονάδες, οι πρώτες στηρίξεις.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,61%), στις 1655 μονάδες η επόμενη αντίσταση και στις 1708 μονάδες, το ημερήσιο σήμα τοποθετήσεων. Στις 1569 και 1513 μονάδες, οι πρώτες στηρίξεις.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Όλα δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μία χρονική αλλά και σε τιμές αντίδραση μετά την πολύμηνη πτώση με τον Ιανουάριο να είναι ιδανική αφετηρία" αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Ιδιαίτερα νέα δεν έχουμε, με μόνο δεδομένο την πολιτική σκηνή που σε περίπτωση που βγάλει νέο, είναι ικανή να κάνει και την διαφορά στην Αγορά.

Είθε το 2019 να βγάλει αρκετά deals, που τόσο πολύ μας έχουν λείψει το προηγούμενο διάστημα. Προς το παρόν περιμένουμε εξελίξεις από την ΔΕΗ, με τις προσφορές για τις Λιγνιτικές Μονάδες. Μπροστά μας η έξοδος του Τιτάνα στις Βρυξέλες, μετά και την Viohalco, με τον τίτλο να είναι μία πολύ καλή αμυντική επιλογή έχοντας και πολύ καλή διαγραμματική μεγάλη εικόνα.

Στις επιλογές μας προσθέσαμε τον ΑΔΜΗΕ, την EUROBANK και την μικρή ENTERSOFT, που όλα δείχνουν πως η πορεία της τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετική και πως έχει όλα τα εχέγγυα σαν εταιρεία να πάει πολύ υψηλότερα.

Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε πτωτικοί με την ζώνη του 648 - 662 να είναι σημαντική μας αντίσταση, ενώ μία κατοχύρωση θα μπορούσε να μας φέρει στην ζώνη του 710. Από την άλλη όλα δείχνουν ότι από την πολύ σημαντική ζώνη του 600 έχει ξεκινήσει μία αντίδραση που θα μπορούσε να μας δώσει σημαντικές ανάσες. "Θυμίζουμε πως το 2019 είναι μία εκλογική χρονιά και κάποια στιγμή η Αγορά θα αρχίσει να προεξοφλεί πιθανή αλλαγή πολιτικής. Τώρα αν στην πορεία δούμε πιο σύντομα πολιτικά γεγονότα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κινηθεί ανάλογα πιο γρήγορα" σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Από επικράτηση των αγοραστών, χαρακτηρίστηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Επιφυλακτικό το κλίμα στην Ευρώπη, δείχνουν να γυρίζουν σε θετικό πρόσημο οι δείκτες στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για Ευρώ και Χρυσό, σημαντικότερα για το Πετρέλαιο.

H Goldman Sachs υποβάθμισε την πρόβλεψή της για την τιμή του Αργού ετρελαίου το 2019, επικαλούμενη το άλμα στην Παγκόσμια παραγωγή και την ανάπτυξη του Αμερικανικού Σχιστολιθικού Αργού.

Η Επενδυτική Τράπεζα προβλέπει, πλέον, ότι το Πετρέλαιο brent θα κυμανθεί στα $62,5 το βαρέλι φέτος, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης στα $70.

Ο τομέας των Υπηρεσιών στην Ιαπωνία αναπτύχθηκε με τον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών τον προηγούμενο μήνα. Ο ΡΜΙ των εταιρειών Markit και Nikkei διαμορφώθηκε στις 51 μονάδες, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, από 52,3 τον Νοέμβριο.

"Επενδύσεις ύψους $12,41 δισ. - 85 δισ. γουάν - θα κάνει η Κίνα φέτος, για Υποδομές του τομέα της Αεροπορίας, με στόχο την υποστήριξη και την ανάπτυξη του τομέα", όπως ανακοίνωσε η Αρμόδια Αρχή της Χώρας.

"Η αναμενόμενη επιβράδυνση της πορείας της Γερμανικής Οικονομίας θα έχει αισθητές επιπτώσεις για τα έσοδα του Κράτους", προειδοποιεί ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στην "Bild", "οι καλές εποχές, όπου οι εισπράξεις του Κράτους από φόρους είναι υψηλότερες απ’ ότι αναμενόταν, πλησιάζουν προς το τέλος τους. Το 2018 ήταν η τελευταία χρονιά με ένα 'γερό' πλεόνασμα στους φόρους".

"Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο επί της πρότασης της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το 'Brexit", σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το BBC.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας υποχώρησαν τον Νοέμβριο. Τα "made in Germany" συμβόλαια για Προϊόντα κινήθηκαν αρνητικά κατά 1%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 0,4%. Ήταν η πρώτη αρνητική κίνηση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη υποχωρεί σε νέο χαμηλό τετραετίας τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών "Sentix", το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο μείον 1,5, από μείον 0,3 τον Δεκέμβριο. Είναι ο πέμπτος μήνας απωλειών, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσει στο μείον 2,8.

Οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τη Eurostat, οι λιανικές πωλήσεις στις 19 Χώρες που μοιράζονται το Ευρώ κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,6% σε μηνιαία βάση, υψηλότερα από την πρόβλεψη των οικονομολόγων, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει άνοδος 0,1%.

"Assets αξίας £800 δισ. μεταφέρονται από τη Μεγάλη Βρετανία σε νέα Οικονομικά Κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει 'Brexit", σύμφωνα με την ΕΥ.

"Οι σημερινές κινήσεις θα είναι μόνο η 'κορυφή του παγόβουνου', εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το 'Brexit", σημείωσε η ΕΥ.

O Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναβεβαίωσε τη βούλησή του να κατασκευάσει το τείχος κατά μήκος της μεθορίου με το Μεξικό, τονίζοντας πως αν χρειασθεί θα κηρύξει τη Χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οδεύει προς την τρίτη εβδομάδα της η διοικητική παράλυση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, λόγω της διένεξής του με τους Δημοκρατικούς για το θέμα αυτό.

Ο τομέας των Υπηρεσιών στις ΗΠΑ επεκτάθηκε με χαμηλότερο ρυθμό από ότι αναμενόταν τον Δεκέμβριο. Ο μη μεταποιητικός δείκτης του Ινστιτούτου "ISM" υποχώρησε στις 57,6 μονάδες τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της "Refinitiv" ανέμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 59 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα "υπόλοιπα" της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 621,59 μονάδες. Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 618,93 (+0,53%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 620,6 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,80%.

Ο τζίρος στα 23,7 εκατ., από τα οποία τα 3,2 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΓΡΙΒ, ΜΠΕΛΑ), ενώ ΓΡΙΒ, ΕΥΡΩΒ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ απέσπασαν το 47% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΔΜΗΕ, ΑΡΑΙΓ, ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ, ΤΕΝΕΡΓ. Αντίθετα, δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΟΛΠ και ΟΤΕ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Αεροπορία Αιγαίου, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος και Grivalia και στο χαμηλό ημέρας οι Πειραιώς και ΕΧΑΕ.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 70 ανοδικές μετοχές, έναντι 26 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

---ΧΠΑ

Ανοδικά ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ μικρή αύξηση παρουσίασε ο όγκος συναλλαγών στο συμβόλαιο του δείκτη και περαιτέρω μείωση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (6.390 συμβόλαια).

Στα 4.470 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.398 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 937, 829 για τον Ιανουάριο και 108 για τον Φεβρουάριο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.636,5) κινήθηκε μεταξύ 1.623,75 και 1.644,25 μονάδων και έκλεισε πολύ κοντά στην θεωρητική του τιμή, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (15.000 ΟΤΕ, 9.020 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.636), Alpha Bank (1.067), Πειραιώς (368), ΔΕΗ (286), Εθνική (568), ΟΤΕ (224), ΟΠΑΠ (118), MIG (158), Ελλάκτωρα (600), Τρ. Αττικής (300), Μυτιληναίο (187), Τέρνα Ενεργειακή (168), Intralot (227).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 60.216, Alpha Bank 20.089, Εθνική 30.098, Πειραιώς 17.046, MIG 48.499.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                                    Name of Issuer                  NSP          Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,74%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,40%

2018-01-02

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,51%

2018-10-05

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 28.980.008 τεμ., (από 28.980.008 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 22.603.526 τεμ. (22.664.020), ΔΕΗ 6.586.107 τεμ. (6.588.679), Eurobank 23.293.943 τεμ. (23.293.943), Εθνική 8.226.551 τεμ. (8.226.551), ΟΠΑΠ 1.107.199 τεμ. (1.117.199), Folli Follie Group 1.363.949 τεμ. (1.363.949).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v