Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζοβαρής διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 630 μονάδες παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Αντίβαρο στην πτώση ο τίτλος της Coca Cola, που ενισχύεται 3%. Παραμένει χαμηλός ο τζίρος.

Τραπεζοβαρής διόρθωση στο Χρηματιστήριο

Πιέζεται χαμηλότερα με μοχλό τις τράπεζες το ΧΑ, καθώς ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί σχεδόν 2,5% έναντι οριακής υποχώρησης του FTSE 25. Με περιορισμένες συναλλαγές η διολίσθηση της αγοράς, οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην αρνητική εικόνα του πολύπαθου κλάδου.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες αποδίδουν τη συγκριτικά μεγαλύτερη υποχώρηση των τραπεζικών στο γεγονός ότι ήταν ο κλάδος που είχε υπεραποδώσει από την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου μέχρι και τα ενδοσυνεδριακά υψηλά της χθεσινής ημέρας.

Για κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων κάνουν λόγο οι ίδιοι, σημειώνοντας πως η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό εντείνει τη μεταβλητότητα σε κλάδους και μετοχές όπου ενεργούν κυρίως βραχυπρόθεσμα κεφάλαια.

Εάν εξαιρεθούν οι μετοχές του κλάδου, η γενικότερη εικόνα της αγοράς είναι συγκριτικά καλύτερη και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός πως ο ΓΔ είναι στις 628 μονάδες και ο FTSE 25 στις 1.665 μονάδες.

Ζητούμενο, όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, είναι ένα κλείσιμο του ΓΔ πάνω από τις 623 μονάδες.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Alpha Bank στο 1,151 ευρώ, της Εθνικής στο 1,149 ευρώ.

Μοιρασμένη η εικόνα για τα blue chips, με τις μετοχές του ΟΤΕ στα 10,63 ευρώ και της Coca Cola στα 28,1 ευρώ.

Από άλλες μετοχές του δείκτη, η Motor Oil υποχωρεί στα 21,15 ευρώ, ο Μυτιληναίος στα 7,65 ευρώ, η Jumbo διαμορφώνεται στα 12,9 ευρώ και η Βιοχάλκο στα 2,625 ευρώ.

Ενδεικτικός της επιφυλακτικότητας που επικρατεί ο χαμηλός τζίρος, που στις 13:40 δεν ξεπερνούσε τα 11,6 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v