Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια για υψηλότερα στο Χρηματιστήριο

Επίπεδα πάνω από τις 925 μονάδες «δοκιμάζει» ο Γενικός Δείκτης. Σε θετικό έδαφος οι τέσσερις μετοχές των τραπεζών, ανεβάζουν τον πήχη οι αγοραστές στον ΟΤΕ. Πτώση για Coca Cola, OTE, ΟΠΑΠ. Κλειστή σήμερα η Wall.

Προσπάθεια για υψηλότερα στο Χρηματιστήριο

Σε υποτονικό ρυθμό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στα κύρια χρηματιστήρια της Ευρώπης. Κλειστή σήμερα η Wall Street, συνακόλουθα περιορισμένη η συναλλακτική δραστηριότητα σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο.

Ηπια ανοδική η τάση, με ενδεικτικό το 0,22% στις 13.777 μονάδες για τον DAX, στη Φρανκφούρτη.
Με λίγες αγορές η αρχή και στο ΧΑ, με περιορισμένες συναλλαγές/τζίρο και επιμερισμό σε τραπεζικές και blue chips, με τους traders να «βλέπουν» προς τις 927 μονάδες.

Προς τις 925 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στην περιοχή των 2.325 ο FTSE25 και προς τις 840 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών.

Διερευνητικές οι πρώτες εντολές, άρχισαν μετά τις 10:55 να γίνονται επιθετικότερες από την πλευρά των αγοραστών. Σε εκείνο το σημείο της συνεδρίασης ανέβηκε ο πήχης για τη μετοχή του ΟΤΕ και σχεδόν μηδενίστηκαν οι αρχικές πωλήσεις στον τίτλο της Coca Cola, με την πρώτη να είναι στο επίκεντρο από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της εβδομάδας.

Για πολύ πιθανό ενδεχόμενο προεξόφλησης στη μετοχή του Οργανισμού αναφερόμασταν στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, καθώς Τετάρτη -πριν την συνεδρίαση- ανακοινώνονται τα οικονομικά μεγέθη τέταρτου τριμήνου/σύνολο χρήσεως 2019 και Πέμπτη, στην έκτακτη γενική συνέλευση, θα αποφασισθούν ακύρωση μετοχών και νέο πρόγραμμα επαναγοράς. Στα 13,78-13,85 ευρώ η μετοχή, με προϋποθέσεις για υπέρβαση των 14 ευρώ. Στη μετοχή του ΟΤΕ έχει πραγματοποιηθεί η, συγκριτικά, μεγαλύτερη αξία συναλλαγών. Ακολουθούν ΑΔΜΗΕ, Καρέλια, Eurobank και ΟΠΑΠ.

Στα 34,22 ευρω η μετοχή της Coca Cola, στα 11,94 του ΟΠΑΠ. Μικρές, ελεγχόμενες απώλειες για την 3άδα των Coca Cola, OTE, ΟΠΑΠ, την ώρα που με αγορές αντιδρούν Mytilineos, Motor Oil, Jumbo κ.α., σε μία ευδιάκριτη προσπάθεια εξισορρόπησης της τάσης, επιβεβαιώνοντας έτσι την ευρύτερη περιοχή των 905-900 μονάδων ως στήριξη γι' αυτό τον κύκλο 5 συνεδριάσεων. Μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε είναι η διαδικασία δημοπρασίας για τη λήξη της σειράς Φεβρουαρίου, στα Παράγωγα. Στήριξη του ΓΔ, που αντιστοιχεί με τις 2.300 του FTSE25.

Με θετικό πρόσημο και οι 4 συστημικές τραπεζικές, επιβεβαιώνοντας την βραχυπρόθεσμα (εβδομαδιαία) long τάση, που έχει διαμορφωθεί.

Στις 53 προς 23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 106 χωρίς μεταβολή. Κινητικότητα σε αρκετές μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας. Στο 1,48 ευρώ με αντίδραση 6,09% η μετοχή της Alumil, προφανώς λόγω της οριστικοποίησης της συμφωνίας με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της εισηγμένης. Στο 0,57 ευρώ η μετοχή της Αvax, στα 2,175 της ΚΕΚΡΟΨ, στα 9,38 της Quest, στο 0,1206 της MIG κ.α.

Στα 4,9 εκατ. η αξία των συναλλαγών στις 11:20.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v