Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Υποχωρεί προς τις 850 ο ΓΔ

Γρήγορα δείχνουν να μένουν από δυνάμεις οι πρωινοί αγοραστές στο ΧΑ, ακολουθώντας το διεθνές αρνητικό γύρισμα. Πιέσεις στις τράπεζες, απώλειες και για ΟΠΑΠ, Coca Cola, υποχωρεί και η Τιτάν. Κίνηση υψηλότερα για ΔΕΗ, Lamda.

Χρηματιστήριο: Υποχωρεί προς τις 850 ο ΓΔ

Τον ίδιο βηματισμό με τις κυριότερες Ευρωπαϊκές Αγορές προσπάθησε να ακολουθήσει και το Ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου τα κύρια χαρακτηριστικά ήταν τα θετικά πρόσημα αλλά και τα απόλυτα οριακά κέρδη, όμως οι Ευρωπαϊκοί δείκτες δείχνουν να μένουν από δυνάμεις και αυτή η εικόνα μεταφέρεται και στο Χ.Α.

Η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, βρίσκει τον Γενικό Δείκτη να έχει υποχωρήσει αισθητά από τα πρωινά υψηλά και να έχει χάσει το θετικό πρόσημο, με αποτέλεσμα την υποχώρηση χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 860 μονάδων και την επιστροφή των σεναρίων για προσπάθεια διακράτησης του επόμενου ορίου στις 850 μονάδες, σε μία συνεδρίαση που είναι περισσότερο από εμφανείς οι απόλυτα επιλεκτικές κινήσεις από πλευράς αγοραστών, προκειμένου να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη αντίδραση, η οποία δείχνει να μην είναι και το πλέον εύκολο εγχείρημα.

Η υποχώρηση από τα αρχικά υψηλά ήρθε καθώς δείχνουν να χάνουν την πρωινή τους δυναμική Τράπεζες και ΔΕΗ (+0,44%), ενώ υποχωρούν από τα αρχικά υψηλά οι ΑΔΜΗΕ (+0,49%) και Viohalco (+0,12%).

Το ενδιαφέρον και στη Lamda Development (+2,03%), από όσους ποντάρουν στη σχετικά γρήγορη εκκίνηση του project στο Ελληνικό, αλλά και στον Fourlis (-0,36%), που ίσως προσπαθήσει για την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη ώρα συνεδρίασης και από τους Δεικτοβαρείς τίτλους που υποχωρούσαν προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, μόνο η μετοχή του Τιτάνα (-2,09%) έδειχνε να σημειώνει σχετικά αξιόλογες απώλειες, όμως σταδιακά δείχνουν να προστίθενται και οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,12%), Ελ. Πετρέλαια (-1,09%), ΕΕΕ (-1,27%), Jumbo (-2,15%), ΟΛΠ (-1,09%), ΟΠΑΠ (-1,19%) και Σαράντης (-1,01%) και αυτό δεν είναι και η πλέον θετική ένδειξη για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Σχετικά διστακτική η μέχρι στιγμής εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, παραπέμπει για τη συνέχεια όσον αφορά την εξαγωγή «ασφαλέστερων» συμπερασμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 863,13 (+0,56%) και 853,4 μονάδων (-0,58%) ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 10 εκατ., από τα οποία τα 2,4 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΕΥΡΩΒ, ΜΥΤΙΛ).

Όλα τα ενδεχόμενα για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένουν ανοιχτά, όμως Ευρωπαϊκές Αγορές και Δεικτοβαρείς Ελληνικοί τίτλοι θα έχουν τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση κλίματος και διαθέσεων.


Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v