Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αδυναμία και τζίρος με το σταγονόμετρο στο ΧΑ

Χωρίς επεκτατικές διαθέσεις και με χαμηλή αξία συναλλαγών η συνεδρίαση. Υποτονικά οι τράπεζες, που καλύπτουν το 20% του συνολικού τζίρου. Προσπάθεια εξισορρόπησης από Coca Cola, OTE και ΟΠΑΠ. Τοποθετήσεις σε ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ.

Αδυναμία και τζίρος με το σταγονόμετρο στο ΧΑ

Μέτριων τόνων η συνεδρίαση από Φρανκφούρτη μέχρι Αθήνα. Αργεί η Wall Street και πέφτουν οι τόνοι στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις 13.765 μονάδες ο DAX, στη Φρανκφούρτη, σε ανάλογο ρυθμό traders και επενδυτές και στην Αθήνα.

Στο γνώριμο κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, με κύριο χαρακτηριστικό την περιορισμένη συναλλακτικότητα, συνακόλουθα του τζίρου, που εξακολουθεί να περιορίζεται σε λιγότερα από 80 εκατ. ευρώ.

Εως τις παρυφές των 927 μονάδων η ισχνή αντίδραση για τον Γενικό Δείκτη να «φρενάρει» στις 926,17 μονάδες, ενδεικτική της αδυναμίας ή μη θέλησης των βραχυπρόθεσμων παικτών να ωθήσουν, σήμερα, την αγορά πάνω από την πρώτη, πιο κοντινή αντίσταση. Ούτως ή άλλως, σε μία συνεδρίαση, με την αξία συναλλαγών να μην έχει ξεπεράσει καν τα 15 εκατ. λίγο πριν τις 14:00, η εικόνα της μόνο αντιπροσωπευτική δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Εκταση αντίδρασης και τζίρος πολύ «ρηχός», που επιβεβαιώνουν την παρατεινόμενη απουσία των ξένων διαχειριστών, στην πλειονότητά τους, τη στάση επιφυλακτικότητας και αναμονής για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Εως τις 837,77 ο Δείκτης Τραπεζών, με το 20% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται σε Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, ωστόσο πρώτες στη σχετική κατάταξη είναι οι μετοχές των ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και ΟΠΑΠ.

Συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος σε τίτλους των Mytilineos, Motor Oil, αλλά και Παπουτσάνης, Καρέλια, Autohellas, Attica Group, Lamda Development, ΔΕΗ κ.α.

Στην περιοχή των 2.325 με υψηλό ημέρας νωρίτερα στις 2.328,49 μονάδες ο FTSE25, με μεικτές τάσεις για τις μετοχές του δείκτη.

Τζίρος με το... σταγονόμετρο, ενδεικτικό πως μόλις 4 εισηγμένες κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 1 εκατ. ευρώ η καθεμία.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η Alpha Bank στο 1,823 ευρώ, η ΕΤΕ στα 2,917 ευρώ, η Eurobank στο 0,809 ευρώ και στα 3,104 ευρώ η Πειραιώς.

Υποτονικό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές αλλά και τα blue chips -στην πλειονότητά τους-, με την 3άδα των Coca Cola, OTE και ΟΠΑΠ να λειτουργεί εξισορροπητικά για τη διαμόρφωση του δείκτη.

Ανοδικό «γύρισμα» για την Coca Cola, στα 34,40 από τα 33,97 ευρώ, οριακές απώλειες για τον ΟΤΕ στα 13,78 και τον ΟΠΑΠ στα 11,94 ευρώ.

Με αγοραστές σε ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, αμφότερες με άνοδο μεγαλύτερη του 2%. Στις 51/54 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με Mevaco, Alumil και Μαθιός, Βιοκαρπέτ, Entersoft, Avax, MLS, Profile κ.α. να ξεχωρίζουν.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v