Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στην περιοχή των 730 μονάδων

Με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στην περιοχή των 730 μονάδων, βρίσκεται σε εξέλιξη η τελευταία συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου για την εβδομάδα. Σταθερά στο επίκεντρο οι τράπεζες, ενώ με σημαντική άνοδο ξεκίνησε η μετοχή της ΔΕΗ.

ΧΑ: Στην περιοχή των 730 μονάδων

Αντιδρούν ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη νέα κίνηση, επιβεβαιώνοντας ποιος είναι το Big Boss που κινεί τα... νήματα διεθνώς. Στο... παρά ένα «γύρισε» ο DAX στη Φρανκφούρτη, δείχνοντας να αποφεύγει τα χειρότερα, προσώρας. Επαναφορά προς τις 12.050 μονάδες ο δείκτης, δίνοντας... ανάσες στους long, μέχρι νεωτέρας.

Στα καθ' ημάς, οι traders διευκολύνονται από την τάση που διαμορφώνεται από νωρίτερα σε Φρανκφούρτη, Παρίσι κ.λπ. και επιχειρούν, για ακόμη μία φορά, να ανέβουν λίγο υψηλότερα. Ομως όχι σε σημείο που να διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από το εύρος των 744-720 μονάδων, όπου και συσσωρεύει η αγορά από την αρχή της εβδομάδας.

Ικανοποιητικές οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με τον τραπεζικό κλάδο σταθερά στο επίκεντρο, κάτι που αποτυπώνεται στο υψηλό -και σήμερα- ποσοστό, 67% επί του συνολικού τζίρου.

Καλά νέα φέρνει το πρώτο τρίμηνο για τις τράπεζες, αναφέρει από νωρίς η Αναστασία Παπαϊωάννου, δίνοντας έγκαιρα το στίγμα της αγοράς. Παράλληλα ο Γιώργος Α. Σαββάκης μάς έχει βάλει στη λογική των εκλογικών πονταρισμάτων και των κινδύνων που ελλοχεύουν, αν και μέχρι τώρα οι traders δεν έχουν αναλάβει αυξημένο ρίσκο και έκθεση σε σχέση με την προεξόφληση του όποιου αποτελέσματος και των εξελίξεων που θα δρομολογηθούν από την επαύριο κιόλας. Πιθανότατα η εβδομάδα θα κλείσει με ακόμη μία συνεδρίαση συντήρησης δυνάμεων, επιλεκτικών κινήσεων και προσεκτικών, μείωσης/αύξησης, θέσεων σε επιμέρους.

Σημείο αναφοράς, ως κάτω όριο οι 725 μονάδες για τον ΓΔ και ως άνω οι 730, μετά τη νέα αποτυχημένη προσπάθεια υπέρβασης των 744 μονάδων.

Στην περιοχή των 600 μονάδων, με την τάση να διαμορφώνεται από Δευτέρα ανάλογα είτε για υψηλότερα των 620 είτε χαμηλότερα των 580 μονάδων. Μέχρι τώρα, μετοχή της εβδομάδας η Πειραιώς, με έβδομο κατά σειρά θετικό πρόσημο έως το 1,715 ευρώ, με απόδοση 16,55%, δίνοντας «τροφή» σε παράγοντες της αγοράς να εκτιμήσουν πως είναι κοντά η σημαντική συμφωνία για το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων/ανοιγμάτων. Οριακά πάνω από το 0,70 η Eurobank, μετά τις επιθετικές κινήσεις traders και short funds από τα μέσα της Τετάρτης, με αποκορύφωμα τη χθεσινή συνεδρίαση.

Στα 32,28 η Coca Cola, στο 1,362 η ΔΕΗ, στα 2,95 ευρώ η Viohalco, με τον Στέφανο Κοτζαμάνη να αποτιμά τα αποτελέσματα και τις προοπτικές της ElvalHalcor. Στο 1,244 η Cenergy, στα 8,895 ο Μυτιληναίος, στα 19,58 η Motor Oil.

Μεταβλητότητα στη μετοχή του ΟΤΕ, στο εύρος των 11,22-11,31, με ζητούμενο ένα «κλείσιμο» πάνω από τα 11,25 ευρώ, σε εβδομαδιαίο.

Στις 42/26 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με κινητικότητα σε Centric, Ελαστρον, Πλαστικά Κρήτης, ΕΚΤΕΡ, Quest κ.α. Η τελευταία ευνοείται και από την ένταξη της μετοχής στον δείκτη FTSE/MidCap, μαζί με τις ΙΑΣΩ και ΕΛΤΟΝ.

Στα 8,8 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 11:50.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v