Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Παίρνουν το πάνω χέρι οι πωλητές

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα οι βασικοί δείκτες απώλεσαν τα κέρδη τους. Η προσοχή στο διεθνές μέτωπο. Πιέσεις για τη μετοχή της Coca Cola μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Με άνοδο αντέδρασε ο ΟΤΕ. Ηπιες οι κινήσεις στον τραπεζικό κλάδο.

ΧΑ: Παίρνουν το πάνω χέρι οι πωλητές

Μια ακόμα προσπάθεια των traders να μπει φρένο στο 5νθήμερο πτωτικό σερί του Αυγούστου δεν καρποφορεί.

Mε την συνδρομή και των αποτελεσμάτων της Coca Cola αλλά και του ΟΤΕ η συνεδρίαση ξεκίνησε με ανοδικό χάσμα, ακριβώς όπως έπρεπε να βάση την τεχνική προσέγγιση των δεικτών. Από τις 842,52 μονάδες, επιβεβαιώνοντας σε αρχική φάση την κοντινότερη στήριξη των 831 μονάδων (σχετική μέτρηση στο προσυνεδριακό σχόλιο μας) για να αντιδράσει στη συνέχεια προς τις 850 μονάδες. Ακριβώς αυτή η περιοχή των 850-840 μονάδων, μας ενδιαφέρει να διασφαλιστεί σε "κλείσιμο" εβδομάδος, αύριο Παρασκευή.

Ο στόχος, με γνώμονα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνει εφικτός και από Δευτέρα βλέπουμε. Kαι τα futures του S&P500 "δείχνουν" υψηλότερα, κατά 0,28% από τις 2.888,62 μονάδες, και ο DAX αντιδρά 0,90% στις 11.755 και στο GREK/ETF παρατηρείται κινητικότητα σε λίγο υψηλότερες τιμές από το χθεσινό των 9,12$.

Η ανακοίνωση αρχικά των αποτελεσμάτων της Coca Cola και στη συνέχεια του ΟΤΕ, πριν την έναρξη της συνεδρίασης πρόσθεσαν το κάτι παραπάνω που χρειάζονταν οι traders για να υποστηρίξουν την προσπάθεια αντίδρασης, αν και στη συνέχεια η μετοχή της πρώτης δέχτηκε ισχυρές πιέσεις. Σταδιακά και μετά τα πρώτα 10'-15΄ ακολούθησαν στην πλειονότητα τους τα blue chips ανακτώντας σε μικρότερο ή μεγαλύτερο ρυθμό τις απώλειες που κατέγραψαν στις πρώτες 5 πτωτικές συνεδριάσεις του Αυγούστου. Ωστόσο, όπως έχουμε σημειώσει, κατ΄επανάληψη, σε μία ομάδα 10 blue chips η μείωση μικρού μέρους των θέσεων είχε ξεκινήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα. Κίνηση, που από χρηματιστές θεωρήθηκε απολύτως φυσιολογική και επιβεβλημένη στο πλαίσιο ενός εύλογου profit taking μετά από 7μηνο ανοδικό κρεσέντο.

Στην περιοχή των 2.081 μονάδων ο FTSE25, όπου και μέρος του ενδιαφέροντος λόγω Coca Cola και ΟΤΕ, με την πρώτη μετοχή να υποχωρεί 3% και την δεύτερη να ενισχύεται ελαφρά.

Από τα αρχικά υψηλά των 750 μονάδων, στις 10.45'-10.50΄ ενεργοποιήθηκαν εντολές πώλησης στον τραπεζικό κλάδο και στη μετοχή του ΟΤΕ οδήγησαν τους βασικούς δείκτεςχαμηλότερα. Στις 12:30 ο ΓΔ υποχωρούσε οριακά.

Το 35% πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο αλλά με τον ΟΤΕ στην κορυφή από πλευράς αξίας συναλλαγών, με 2,800 εκατ., στις 11.25΄

Ακολουθούν η Alpha Bank, η Eurobank, παρεμβάλλονται Μυτιληναίος και ΔΕΗ για να ακολουθήσουν Εθνική και Πειραιώς. Με συγκριτικά ικανοποιητικό τζίρο και οι τίτλοι των ΟΠΑΠ, Autohellas, Viohalco, ΕΛ.ΠΕ, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.α.

Από τις μετοχές με άνοδο ξεχωρίζουν οι: Attica Bank (0,40 ευρώ), Κορδέλλου (0,57), Alumil (1,49), Intralot (0,4835), ΚΡΙ ΚΡΙ (5,20) και ΚΕΚΡΟΨ (2,97 ευρώ).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v