Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εχτισε σερί πέντε ανοδικών συνεδριάσεων

Συνέχισε ανοδικά ο Γενικός Δείκτης αλλά προβλημάτισε η απόσταση από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά. Πώς κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. Ποιες μετοχές από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση πραγματοποιούν ανοδική κίνηση.

ΧΑ: Εχτισε σερί πέντε ανοδικών συνεδριάσεων

Καθαρά ανοδική η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. να κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο, αλλά να ολοκληρώνουν την συνεδρίαση σαφώς χαμηλότερα από τα πρωινά, ενδοσυνεδριακά, υψηλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 4,14% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κέρδη 10,79%.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι οι σημερινοί, σαφώς λιγότεροι, αγοραστές, κινήθηκαν κόντρα στο επιφυλακτικό κλίμα των Ευρωπαϊκών Αγορών, που περιμένουν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του “Brexit”, αλλά και τις μεθαυριανές ανακοινώσεις της Fed, ενώ οριακή υποχώρηση σημειώθηκε στην απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου (3,739%), στην Αγορά ομολόγων.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η ευδιάκριτη υποχώρηση από τα υψηλά ημέρας, η έλλειψη διάθεσης να διεκδικήσουν υψηλότερες αποτιμήσεις για σημαντικό αριθμό τίτλων από όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων και κυρίως, η αισθητή υποχώρηση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων 17 συνεδριάσεων), κάτι που θα είχε συμβεί και στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αν δεν λάμβαναν χώρα οι τελικές δημοπρασίες και οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων λόγω FTSE.

Και ασφαλώς, θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό αποτέλεσμα, η μείωση του τζίρου να μειώνει και τον αριθμό των θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών, καθώς “τα λεφτά δεν φτάνουν για όλους”, όπως πολύ σωστά επεσήμανε παλαιός Παράγοντας της Αγοράς.

Οι πρωινές εκτιμήσεις των αναλυτών

“Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανακοίνωση ετήσιων αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα. ΕΧΑΕ και Motor Oil ανακοινώνουν σήμερα, ο Fourlis την Τρίτη, Τιτάν, CNL Capital, Autohellas, Μοτοδυναμική την Πέμπτη. Το δέλεαρ της αποκόμισης κερδών είναι πιθανό να οδηγήσει, βραχυχρόνια, τον ΓΔ σε ‘νότια’ κατεύθυνση, με τη ζώνη των 700 - 690 μονάδων να είναι το κρίσιμο επίπεδο στήριξης, ώστε να επιβεβαιωθεί η ανοδική κίνηση για τη συνέχεια. Με την περιοχή των 740 μονάδων να αποτελεί το σημαντικότερο επίπεδο αντίστασης”, ανέφερε η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Σήμερα οι επενδυτές είναι πιθανό να τηρήσουν μία πιο επιλεκτική στάση, λόγω των αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν. Στη σημερινή ατζέντα Motor Oil και ΕΧΑΕ δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2018, μετά το κλείσιμο της Αγοράς”, σημείωνε η Beta Sec.

“Τέταρτη ανοδική συνεδρίαση την Παρασκευή, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει πάνω από τις 720 μονάδες. Το momentum παραμένει θετικό, με το πρώτο σημείο αντίστασης στις 730 μονάδες, ενώ το πρώτο σημείο στήριξης βρίσκεται στις 710 μονάδες”, επεσήμαινε η Merit Sec.

