Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση επιχειρεί το χρηματιστήριο

Να μετατρέψουν σε «παρένθεση» τη χθεσινή πτώση επιχειρούν οι αγοραστές, αλλά ο όγκος συναλλαγών κινείται σε μέτρια επίπεδα. Blue chips ηγούνται της προσπάθειας, ενώ ο τραπεζικός κλάδος επιχειρεί να... βάλει πλάτη.

Ανοδική αντίδραση επιχειρεί το χρηματιστήριο

Ανοδικά κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την απορρόφηση των όποιων βραχυπρόθεσμων πιέσεων προκλήθηκαν κυρίως με αφορμή την Κίνα. Σε θετικό άνοιγμα της συνεδρίασης παρέπεμπαν πριν λίγο τα futures του S&P 500 στη Νέα Υόρκη.

Με αυτό το κλίμα στις ξένες αγορές, στο ΧΑ έχουν επανέλθει οι αγοραστές. Με προσεκτικές κινήσεις από την αρχή της συνεδρίασης, στοχευμένες αγορές σε συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές και blue chips, με αποτέλεσμα την επαναφορά του Γενικού Δείκτη προς τις 945 μονάδες.

Για 15 συνεχόμενες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται πάνω από το όριο των 900 μονάδων, κάτι που ενισχύει την εν λόγω περιοχή ως ανθεκτική στήριξη.

Ειδικότερα όμως τις τελευταίες συνεδριάσεις ο ΓΔ κυμαίνεται πάνω από τις 940, γεγονός που σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, παραπέμπει σε συσσώρευση δυνάμεων ενόψει της επόμενης κίνησης, που κατά την εκτίμησή τους θα φέρει την αγορά στα επίπεδα των 950 μονάδων. Δηλαδή εκεί όπου θα δοκιμαστούν πωλητές και αγοραστές.

Με θετικό πρόσημο τόσο ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης όσο και ο τραπεζικός. Στις 2.362 μονάδες ο FTSE 25 και στις 882 μονάδες ο τραπεζικός.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η Eurobank στο 0,909 ευρώ (δες σχετική ανάρτηση στον Εκηβόλο), η Εθνική στα 3,038 ευρώ, η Alpha Bank στο 1,863 ευρώ και στα 3,278 ευρώ η Πειραιώς.

Από τα blue chips, μεικτές οι τάσεις για ΟΤΕ στα 13,80 ευρώ, Coca Cola HBC στα 33,16 ευρώ και ΟΠΑΠ στα 11,78 ευρώ. Να σημειωθεί πως σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση του διαστήματος διαμόρφωσης της μέσης τιμής για όσους κατόχους μετοχών του ΟΠΑΠ θέλουν να πάρουν τίτλους αντί για προμέρισμα.

Τέλος, χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν ότι στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, 940-950 μονάδες, έχει ενσωματωθεί η βαθμολόγηση του οίκου Fitch, σήμερα το βράδυ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v