Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει η ψαλίδα ΧΑ-ξένων αγορών

Ξεφούσκωσε στο τελευταίο κομμάτι της συνεδρίασης η προσπάθεια ανοδική συνέχισης παρά τα ιστορικά ρεκόρ που καταγράφονται και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και Alpha Bank επέλεξαν οι αγοραστές.

Ανοίγει η ψαλίδα ΧΑ-ξένων αγορών

Χθες το βράδυ, σε νέα ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές στο NYSE S&P 500 και Nasdaq, σήμερα το πρωί ο Shenzhen CSI 300 στην Κίνα ήταν θετικός για 8η συνεχόμενη ημέρα, έχοντας καλύψει όλες τις απώλειες λόγω του ιού, ενώ προς νέα ιστορικά υψηλά δείχνουν να οδεύουν οι δείκτες EuroStoxx 600 και DAX.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, προσπαθεί, ασθμαίνοντας, να συνεχίσει την ανοδική του αντίδραση και να επαναπροσεγγίσει το, πρόσφατα, υψηλότερο κλείσιμο των 948,64 μονάδων, που σημειώθηκε στις 24/1.

Όμως μέχρι τώρα, η αδυναμία ανοδικής διαφυγής υψηλότερα των 930 μονάδων και η επιμονή της καθαρής αξίας συναλλαγών στα γνωστά χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, δεν αφήνει περιθώρια μεγάλης αισιοδοξίας στους Αναλυτές, οι οποίοι περιμένουν και την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, σήμερα αργά το βράδυ.

Από την άλλη, εύκολα θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι σήμερα και για τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, “δεν ήταν η μέρα τους”, ενώ οι “sellers” δήλωσαν παρόντες στα τελευταία λεπτά τις συνεδρίασης, κλείνοντας τον Γενικό Δείκτη στο χαμηλό ημέρας και με απόλυτα οριακά κέρδη.

Στο χαμηλό ημέρας και επτά τίτλοι του FTSE25 (λεπτομερής αναφορά στην συνέχεια του σχολίου).

Εν τω μεταξύ, σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί το Ελληνικό κόστος δανεισμού. Η απόδοση του 10ετους περνάει για πρώτη φορά κάτω από το 1%, αγγίζοντας το 0,957%.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με ΑΧΕ που διατηρεί “ανοιχτή γραμμή” με Ξένους Διαχειριστές, “Απολιγνιτοποίηση, Μεταναστευτικό και άρση προστασίας α' κατοικίας, που δείχνουν να έχουν μη μετρήσιμο πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση, αλλά και οι επιμένουσες γεωπολιτικές εντάσεις στην Περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, θα κρατήσουν σε απόσταση από το Χ.Α. του περισσότερους από τους Ξένους Παίκτες, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η είσοδος του Ελληνικού αξιόχρεου, σε επενδυτική βαθμίδα”.

Ασφαλώς και υπάρχει και η πιο επιφυλακτική σχολή σκέψης, η οποία εστιάζει στα ρεκόρ των Διεθνών Αγορών και σύμφωνα με την οποία, “οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν εγκλωβιστεί στις χαλαρές νομισματικές πολιτικές, οι οποίες με την σειρά τους στηρίζουν επενδύσεις υψηλού ρίσκου και επιβίωση Εταιρειών ‘ζόμπι’, όμως όλο αυτό, μετά την 11ετη ‘bull run’, θα είναι δύσκολα διατηρήσιμο”.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας, ως συνήθως, από το Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν Eurobank (+0,63%) και Πειραιώς (+1,27%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν Alpha Bank (+2,60%) και Εθνική (+0,92%).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο Τραπεζικός δείκτης, αναρριχόμενος μέχρι τις 844,07 μονάδες (+1,98%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 841,39 (+1,65%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 839,96 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,48%.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω δείκτης χρειάζεται κλείσιμο υψηλότερα των 846 μονάδων, για να γυρίσει το ημερήσιο διάγραμμα σε “long”.

