Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση προς τις 850 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Κίνηση υψηλότερα για το Γενικό Δείκτη, καθώς περιορίζονται οι αρχικά βαριές απώλειες στον τίτλο της Coca Cola. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, άνοδος για ΟΤΕ, ξεχωρίζει η Τιτάν. Σε μέτρια επίπεδα κινούνται οι όγκοι συναλλαγών.

Κίνηση προς τις 850 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται και πάλι ο Γενικός Δείκτης, καθώς οι απώλειες στον τίτλο της Coca Cola περιορίζονται στα επίπεδα του 0,5%. 

Νωρίτερα, το euro2day.gr μετέδιδε: 

Σε αρνητικό έδαφος έχει "γυρίσει" το ΧΑ,καθώς από τα αρχικά τοπικά υψηλά των 850,31 μονάδων, βρέθηκε λίγο μετά να διολισθαίνει σταθερά για να περάσει στο μείον περίπου στις 12.30'.

Βλέποντας το διάγραμμα της μετοχής της Coca Cola, παρατηρούμε πως ενώ αρχικά η μετοχή "άνοιξε" από τα 30,06 αντέδρασε έως τα 30,39 ευρώ για να "γυρίσει" σχεδόν κάθετα μετά τις 11.40'-11.50 με την διόρθωση της να εμβαθύνεται έως τα 29,15 ευρώ.

Με τη μετοχή της Coca Cola να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες του 2% ήταν απλά ζήτημα χρόνου για να κάνουν πίσω οι traders αγοραστές στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης και να ακολουθήσουν χαμηλότερα.

Ηταν η μετοχή η αφορμή που ενδεχομένως να αναζητούσαν οι short παίκτες, για να προσθέσουν ακόμη μία συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο στο πτωτικό πρώτο 5νθήμερο του Αυγούστου; πολύ πιθανό από την στιγμή, που τα αποτελέσματα του ομίλου κρύβουν αρκετούς αστερίσκους οι οποίοι, φαντάζομαι, θα απαντηθούν στην ενημέρωση των επενδυτών.

Η ουσία είναι, πως με μία δεύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου, οι traders μετέβαλαν την αρχική τακτική τους, καθώς στη συνέχεια βγήκαν πωλητές και σε ορισμένα blue chips με συνέπεια να υποχωρήσει ο FTSE25 από τις 2.095 σχεδόν 50 μονάδες χαμηλότερα.

Ωστόσο από τα χαμηλά της αγοράς, γύρω στις 12.30' ενεργοποιήθηκαν εκ νέου εντολές από την πλευρά των αγοραστών σε μία ομάδα blue chips, ενώ αμβλύθηκαν σε σχετικό βαθμό και οι μέχρι τις 12.45΄που σημείωναν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Στις 836 μονάδες ο ΓΔ με τις απώλειες να έχουν μαζευτεί στο 0,14%, στις 2.060 ο FTSE25 με μείον 0,40%, στις 695 με απώλειες 0,76%.

Το αποθαρρυντικό για τον τελευταίο το ότι υποχωρεί χαμηλότερα και των 700 μονάδων, σε μια πτωτική κίνηση που σημειωτέον έχει ξεκινήσει από τα τελευταία υψηλά των 831 μονάδων, στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου και 7μηνου. Εκτοτε ο κλάδος ξεκίνησε με απώλειες 2% την πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου για να ακολουθήσει ένα σερί, που εάν δεν ανασχεθεί σήμερα θα συμπληρώνει έναν κύκλο 6 συνεχόμενων αρνητικών.

Ενα τέτοιο πτωτικό σερί για τον κλάδο έχει να σημειωθεί από τα μέσα Ιανουαρίου, με ότι σημαίνει αυτό πρακτικά για τη συνέχεια, μέχρι το τέλος του μηνός.

Με πωλητές σταθερά στην Coca Cola, αλλά και σε Aegean, ΔΕΗ που υποχωρεί κατά 3% στα 2,442 ευρώ, σε ΕΛΠΕ,ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και στα 2 από τα 4 του τραπεζικού κλάδου. Με θετικό πρόσημο για Εθνική και Πειραιώς και την Eurobank να μετρά απώλειες από την Alpha Bank.

Από τις μετοχές με άνοδο το ενδιαφέρον φυσικά στον ΟΤΕ, που κυρίως με αφορμή τα αποτελέσματα ενισχύεται κατά 1,39% στα 12,40 ευρώ. Αλλά και σε μετοχές της Viohalco, της TITAN C, του Sarantis, του ΟΛΠ, της Motor Oil κ.α.

Στις 41/58 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 13.15΄ όταν με βοήθειες κυρίως από ΟΤΕ αλλά και Εθνική, Πειραιώς κάλυπτε το σύνολο των απωλειών που σημειώνονταν στις 12.30. Σχεδόν μία ώρα μετά είχε απορροφηθεί η προσφορά που είχε οδηγήσει το ΧΑ χαμηλότερα, είχε μειωθεί η διόρθωση για τη μετοχή της Coca Cola, είχαν πάρει και πάλι πρωτοβουλίες οι long σε μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Μεγαλύτερη άνοδος για: Κλωστήρια Ναυπάκτου και Medicon αλλά με ελάχιστες συναλλαγές σε αντίθεση με την Atica Bank που από τα 0,0992 την 1 Φεβρουαρίου τώρα έχει 0,4095 ευρώ, Trastor, Ιντρακόμ, Entersoft, Intralot, Ευρωπαική Πίστη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v