Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Κίνηση σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα για τον Γενικό Δείκτη, με την προσοχή στα πολιτικά ρίσκα εντός και εκτός. Περιορισμένος ο τζίρος. Πιέσεις στις τράπεζες, σε νέο ιστορικό χαμηλό ο κλαδικός δείκτης, αυξάνονται και τα short.

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Στο... κόκκινο λόγω πολιτικής αβεβαιότητας τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε ανάλογο ρυθμό και το ΧΑ.

Με απώλειες από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Λονδίνο, οι traders παρακολουθούν τις εξελίξεις, με την προσοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις διεργασίες για το Brexit.

Σε πολιτικούς ρυθμούς και το ελληνικό χρηματιστήριο, με εμφανή την προσπάθεια ορισμένων long παικτών να αναστρέψουν την πτωτική τάση που είναι ενεργή στον τραπεζικό κλάδο και να εστιάσουν σε επιμέρους μετοχές του δείκτη, που θα μπορούσαν να αποφέρουν μία θετική απόδοση.

Συναλλαγές και τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, μικρότερα του μέσου όρου των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων (πάνω από τα 40 εκατ.), με τη βραχυπρόθεσμη εστίαση να παραμένει επικεντρωμένη στον κλάδο-κλειδί, τον τραπεζικό. Στα πρώτα 45' της συνεδρίασης, το 45% της χαμηλής αξίας συναλλαγών πραγματοποιούνταν στις μετοχές του κλάδου, με τον ΔΤΡ να επιχειρείται να κάνει βάση στην περιοχή των 400 μονάδων.

Με πωλητές μετά τις 13:00 οι μετοχές των τραπεζών, παρά την αρχικά βελτιωμένη εικόνα σήμερα, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί σε νέα ιστορικά χαμηλά. Θυμίζω πως προχθές οι εσπευσμένες εντολές πώλησης ενεργοποιήθηκαν μετά τις 14:00 (με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters). Πάντως, προσώρας, επικρατεί σχετική νηνεμία στον πολύπαθο κλάδο, με τον μεγαλύτερο τζίρο να γίνεται στη μετοχή της Αlpha Βank. Στον κλάδο ενισχύονται οι short θέσεις συγκεκριμένων funds (σχετική αναφορά μας νωρίτερα στον Εκηβόλο).

Στην περιοχή των 1.650 μονάδων ο FTSE25, με μοιρασμένη τη σχέση ανοδικών/πτωτικών και άξιον αναφοράς πως στις 11:15 δεν είχε γίνει καν πράξη αρχής για τις μετοχές των ΕΛΛΑΚΤΩΡα και ΕΧΑΕ.

Λίγο χαμηλότερα, στα 10,77 ευρώ, η μετοχή του ΟΤΕ, λίγο υψηλότερα, στα 7,975, του ΟΠΑΠ, με μικρές απώλειες της Coca Cola στα 28,50 ευρώ.

Με θετικό πρόσημο ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΔΕΗ, Grivalia, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Fourlis. Στο μείον αλλά με απώλειες όχι μεγαλύτερες του 1,11% (Jumbo) τα blue chips που υποχωρούν.

Στις 29/27 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 136 μετοχές αμετάβλητες. Ο τζίρος στο μόλις 1,8 εκατ. μετά από 45' συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v