Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανοδική συνεδρίαση αλλά με χαμηλό τζίρο

Ακολουθεί σήμερα τις ευρωπαϊκές αγορές ο Γενικός Δείκτης κινούμενος προς τις 860 μονάδες. Αντιδρούν τράπεζες αλλά και δεικτοβαρή blue chips. Επιφυλακτικότερες οι κινήσεις των επενδυτών σε μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.

ΧΑ: Ανοδική συνεδρίαση αλλά με χαμηλό τζίρο

Ανοδικά δείχνουν να κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές και με διαθέσει αύξησης των αρχικών κερδών, προσπαθώντας να ακολουθήσουν το χθεσινό “come back” των αγοραστών στην Wall Street, όμως η επιφυλακτικότητα μεταξύ επενδυτών και διαχειριστών είναι έκδηλη και αυτό επιβεβαιώνεται από την νέα ανοδική κίνηση του χρυσού.

Το “κίτρινο μέταλλο” ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των $1.500 ανά ουγκιά, καθώς αρκετοί μεγάλοι παίκτες παίρνουν θέσεις αντισταθμίζοντας τον πιθανό κίνδυνο από τοποθετήσεις σε μετοχικούς τίτλους, ενώ δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν πως πολύ δύσκολα η πορεία του χρυσού θα ανακοπεί στην επόμενη τεχνική αντίσταση των $1.525 ανά ουγκιά.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, αποτέλεσμα της, περίπου, “γενικής επιστράτευσης” που σημειώνεται σε όλο το εύρος του FTSE25. Είναι ενδεικτικό ότι από το σύνολο των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με οριακές απώλειες παραμένουν μόνο οι Αεροπορία Αιγαίου (-0,12%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,16%) και Τέρνα Ενεργειακή (-0,70%).

Από τις μετοχές που κινούνται προς υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για Alpha Bank (+3,13%), Εθνική (+2,75%), Eurobank (+2,82%), Πειραιώς (+2,23%), Lamda Development (+2,63%), Jumbo (+2,23%), Μυτιληναίο (+3,15%) και Σαράντη (+3,59%).

Παρά την, περίπου, γενική κινητοποίηση στο ταμπλό του FTSE25, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιφυλακτική η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, χωρίς αυτό να αποκλείει αύξηση της κινητικότητας στην συνέχεια της συνεδρίασης.

Εβροφάρμα (+6,57%), Τρ. Αττικής (+3,24%), Τεχν. Ολυμπιακή (+3,60%), Ιντρακάτ (+3,21%), Νηρέας (+3,05%) και Κέκροψ (+5,33%) ξεχωρίζουν από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Αγοράς, στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η Frigoglass.

Ελάχιστα πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. έχουν κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, με τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει τιμές υψηλότερα των 855 μονάδων, ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

Τεχνικά και όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη, πρώτο ζητούμενο είναι η επιστροφή με κλείσιμο υψηλότερα των 851 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v