Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οπισθοδρόμηση ΧΑ προς τις 910 μονάδες

Παράλληλες πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές αλλά και δεικτοβαρή blue chips, με τις συναλλαγές να είναι υποτονικές. Στις διεθνείς αγορές παραμένει το βλέμμα των επενδυτών. Αντιστέκονται Titan, Φουρλής και ΕΧΑΕ.

Οπισθοδρόμηση ΧΑ προς τις 910 μονάδες

Βαρίδι για τις αγορές η προειδοποίηση της Apple. Με πωλήσεις/πιέσεις έως και 0,75% χαμηλότερα το ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Φρανκφούρτη, αλλά με ενεργοποίηση των αγοραστών στη συνέχεια, η προσοχή είναι στραμμένη στη Νέα Υόρκη, στο πώς θα αντιδράσει σήμερα η Wall Street, μετά και την αργία της Δευτέρας.

Με περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις η αρχή της συνεδρίασης και στο ΧΑ, με το χρηματιστήριό μας να ακολουθεί τις αγορές περισσότερο στις διορθώσεις παρά στις ανοδικές αντιδράσεις τους. Μέτριες οι συναλλαγές, βελτιωμένες σε σχέση με τη χθεσινή... τραγική (συναλλακτικά) συνεδρίαση, με πωλήσεις έως και 0,65% χαμηλότερα για τον Γενικό Δείκτη, θέτοντας σε δοκιμασία την ευρύτερη περιοχή στήριξης των 915 μονάδων.

Ευρύτερη η προσφορά στις τραπεζικές μετοχές, μικρότερης έκτασης στα blue chips, κάτι που αποτυπώνεται στις απώλειες των αντίστοιχων δεικτών. Εως 1,56% χαμηλότερα, προς τις 810 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, έως 0,66% ο FTSE25, που όμως χάνει τη στήριξη των 2.300 μονάδων.

Αποθαρρυντική, για τους long, η τεχνική εικόνα κυρίως του τραπεζικού, αλλά δευτερευόντως και του 25άρη, εάν δεν βγουν στηρίξεις στις 2.995 μονάδες.

Σε ΟΤΕ και Mytilineos η μεγαλύτερη αξία συναλλαγών, με τις Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Εθνική να ακολουθούν. Στο κόκκινο και οι πέντε μετοχές, με διόρθωση 1,75% οι τραπεζικές και με 1,57% η Mytilineos. Συγκριτικά αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα, με ανάλογο τζίρο στη μετοχή της MIG, που έπεται και μάλιστα σε ανοδική αντίδραση προς το 0,127 ευρώ.

Στο μείον οι τραπεζικές, με απώλειες τα blue chips στην πλειονότητά τους. Μικρότερες ή μεγαλύτερες αλλά και με ενδείξεις πιθανής αναστροφής της τάσης, ειδικότερα για τη μετοχή του ΟΤΕ και της Coca Cola.

Στα 13,80 ευρώ του Οργανισμού με συγκριτικά αυξημένο τζίρο, ενόψει της ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών (αύριο Τετάρτη) και έκτακτης Γ.Σ. (μεθαύριο Πέμπτη). Στα 34,06 η Coca Cola, σε φάση αναμονής.

Ανάλογη εικόνα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, απ' όπου ξεχωρίζει κυρίως η MIG και δευτερευόντως οι τίτλοι των ΕΛΤΟΝ, Intralot, Quest.

Στις 23/45 η σχέση ανοδικών/πτωτικών και με 114 χωρίς μεταβολή. Στα 7,6 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με τη συμπλήρωση μίας ώρας συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v