Μένοντας στον κλάδο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του βιβλίου προσφορών για το νέο ομόλογο Tier II της Τράπεζας Πειραιώς, με ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον (προσφορές άνω των 4 δισ. ευρώ), κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί το επιτόκιο. Ενώ ο αρχικός στόχος για το επιτόκιο κινήθηκε στη ζώνη του 6%, στη συνέχεια το guidance που δόθηκε υποχώρησε στο 5,75% - 5,5% και έκλεισε στους τελικούς όρους της έκδοσης στο 5,5%. Η Τράπεζα, αντλεί 500 εκατ. ευρώ με την έκδοση αυτή.

Από την άλλη και σύμφωνα με την τελευταία κατάσταση της Επ. Κεφαλαιαγοράς, η Oceawood Capital περιόρισε την καθαρή αρνητική της θέση στην Eurobank από 0,75%, στο 0,62%.

Η τελική εικόνα στο ταμπλώ του μη Τραπεζικού 25αρη, δεν δείχνει την, περίπου, “γενική επιστράτευση” των αγοραστών που σημειώθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση (με αρνητικό πρόσημο είχαν ολοκληρώσει τις συναλλαγές μόνο οι ΛΑΜΔΑ και TITC).

Με θετική μεταβολή, τερμάτισαν την συνεδρίαση οι ΑΔΜΗΕ (+3,67%), ΔΕΗ (+1,26%), Ελλάκτωρ (+0,34%), Ελ. Πετρέλαια (+0,64%), ΕΥΔΑΠ (+1,48%), ΟΠΑΠ (+3,84%), Fourlis (+1,21%) και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αεροπορίας Αιγαίου και Lamda Development.

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον ΑΔΜΗΕ (+3,67%), με τον τίτλο να ολοκληρώνει τις συναλλαγές σε νέα ιστορικά υψηλά και με τον υψηλότερο όγκο του τελευταίου διμήνου (οι αμέσως υψηλότερες συναλλαγές στις 17/12 με 1039900 τεμ.). Η μετοχή γύρισε σε ημερήσιο “long” με “stop” στα 2,26 ευρώ και με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 2,55 και 2,89 ευρώ.

Χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, κινήθηκε η μετοχή της ΔΕΗ (+1,26%), συμπληρώνοντας δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Ιδιαίτερα κρίσιμη η πρώτη αντίσταση στα 4,29 ευρώ (ημερήσιο “stop short”), ενώ σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής, οι αμέσως επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 4,42 και 4,78 ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, νέα υψηλά 20ετιας για την Quest (+3,41%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Profile (+3,02%), Fieratex (+7,09%), πέντε για Unibios (+1,87%) και Centric (+0,78%) και δύο οι συνεχόμενες ανοδικές για CPI (+18,59%, με αισθητή αύξηση των συναλλαγών), Ευρ. Πίστη (+1,19%) και ΕΚΤΕΡ (+0,41%).

Αίσθηση προκάλεσε η εντολή πώλησης 230000 τεμ. στα 1,33 ευρώ για την Attica Group (0%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε MIG (-1,59%) και Μινέρβα (-4,76%) και το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 5/2 για την Αλουμύλ (+4%).

Το τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 24/1 για την Frigoglass (-4,92%, με τον μεγάλο πωλητή να συνεχίζει να δηλώνει παρουσία), “τριολέ” πτωτικών συνεδριάσεων για την MLS (-1,86%) και “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για την Doppler (-3,33%), με την εικόνα της τελευταίας να “απαγορεύει” την ενασχόληση, τουλάχιστον για τα θεωρούμενα συντηρητικά χαρτοφυλάκια, αν δεν επιστρέψει με κλείσιμο υψηλότερα των 1,05 ευρώ.

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών.

