Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανευρη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Χωρίς κατεύθυνση και με υποτονικές συναλλαγές η συνεδρίαση. Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει στο επίκεντρο των πωλητών. Πιέσεις και για τις μετοχές της ΔΕΗ και της Βιοχάλκο. Σε ρόλο αντίβαρου ο ΟΠΑΠ και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ανευρη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Wall Street, όπου η αρχικά αρνητική εικόνα των futures έχει βελτιωθεί. Στις 13,84 μονάδες ο VIX/CBOE, από 0,12% χαμηλότερα και τις 2.993 μονάδες τα συμβόλαια του S&P 500, σε μία συνεδρίαση όπου τα οικονομικά αποτελέσματα θα είναι κυρίως αυτά που θα διαμορφώσουν τάση και κλείσιμο, όπως άλλωστε συνέβη εχθές.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στο ΧΑ η πλειονότητα επενδυτών και traders μένει αμέτοχη και επιφυλακτική, κάτι που αποτυπώνεται στη συναλλακτική δραστηριότητα και στον χαμηλό τζίρο. Στα 27,5 εκατ. η αξία των συναλλαγών στις 15:10, χαμηλότερα του αντίστοιχου χθεσινού αλλά και πολύ μειωμένος με τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Μετά τις 13:30, σε ισχνό θετικό ποσοστό ο Γενικός Δείκτης, σταθερός στη διακύμανσή του στο εύρος των 850/845 έως 860 μονάδων, με τη συγκεκριμένη περιοχή (και προσώρας αντίσταση) να αποτελεί σημείο αναφοράς και πιθανής αλλαγής τάσης για τη βραχυπρόθεσμη συνέχεια μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής, οπότε και η λήξη της απλής σειράς (μόνο ΣΜΕ επί του δείκτη) μηνός Οκτωβρίου.

Συνεδρίαση που τουλάχιστον μέχρι τις 15:15 παρέπεμπε περισσότερο σε... μεξικάνικη σιέστα παρά σε χρηματιστήριο χώρας-μέλους της Ε.Ε. Βραδεία η ροή συναλλαγών παρά το ότι μετά τις 14:30 περνούν στο σύστημα εντολές από Λονδίνο αλλά και απ' όσους παρακολουθούν το ελληνικό... καλάθι μετοχών, το GREK/ETF.

Το 32% του τζίρου στον τραπεζικό κλάδο αλλά και με συγκριτικά ικανοποιητική δραστηριότητα για μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Mytilineos, Coca Cola, ΔΕΗ κ.ά.

Στην περιοχή των 2.137 μονάδων ο 25άρης με οριακά θετικό πρόσημο, στις 820 ο Δείκτης Τραπεζών, κατά 0,42% χαμηλότερα. Από τον τραπεζικό κλάδο, μεγαλύτερος τζίρος στη μετοχή της Eurobank, που διορθώνει προς το 0,878 και της Alpha Bank που αντιδρά προς το 1,723 ευρώ.

Μεικτές τάσεις για τα blue chips και μετοχές-σηματωρούς και αγοραστές σε τίτλους των Cenergy, TITAN C, ΑΔΜΗΕ, Αlpha Βank, Coca Cola, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, Lamda, Mytilineos, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Sarantis, Τέρνα Ενεργειακή. Στις 56/36 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με προσπάθεια αντίδρασης για τη μετοχή της MLS. Καμπάς, MLS, Ικτίνος, ΚΕΚΡΟΨ, Κτήμα Λαζαρίδη, IntraKat κ.α. από τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v