“Οριακά θετική η συνεδρίαση της Παρασκευής, με κύριο χαρακτηριστικό το κλείσιμο Παραγώγων και την νευρικότητα που προκάλεσε στην Αγορά. Σχετικά χαμηλός ο όγκος συναλλαγών κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και εκτίναξή του στις δημοπρασίες. Ο ΓΔ, με στήριξη στις 694 και αντιστάσεις στις 743 – 764. Ο FTSE25, με στήριξη στις 1846 και αντίσταση στις 1894. Ο ΔΤΡ, με στήριξη στις 572 μονάδες και αντιστάσεις στις 618 - 671. Συμπερασματικά: Ο ΓΔ συνεχίζει να κάνει νέα υψηλά και κινείται στο πάνω όριο του ανοδικού καναλιού, ενώ η διατήρησή του σε αυτά τα επίπεδα, ανοίγει τον δρόμο για τις 743 μονάδες. Διορθωτικές κινήσεις, έως τις 703 μονάδες, είναι εντός ορίων και διατηρούν την θετική εικόνα. Η Αγορά παραμένει αισιόδοξη, θα πρέπει να αναμένουμε, πλέον, κινήσεις και πέρα από τον Τραπεζικό κλάδο”, σημείωνε η Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ.

Πως κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές

Ξεκινώντας τη σημερινή αναφορά από τον Τραπεζικό κλάδο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, ενώ όλες ανεξαιρέτως οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, υποχώρησαν αισθητά από τα πρωινά.

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της Alpha Bank (-0,50% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) έφθασε να αναρριχάται μέχρι τα 1,428 ευρώ (+2,81%), της Εθνικής (+0,88%) μέχρι τα 1,759 ευρώ (+3,47%), της Eurobank (+1,98%) μέχρι τα 0,679 ευρώ (+3,66%) και της Πειραιώς (0% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας) μέχρι τα 1,483 ευρώ (+5,93%).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο, όπως προαναφέρθηκε, κινήθηκε και ο Τραπεζικός δείκτης, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακά υψηλά στις 603,74 μονάδες (+3,27%), αλλά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας των 587,49 μονάδων, με ημερήσια κέρδη 0,49%.

Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στις 624 μονάδες, ενώ η όποια διόρθωση θα ήταν θετική ένδειξη να μην επεκταθεί χαμηλότερα των 570 μονάδων.

Το ημερήσιο “stop long” στις 522 μονάδες, όμως είναι βέβαιο ότι θα ανέβει αισθητά στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Από εκεί και πέρα, διατήρηση του θετικού momentum προβλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές, με τις εταιρείες που ανακοινώνουν αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο, όμως το σύνολο των αναλυτών επισημαίνει πως για να κάνει το Χ.Α. την υπέρβαση υψηλότερα των 745 – 750 μονάδων, χρειάζεται νέα και σημαντική αύξηση του τζίρου.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, αξίζει να σημειωθεί ότι ημερήσια μεταβολή που ξεπέρασε την μία ποσοστιαία μονάδα, σημείωσαν μόνο οι ΑΔΜΗΕ (+1,56%), Ελλάκτωρ (+2,28%), ΟΤΕ (+1,45%), Motor Oil (+1,16%) και Σαράντης (-3,30%).

Από εκεί και πέρα, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, σήμερα έδωσε ελεγχόμενη διόρθωση ο τίτλος των Ελ. Πετρελαίων (-0,94%).

Πολύ σημαντική η ζώνη αντίστασης 8,59 – 8,83 ευρώ, ενώ οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στα 8,30 και 8,15 ευρώ.

Στα 8,07 ευρώ, το ημερήσιο “stop long”.

Έξοδο από το πτωτικό κανάλι για την μετοχή της Viohalco (+0,63%), που συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με τα 2,96 ευρώ να είναι κοντινή στήριξη και τα 2,86 ευρώ “stop” σε ημερήσιο. Τα 3,40 ευρώ, ο επόμενος στόχος, ενώ ανοδική διαφυγή δίνει δικαίωμα στους “buyers”, να ελπίζουν σε κίνηση προς τα 4,00 ευρώ.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, έξι οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Centric (+2,20%), πέντε για την Cenergy (+1,21%) και “καρέ” ανοδικών συνεδριάσεων για Μουζάκη (+2,02%) και Ιασώ (+4,89%).