Για τον Γενικό Δείκτη, το ημερήσιο “stop short” κατέβηκε στις 927 μονάδες, ενώ για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, το ημερήσιο “stop long” παραμένει στις 2252 μονάδες.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Οι αντικρουόμενες εκθέσεις των Επενδυτικών Οίκων για τις Ελληνικές Τράπεζες, προκαλούν εύλογα ερωτηματικά, με τους αγοραστές, ωστόσο, να εκδηλώνουν ενδιαφέρον αποκαθιστώντας, προσώρας τουλάχιστον, την επενδυτική ψυχολογία, καθώς ο ΓΔ απομακρύνθηκε από την περιοχή των 900 μονάδων”, αναφέρει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Ενθαρρυντική είναι η ανοδική αντίδραση του ΓΔ, με τον Τραπεζικό κλάδο να επιβεβαιώνει, για άλλη μία φορά, την σημασία των τρεχόντων επιπέδων. Στο εξωτερικό ο Shenzhen CSI 300 στην Κίνα ήταν θετικός για 8η συνεχόμενη ημέρα, έχοντας καλύψει όλες τις απώλειες λόγω του ιού, καθώς οι Επενδυτές επικεντρώνονται, κυρίως, στην δυνατότητα της Κεντρικής Τράπεζας, να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα. Το Χ.Α. εν αναμονή των ανακοινώσεων των μετοχικών αναδιαρθρώσεων στους δείκτες MSCI. Υπενθυμίζουμε ότι αύριο πρωί ανοίγει η αυλαία των αποτελεσμάτων με την ΕΕΕ”, επισημαίνει η Leon Depolas Sec.

“Η Εγχώρια Αγορά φαίνεται να καθυστερεί σε σχέση με τους Ξένους, αν και κινήθηκε αντίστοιχα στην πτώση που προηγήθηκε. Ο τζίρος είναι αυτός που υστερεί σημαντικά, ενώ στο μηνιαίο γράφημα του Τραπεζικού δείκτη, παρατηρούμε ότι από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση μέχρι και σήμερα, ο ΔΤΡ δεν μπορεί να περάσει το επίπεδο των 1000 μονάδων. Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα της Αγοράς, ενώ την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι τίτλοι, έχουν τελείως διαφορετικά γραφήματα”, σημειώνει η Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

“Αφορμή από το θετικό διεθνές κλίμα και τα υπερπουλημένα επίπεδα τιμών, που εισήλθαν αρκετοί Δεικτοβαρείς τίτλοι, βρήκε ο ΓΔ, δίνοντας την αναμενόμενη αντίδραση από το γνώριμο επίπεδο των 900 μονάδων”, αναφέρει ο Νικόλας Πετράκης.

Οι όγκοι και η δυναμική της Αγοράς παραμένουν ασθενικοί, όμως συνεχίζει να διατηρείται η ανοδικότητά της στον μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Άξια αναφοράς η πτώση της απόδοσης του 10ετους ομολόγου κάτω από το 1%, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το κάτω εύρος του ανοδικού καναλιού που εκτείνεται από τα μέσα Αυγούστου έχει πλέον ανέλθει στην περιοχή των 900 μονάδων, ισχυροποιώντας περεταίρω την πολυσυζητημένη ζώνη τιμών.

Η Αγορά παραμένει “short” με την περιοχή 927 - 931 να κρίνει την τάση και την γνώριμη αντίσταση των 949 μονάδων να αποτελεί το επόμενο εμπόδιο.

Η συμβολή του ανοδικού καναλιού με την στήριξη των 900 μονάδων μπορεί να την ισχυροποιεί, όμως απώλεια αυτής, θα δώσει ξεκάθαρο σήμα πώλησης στην Αγορά, οδηγώντας την στο προηγούμενο χαμηλό του Δεκέμβρη και τον ΚΜΟ 200 ημερών στις 860 μονάδες.

Με την βοήθεια την JP Morgan, οι Τραπεζικοί τίτλοι έδωσαν την αναμενόμενη αντίδραση, από την ισχυρή και παράλληλα κρίσιμη στήριξη των 785 μονάδων του ΔΤΡ. Για πρώτη φορά τους τελευταίους 6 μήνες ο κλαδικός δείκτης εισήλθε σε υπερπουλημένες ζώνες τιμών, κρατώντας όμως την κύρια ανοδική τάση.

