Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στη Eurobank

Σχεδόν ο μισός τζίρος αντιστοχεί σε πράξεις στη μετοχή της Eurobank, ενόψει της μετάταξής της στον δείκτη MSCI Standard. Κινήσεις για διασφάλιση των μετόπισθεν από τους traders. Υπέρβαση των 740 μονάδων.

ΧΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στη Eurobank

Προσεκτικές, επιφυλακτικές οι πρώτες κινήσεις των traders σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ΧΑ.
Σε προεκλογικό ρυθμό αρχίζουν να εισέρχονται οι αγορές, κάτι που αποτυπώνεται στην εικόνα των αγορών από Φρανκφούρτη, Παρίσι, Λονδίνο, μέχρι Μιλάνο. Στις 12.133 μονάδες (νωρίτερα, στις 11:00) ο DAX, με οριακές μεταβολές μεταξύ συν και πλην. Στο μείον 0,21% και από τις 2.859 μονάδες τα futures του S&P 500 στη Wall Street.

Σε αυτό το περιβάλλον, βραχυπρόθεσμα, και στο ΧΑ κυρίως οι traders επιλέγουν να κινηθούν αρχικά διασφαλίζοντας τα μετόπισθέν τους και σταδιακά διερευνώντας λίγο υψηλότερες τιμές προς τις 740 μονάδες, όπου και πιθανότατα θα διεξαχθεί άλλη μία αναμέτρηση μεταξύ πωλητών vs αγοραστών.

Εμφανώς ηπιότεροι τόνοι, χαμηλότερες ταχύτητες όσον αφορά κατ' αρχάς στον τραπεζικό κλάδο, ειδικότερα δε στη μετοχή της Eurobank.

Ενισχυμένες μεν συναλλαγές/τζίροι στη μετοχή, αλλά σαφώς μετριότεροι των χθεσινών, με μικρότερη... ουρά αγοραστών στο εύρος των 0,752-0,762 ευρώ. Με θετικό πρόσημο ο κλάδος, διερευνητική επαναφορά πάνω από την περιοχή των 620 μονάδων, για τον ΔΤΡ, κάτι που δίνει πόντους στο βραχυπρόθεσμο σενάριό μας για δοκιμή του ΧΑ προς τις 740 (για τον ΓΔ), με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο και τον ΔΤΡ πάνω από τις 620 μον. Εάν η συγκεκριμένη περιοχή επιβεβαιωθεί σαν βραχυπρόθεσμη στήριξη, δεν αποκλείεται να δούμε τον κλάδο να συνεχίζει την αντίδρασή του. Πάντα με ορίζοντα και κατάληξη το «κλείσιμο» της Παρασκευής.

Οπως και στο χθεσινό ξεκίνημα/πρώτη ώρα συνεδρίασης, το μεγαλύτερο μέρος των trading συναλλαγών στον κλάδο-κλειδί και μάλιστα με το ίδιο ποσοστό (77%, όπως και χθες μέχρι τις 11:15), με τη Eurobank στο επίκεντρο  και στο +3,38%, ενώ ανοδικά, λίγο μετά τη 1 μ.μ. αντιδρούν και κύρια blue chips, την Ελλάκτωρ με +4,08%, την Coca Cola στο 2,22% και τον Μυτιληναίο στο +1,79%. Από τις τραπεζικές μετοχές, η Πειραιώς είναι στο 3,51%, η Εθνική στο +2,85% και η Alpha στο 2,60%

Κατά 1,93% η αντίδραση της CCH στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σταδιακά... λύνονται οι traders, από την πλευρά των αγοραστών, ανεβάζοντας προσεκτικά τον πήχη προς τις 740. Κλάδος-αιχμής ο τραπεζικός με 1,43%, ενώ ο FTSE25 επανακάμπτει προς τις 1.915 μονάδες. Ενδεχομένως, σύμφωνα με μερίδα αναλυτών, η ευρύτερη ζώνη τιμών 1.910-1.915 μον. να είναι ένα ικανοποιητικό σημείο για μερική κατοχύρωση θέσεων. Μάλιστα ενδεχόμενη... βιαστική υπέρβαση των 1.915 μον. να είναι ψευδής και να μπερδεύει τους βραχυπρόθεσμους, γι' αυτό χρειάζεται αυξημένη προσοχή, εάν στη συνέχεια δοκιμασθεί η αγορά προς αυτά τα επίπεδα.

Με τον τραπεζικό κλάδο να αντιδρά σχεδόν 1,50%, με την Coca Cola να επανέρχεται άνω τα 32 ευρώ, το πλεονέκτημα των long είναι εμφανές και αποτυπώνεται σταδιακά στο ταμπλό. Στις 11:20 στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη υπερίσχυαν οι αγοραστές, με τους πωλητές να υπερτερούν σε ΔΕΗ, Motor Oil, Jumbo και Sarantis.

Στα 11 εκατ. ο τζίρος, προφανώς θα ξεπεράσει τα 60 εκατ., η δε σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 36/28, σχετικά μοιρασμένη θα λέγαμε σε σύγκριση με το αντίστοιχο χθεσινό διάστημα, όπου οι αγοραστές ήταν ενεργότεροι.
Από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία ξεχωρίζουν Δρομέας, Attica Συμμετοχών, ΕΛΤΕΧ Ανεμος κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v