Στην περίπτωση του τελευταίου, συνεχίζονται τα πονταρίσματα από τους traders που περιμένουν την επόμενη κίνηση του private equity fund “Oaktree”, όμως η προσφορά μόνο αμελητέα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

“Ντουμπλάρισε” τις ανοδικές συνεδριάσεις η Ίλυδα (+0,94%), επιστροφή αγοραστών σε Ιντρακόμ (+2,40%), Άβακα (+3,35%) και Κέκροπα (+2,84%), τρεις ανοδικές και μία αμετάβλητη στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις για την Frigoglass (+3,57%), ενώ συνεχίζει πλαγιοανοδικά ο Άνεμος (+1,26%), ακολουθώντας την αναρρίχηση του Ελλάκτωρα (+2,28%).

Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τα Πλ. Θράκης (-4,22%), αύξησε συναλλαγές ο ΟΛΘ (0%), εμφάνιση πωλητή στην Mermeren (-5,28%), ενώ μετά από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, σήμερα έδωσε διόρθωση η Q&R (-1,67%).

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών, τουλάχιστον όσον αφορά τα ημερήσια διαγράμματα.

Για τον Γενικό Δείκτη, οι επόμενες αντιστάσεις στις 731 και 750 - 760 μονάδες και το ημερήσιο “stop long” στις 689 μονάδες, με ενδιάμεση στήριξη στις 705.

Κλείσιμο χαμηλότερα των 689 μονάδων, δημιουργεί προϋποθέσεις υποχώρησης προς τις 680, 663 και 646 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι επόμενες αντιστάσεις στις 1890, 1966 – 1970 και 2035 μονάδες. Το ημερήσιο “stop long” στις 1802 μονάδες, με ενδιάμεσες στηρίξεις στις 1860 – 1850 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Αγορά από άλλες εποχές με συμπαθητικό τζίρο, χωρίς να ακούει τα αρνητικά νέα”, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Είμαστε σίγουρα σε προεκλογική περίοδο, με το Χ.Α. να προεξοφλεί την πιθανότητα μιας Κοινοβουλευτικής εκλογικής αναμέτρησης πριν της Ευρωεκλογές και με τις Ξένες Αγορές να βοηθάνε την κίνηση.

Φαίνεται πως αργά, ή γρήγορα θα βρεθεί λύση και στον Τραπεζικό κλάδο, μιας και είναι αναγκαίο για να αλλάξουν τα δεδομένα. Η Κυβέρνηση από την άλλη, τρέχει να κλείσει τα προαπαιτούμενα που έχουν μείνει πίσω, για να πάρει την επόμενη δόση, γεγονός που βοηθάει σαν νέο σε αναμονή.

Στο τεχνικό σκέλος συνεχίζουμε να είμαστε υπεραγορασμένοι, με την Αγορά να πλησιάζει στο πολύ σημαντικό επίπεδο της ζώνης 750 – 760, που δύσκολα θα ξεπεραστεί χωρίς νέα.

Η ζώνη των 700 - 690 γίνεται σημαντική στήριξη, ενώ ακόμα δεν έχουμε δει υπερβολές και όγκους, μιας και το Χ.Α. κινείται με ομαλό ρυθμό και ενδοσυνεδριακές διορθώσεις και χωρίς να έχουμε, ακόμα, μεγάλη συμμετοχή από το Ευρύ Κοινό.

Οι Λιγνιτικές Μονάδες και πάλι βγήκαν προς πώληση, σε πολύ γρήγορο χρόνο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, θυμίζοντας πως πλησιάζει και η λήξη του ομολόγου της ΔΕΗ, με την μετοχή να κερδίζει σημαντικό έδαφος και να πλησιάζει την ζώνη του 1,90 – 2,00 που έχει σημαντικές αντιστάσεις.

Από την άλλη, έχουμε μπει στον ρυθμό και των εταιρικών αποτελεσμάτων, που θα δώσουν τόνο στην Αγορά στην συνέχεια.

Μεσοπρόθεσμα συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι, πλησιάζοντας στον πρώτο πολύ σοβαρό μεσοπρόθεσμο στόχο του 750 – 760, που θέλει την απαραίτητη προσοχή σε περίπτωση που πληρωθεί.