Αναγκαία η επιστροφή άνω των 860 μονάδων για την επαναφορά σε ουδέτερες ζώνες τιμών, ενώ μόνο με την υπέρβαση των 890 μονάδων ο ΔΤΡ θα επανέλθει σε ανοδική τροχιά.

Ειδικότερα, η ΑΛΦΑ παίρνει “την σκυτάλη” από την ΠΕΙΡ, όντας η μόνη πλέον με ανοδικό σήμα. Οι ΕΤΕ και ΠΕΙΡ κατάφεραν σήμερα να εξουδετερώσουν το βραχυπρόθεσμο σήμα πώλησης των τελευταίων ημερών, με την εικόνα της ΕΥΡΩΒ να παραμένει ουραγός, έχοντας πλέον πτωτική και την κύρια τάση της.

Ο ΓΔ παρότι απέφυγε τα χειρότερα, με την διατήρηση των 900 μονάδων, δεν έχει ξεφύγει εντελώς από τον κίνδυνο. Η διήμερη ανοδική κίνηση αποτελεί αντίδραση στην πτώση από εξαιρετικά σημαντικά επίπεδα τιμών, με τον άτονο χαρακτήρα αυτής να προβληματίζει.

“Η ‘μεγάλη εικόνα’ παραμένει αισιόδοξη, όμως στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα αναγκαία κρίνεται η υπέρβαση των 931 μονάδων, για την επαναφορά και του ανοδικού βραχυπρόθεσμου σήματος”, τονίζει ο κ. Πετράκης (Whitetip Investment ΑΕΠΕΥ).

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Προβάδισμα των αγοραστών, δείχνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Θετικός βηματισμός στην Ευρώπη, προς νέα υψηλά η Wall Street.

Ελεγχόμενη υποχώρηση για το Ευρώ, σημαντικά κέρδη για το Πετρέλαιο.

Μένοντας στο τελευταίο, υποβαθμίζει ο ΟΠΕΚ την πρόβλεψη για την αύξηση της φετινής ζήτησης Πετρελαίου, με την έξαρση του Κινεζικού κορωνοϊού να είναι ο σημαντικός παράγοντας πίσω από την απόφασή του. Στη μηνιαία έκθεσή του, αναθεωρεί την εκτίμησή του, σε άνοδο κατά 99.000 βαρέλια την ημέρα το 2020. Είναι χαμηλότερα από την πρόβλεψη του περασμένου μήνα, που έκανε λόγο για ενίσχυση ύψους 230.000 βαρελιών την ημέρα.

Οριακή υποχώρηση για τον Χρυσό, μεγαλύτερες οι απώλειες για το Ασήμι, πάνω από τα $10300 κινείται το Bitcoin.

Η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κίνα (ADBC), προχώρησε στην έκδοση ομολόγων οικονομικής αξίας 5 δισ. γουάν (περίπου $715,3 εκατ.). Τα ομόλογα προορίζονται για την μάχη κατά του κορωνοϊού, αλλά και για την εξάλειψη της φτώχειας. Η περίοδος ωρίμανσης τους είναι διετής, με επιτόκιο 2,29% και η έκδοση έγινε μέσω δημόσιας προσφοράς στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης.

“Βουτιά” σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο, ολοκληρώνοντας ένα αδύναμο τρίμηνο. Η Eurostat ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 2,1%, σε μηνιαία βάση, στις 19 Χώρες του Ευρώ. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από τις απώλειες 1,6% που είχαν προβλέψει οι Οικονομολόγοι, κατά μέσο όρο. Σε ετήσια βάση, η παραγωγή κινήθηκε 4,1% χαμηλότερα, έναντι εκτίμησης για πτώση 2,3%.

“Η πιθανή επιβράδυνση της Κινεζικής Οικονομίας, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, αναμένεται να περικόψει 0,1 με 0,2 ποσοστιαίες μονάδες από την ανάπτυξη και της Ευρωζώνης και του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος”, σύμφωνα με την εκτίμηση του Οίκου αξιολόγησης S&P Global.

