Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανευρη κίνηση για το χρηματιστήριο

Χωρίς ουσιαστική κατεύθυνση κινείται η εγχώρια αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους τίτλους. Ανοδικά ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ, πιέσεις για Motor Oil και Jumbo.

Ανευρη κίνηση για το χρηματιστήριο

Τη σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές έχουν πάρει οι ευρωπαϊκές, συνεχίζοντας με ήπιο ρυθμό υψηλότερα. Σε ανοδικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures στη Wall Street. Αναλυτικότερα, στη Φρανκφούρτη ο DAX με 0,29% στις 13.668 μονάδες, στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο του S&P 500 από τις 3.370 μονάδες.

Στην Αθήνα, στο ΧΑ η συνεδρίαση ξεκίνησε με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το Tier II της Πειραιώς, μόλις 3 συνεδριάσεις μετά την έκδοση ανάλογου ομολόγου από την Alpha Bank. Και μόνο το γεγονός πως δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα βγαίνουν 2 εκδόσεις με ζητούμενα 500+500 εκατ. (ήδη για την πρώτη η προσφορά ήταν 10πλάσια), με απόδοση μακράν καλύτερη της αντίστοιχης περυσινής (για την Πειραιώς, τον Ιούνιο), προφανώς και λέει αρκετά. Από αυτή την άποψη, θα θεωρούσα πιο λογική την έκθεση της JP Morgan για τον κλάδο από της Goldman Sachs. Επιπρόσθετα των όσων συγκριτικά αναλύει ο Γιώργος Α. Σαββάκης, στο πρωινό θέμα του.

Με προσοχή οι κινήσεις traders και επενδυτών, λίγο υψηλότερα, με διασπορά συναλλαγών όπως αυτή αποτυπώνεται στο ταμπλό.

Προς τις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με ζητούμενο για αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης, την υπέρβαση των 927 μονάδων, σε κλείσιμο σήμερα-αύριο. Στην περιοχή των 830 ο Δείκτης Τραπεζών, θέλουν άλλες 20 μονάδες οι long για να αισθανθούν πιο ασφαλείς, εκ των ων ουκ άνευ η επαναφορά του FTSE25 πάνω από τις 2.300 μονάδες.

Μέτρια η συναλλακτική δραστηριότητα, ο τζίρος, με συγκριτικά μεγαλύτερο για Eurobank, OTE, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και MIG. Η 10άδα συμπληρώνεται με τις 3 συστημικές τραπεζικές, Mytilineos και Τράπεζα της Ελλάδος.

Στον τραπεζικό κλάδο, η προσοχή στην Πειραιώς, με τη μετοχή στα 3,17 με αγοραστές, η Εθνική στα 2,926, η Αlpha Βank στο 1,816 και στο 0,80 η Eurobank. Με θετικό πρόσημο αλλά όχι -προσώρας- ισχυρή τάση, που θα μπορούσε να οδηγήσει τον κλαδικό δείκτη προς τις 850 μονάδες. Να δούμε στη συνέχεια.

Ικανοποιητική και σήμερα η εικόνα για την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη. Λόγω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, αύριο, ενδιαφέρον υπάρχει για την Coca Cola. Συνεχίζει υψηλότερα προς τα 33,45, με «βλέψεις» για υπέρβαση των 34 ευρώ, σε αυτό τον κύκλο της αγοράς.

Στα 13,96 ο ΟΤΕ, προς άνετη επαναφορά υψηλότερα των 14 ευρώ, στα 11,54 «βλέποντας» προς τα 12 ευρώ ο ΟΠΑΠ. Συνεχίζουν με αγοραστές, ΑΔΜΗΕ στα 2,50 ευρώ, Viohalco στα 3,71, ΔΕΗ στα 4,18, ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα 1,782, ΕΛΠΕ στα 7,91, Lamda στα 8, Motor Oil στα 19,04, Mytilineos στα 9,535, Τέρνα Ενεργειακή στα 8,59 ευρώ.

Ανάλογη εικόνα για τις μετοχές του FTMidCap, με τη MIG και λόγω συναλλαγών στο επίκεντρο όσων ενεργούν σε αυτή την κατηγορία μετοχών. Στο 1,695 με αγοραστές η IntraKat, στο 0,371 η Intralot, στα 3,78 το Πλαίσιο.

Στο 2/1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 50 μετοχές στο συν αλλά και με 107 χωρίς μεταβολή.

CPI, Doppler, Δρομέας, Μαθιός, Νηρέας με τη μεγαλύτερη άνοδο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v