Γενικά η ζώνη του 750 - 800 είναι ένα επίπεδο που σε περίπτωση που κατοχυρωθεί, μπορεί να ανοίξει μεσοπρόθεσμα ο στόχος για τετραψήφιο νούμερο.

Η αλήθεια είναι πως αν τα νούμερα για την Οικονομία και παράλληλα για την Χώρα πάνε όπως έχουν υπολογιστεί, μπροστά μας έχουμε να δούμε τόσα θετικά που σύντομα θα κοιτάμε πίσω και θα αναρωτιόμαστε γιατί δεν βλέπαμε λίγο πιο μπροστά.

Η Αγορά είναι πολλά χρόνια πιεσμένη και υπνωτισμένη και ψάχνει την αφορμή για να “τρέξει”, μαζί με την Οικονομία που ήδη δείχνει θετικά σημάδια μετά από αρκετά χρόνια.

“Ακόμα μία πολύ μικρή μερίδα των Ξένων Επενδυτών μας έχει στον ‘χάρτη’ και θα πρέπει να αναλογιστούμε τι θα συμβεί σε μία τόσο ‘ρηχή’ Αγορά, αν οι Ξένοι αποφασίσουν να αυξήσουν θέσεις”, τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με επικράτηση των αγοραστών, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Μικτά τα πρόσημα στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για Ευρώ, Χρυσό και Πετρέλαιο.

Μένοντας στο τελευταίο, “ο στόχος του ΟΠΕΚ για ισορροπία στην Αγορά Πετρελαίου απέχει από την επίτευξή του, καθώς τα Παγκόσμια αποθέματα συνεχίζουν να ενισχύονται, παρά τις ισχυρές Αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας”, σημείωσε η Σαουδική Αραβία.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία, που συμμετέχει στο πρόγραμμα του Οργανισμού, είπε ότι “οι περικοπές παραγωγής θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, όταν και θα γίνουν πιο σαφείς οι επόμενες κινήσεις της Ουάσιγκτον όσον αφορά το Ιράν και τη Βενεζουέλα”.

Υποχώρησαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Φεβρουάριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι εξαγωγές κινήθηκαν αρνητικά κατά 1,2%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καταγράφοντας μεγαλύτερη πτώση από το 0,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Deutsche Bank AG και Commerzbank AG συμφώνησαν να ξεκινήσουν επίσημες συζητήσεις για συγχώνευση”, επιβεβαίωσαν οι διοικήσεις των δυο ομίλων, σπεύδοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσουν ότι δεν είναι βέβαιο ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση φέρνει τους δυο ομίλους ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ιστορικό deal, που αν ολοκληρωθεί θα δημιουργήσει τον τέταρτο μεγαλύτερο Τραπεζικό όμιλο στην Ευρώπη με βάση το ενεργητικό.

“H διοίκηση της Commezbank θέλει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στη συγχώνευση με τη Deutsche Bank, τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Στη συνέχεια, η διοίκηση της Γερμανικής Τράπεζας θέλει να έχει ακόμα στη διάθεσή της τέσσερις με έξι εβδομάδες, για τη διενέργεια due diligence”, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Η Commerzbank αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πηγές “η Commerzbank έχει αναθέσει ρόλο Συμβούλου στις Goldman Sachs και Rothschild, καθώς και στη Νομική εταιρεία Hengeler Mueller, για την επίτευξη συμφωνίας με τη Deutsche Bank”.

“Στα 203 δισ. ευρώ θα ανέλθουν το 2019 οι αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ, ποσό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 17 δισ. ευρώ τον μήνα, στο πλαίσιο της απόφασής της για επανεπένδυση των αποπληρωμών παλαιότερων ομολόγων που λήγουν”.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε μελέτη που δημοσιεύεται στο οικονομικό δελτίο της ΕΚΤ για την αποτίμηση του προγράμματος αγορών ομολόγων (APP) του Ευρωσυστήματος, μετά το τέλος των καθαρών αγορών ομολόγων στο τέλος του 2018.