“Στα πρόθυρα της ύφεσης μπορεί να βρεθεί η Γερμανία, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού επιδεινώνει τη βουτιά της Γερμανικής Βιομηχανίας”, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, “οι Ελληνικές μετοχές παραμένουν σχετικά σταθερές από την αρχή του 2020 και φαίνεται πως θα καταγράψουν για άλλη μια φορά ισχυρές επιδόσεις στο υπόλοιπο του έτους”, όπως εκτιμά η Euroxx Sec. σε νέα έκθεσή της.

Τα “top picks” της Euroxx για φέτος περιλαμβάνουν μετοχές των Motor Oil, με τιμή-στόχο 29 ευρώ ανά μετοχή, ΟΠΑΠ στα 14 ευρώ, ΟΤΕ στα 16 ευρώ, Lamda Development στα 12,6 ευρώ και Autohellas στα 10 ευρώ. Ως προς τις Τράπεζες, κορυφαία επιλογή παραμένει η Eurobank (στα 1,30 ευρώ η τιμή - στόχος) και η Εθνική (στα 3,80 ευρώ).

Νέες, υψηλότερες τιμές - στόχους για τις μετοχές των Εθνικής και Πειραιώς θέτει η Alpha Finance, σε έκθεσή της για τον κλάδο.

Η Χρηματιστηριακή θέτει νέα τιμή - στόχο για την Εθνική στα 3,9, από 3,3 ευρώ (“buy”), με τον στόχο για την Πειραιώς να ανεβαίνει στα 3,58, από 3,35 ευρώ (“hold”). Παράλληλα, διατηρεί την τιμή - στόχο για τη Eurobank στα 1,03 ευρώ, ενώ αναβαθμίζει τη σύσταση σε “buy”.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχόμενος μέχρι τις 922,3 μονάδες (+0,58%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 919,4 (+0,26%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας των 917,56 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,06%.

Ο τζίρος στα 76,9 εκατ., από τα οποία τα 18,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ), ενώ ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΑΛΦΑ απασχόλησαν το 61% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΟΠΑΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, Motor Oil, TITC, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

Μοιρασμένη η τελική εικόνα με 63 ανοδικές μετοχές, έναντι 61 πτωτικών, ενώ 8 τίτλοι τερμάτισαν τις συναλλαγές με απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση οριακής ανόδου και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν αισθητή υποχώρηση τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (29.344 συμβόλαια).

Στα 9.025 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 8.977 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Φεβρουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 818, 624 για τον Φεβρουάριο και 194 για τον Μάρτιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 2.300) κινήθηκε μεταξύ 2.295 και 2.311 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (9.200 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (10.840), Alpha Bank (4.483), Πειραιώς (1.681), ΔΕΗ (470), Ελλάκτωρα (761), Μυτιληναίο (583), MIG (3.820), ΑΔΜΗΕ (1.987), Εθνική (2.774), Lamda Development (265), ΟΤΕ (345), ΟΠΑΠ (579), Motor Oil (115).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 64.826, Alpha Bank 45.731, MIG 86.063, Εθνική 35.036, ΔΕΗ 14.150, Ελλάκτωρα 22.911, Μυτιληναίο 14.635, Πειραιώς 27.772.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

           Position Holder                              Name of Issuer                    NSP           Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,83%

2019-07-30

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,98%

2020-01-07

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORPORATION SA

 

1,61%

 

2019-08-05

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1,10%

2019-11-29

Oceanwood Capital Management LTD

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,62%

2020-02-11

Oceanwood Capital Management LTD

NATIONAL BANK OF GREECE SA

0,55%

2020-01-22

 

 

 

 

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

1,01%

2019-08-29

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 42.238.285 τεμ., (από 42.228.285 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 16.958.966 τεμ. (16.810.392), ΔΕΗ 2.915.249 τεμ. (2.848.119), Eurobank 57.462.654 τεμ. (56.312.654), ΟΠΑΠ 1.291.607 τεμ. (1.291.607), Εθνική 11.208.381 (11.208.381), Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v