Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερη πτώση στο Χρηματιστήριο

Διευρύνονται οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, που υποχωρεί κάτω από τις 780 μονάδες, καθώς τα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα τρόμαξαν τους επενδυτές. Εντονες πιέσεις για τράπεζες και blue chips.

Ελεύθερη πτώση στο Χρηματιστήριο

Οι εξελίξεις στο μέτωπο -εσωτερικό, αυτή τη φορά- του κορωνοϊού επαναφέρουν στην πρώτη γραμμή τους πωλητές. Μάλιστα η επιβεβαίωση της πληροφορίας για αναστολή των εκδηλώσεων για το καρναβάλι φάνηκε να αίρει τις τελευταίες επιφυλάξεις των traders, με συνέπεια την εκ νέου διόρθωση του ΧΑ χαμηλότερα του ορίου των 800 μονάδων.

Εύλογα (και) η χώρα μας μπαίνει στο κάδρο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει (και) για την αγορά, την πραγματική οικονομία, την καθημερινότητά μας.

Η κυκλοφορία των δυσάρεστων νέων λειτούργησε επιβαρυντικά, ακυρώνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα την όποια προσπάθεια είχε καταβληθεί νωρίτερα, προκειμένου να διαμορφωθούν γραμμές άμυνας και στηρίξεις σε συγκεκριμένα blue chips. Για ένα διάστημα, από τις 11:30 μέχρι τις 12:10, ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς σε δεικτοβαρείς μετοχές, με επίκεντρο τον τίτλο του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα το πέρασμα της αγοράς σε θετικό πρόσημο.

Εκ νέου αλλαγή κλίματος και τάσης, με ίσως μόνη ενθαρρυντική ένδειξη το ότι μέχρι πριν λίγο ο ρυθμός των πωλήσεων παρέπεμπε σε προσπάθεια διαχείρισης της προσφοράς. Ωστόσο η συνέχεια δεν προοιωνίζεται εύκολη, για αύριο και Τρίτη, σημειώνοντας από το προσυνεδριακό σχόλιο για το πόσο «πονηρό» θα μπορούσε να είναι το διάστημα μέχρι την πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου. Με την αργία της Κ. Δευτέρας να μεσολαβεί, ο χρόνος είναι πολύς και κατά πώς φαίνεται, μεστός εξελίξεων με επίκεντρο το πρόβλημα του ιού.

Στις 795 γίνεται εμφανής η προσπάθεια δημιουργίας μιας ζώνης απορρόφησης της προσφοράς, αντίστοιχα στις 670 για τον τραπεζικό και πέριξ των 2.010 για τον FTSE25.

Προσώρας η προσπάθεια αποφέρει καρπούς, με τις απώλειες να διαμορφώνονται στο 1,25%.

Ωστόσο σε αυτά τα επίπεδα γίνονται πωλήσεις για τις 4+20 από τις τραπεζικές & blue chips, με εξαίρεση τον τίτλο της Motor Oil.

Στα 13,13 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, διορθώνοντας από τα 13,58 ευρώ (λίγο μετά τις 11:30), στα 10,89 του ΟΠΑΠ (χάνοντας τη σημαντική στήριξη των 10,90), στα 3,682 η ΔΕΗ, στα 31,15 η Coca Cola, στα 7,715 η Mytilineos, στα 6,89 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στα 42,9 εκατ. η αξία των συναλλαγών και στις 30/77 η σχέση ανοδικών/πτωτικών νωρίτερα, στις 13:45.

 

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v