“H επιβράδυνση του πληθωρισμού και της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη θα συνεχιστούν και φέτος, αλλά αναμένεται να ανακάμψουν στη συνέχεια”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λούις ντε Γκουίντος, από τη Μαδρίτη.

Επιστροφή στο ΧΑ

Μέτρια αποτελέσματα το δ' τρίμηνο του 2018 αναμένεται να εμφανίσει η Fourlis, σύμφωνα με έκθεση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος, στην οποία διατηρεί το στόχο των 6,2 ευρώ και τη σύσταση "buy". Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η εισηγμένη θα εμφανίσει στο σύνολο της χρήσης 2018 αύξηση εσόδων κατά 3,3% στα 448,5 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη στα 14 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 40%.

Η Fourlis δημοσιεύει αποτελέσματα αύριο, Τρίτη 19 Μαρτίου, μετά το κλείσιμο της Αγοράς.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 730,81 μονάδες (+1,20%), αλλά ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 725,41 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,46%.

Ο τζίρος υποχώρησε στα 37,1 εκατ., από τα οποία τα 3,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΛΣ, ΟΠΑΠ, ΓΡΙΒ, ΟΤΕ), ενώ ΠΤΕ, ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ απέσπασαν το 44% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΑΡΑΙΓ και ΣΑΡ και με το αρνητικό οι ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΕΕΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Jumbo και στο χαμηλό οι Alpha Bank, Lamda Development, Fourlis και Πειραιώς.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 48 ανοδικές μετοχές, έναντι 54 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

---ΧΠΑ

Ανοδικά ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (19.254 συμβόλαια).

Στα 5.595 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.473 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Απρίλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 384, 349 για τον Απρίλιο και 36 για τον Μάιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.890) κινήθηκε μεταξύ 1.885 και 1.905 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (7.723 Grivalia), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (4.315), Alpha Bank (2.774), Πειραιώς (3.322), ΔΕΗ (707), Εθνική (3.021), Ελλάκτωρα (1.244), ΟΤΕ (192), Cenergy (117), Μυτιληναίο (331), Viohalco (132), MIG (2.333), ΓΕΚ (134), ΟΠΑΠ (245).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 63.136, Alpha Bank 37.065, Εθνική 34.867, MIG 61.005, ΔΕΗ 17.553, Πειραιώς 20.985, Ελλάκτωρα 10.001.

Ας σημειωθούν τα 35 δικαιώματα πώλησης για την Εθνική, λήξεως Ιουνίου, με τιμή εξάσκησης τα 1,70 ευρώ.

Τα 106 δικαιώματα αγοράς για τον ΟΠΑΠ, λήξεως Μαϊου, με τιμή εξάσκησης τα 66 στα 9,20 ευρώ και τα 40 στα 9,60 ευρώ.

Επίσης τα 16 δικαιώματα πώλησης για τον ΟΠΑΠ, ίδιας λήξης, με τα 11 δικαιώματα να έχουν τιμή εξάσκησης τα 8,40 ευρώ και τα υπόλοιπα 5 με τιμή εξάσκησης τα 8,80 ευρώ.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

     Position Holder                                           Name of Issuer                 NSP            Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,74%

2018-10-26

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,81%

2018-01-18

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,51%

 

2018-10-12

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,80%

 

2018-05-17

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

0,83%

2018-01-16

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

1,62%

2019-03-08

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

1,31%

2019-03-12

Oceanwood Capital Management LTD

ALPHA BANK SA

0,70%

2019-03-05

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 39.763.668 τεμ., (από 39.497.548 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 25.772.185 τεμ. (25.908.967), ΔΕΗ 6.461.016 τεμ. (6.461.016), Eurobank 93.302.058 τεμ. (93.527.558), Εθνική 12.139.056 τεμ. (12.139.056), ΟΠΑΠ 1.317.639 τεμ. (1.315.639), Folli Follie Group 1.330.961 τεμ. (1.330.961).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v