Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αντίδραση με διψήφια κέρδη για τράπεζες

Ισχυροποιείται η άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με τον τραπεζικό κλάδο να «γράφει» άνοδο άνω του 15% μετά το χθεσινό ξεπούλημα. Ισχυρά κέρδη και για Lamda, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντη. Θετικό σινιάλο από τον τζίρο.

ΧΑ: Αντίδραση με διψήφια κέρδη για τράπεζες

Συντηρείται η αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και σε Μιλάνο, Μαδρίτη έχει αρχίσει να περιορίζεται εδώ και μισή ώρα. Ωστόσο τα futures στη Wall Street και οι προσδοκίες πως FeD, ECB θα ενεργήσουν αποτελεσματικά δίνουν πλεονέκτημα στους βραχυπρόθεσμους παίκτες και μικρές ανάσες στους μεγάλους χαμένους των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ειδικότερα για τις ευρω-αγορές μένει να φανεί εάν μεθαύριο, Πέμπτη, η Φρανκφούρτη θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αγορών και κατά πόσον οι δράσεις που θα ανακοινώσει η Λαγκάρντ θα αποτιμηθούν ως επαρκείς ή όχι.

Νωρίτερα ο DAX στις 10.867 μονάδες (2,27%), ο ΙΒΕΧ στις 7.814 (1,15%) και ο ΜΙΒ στις 18.600 (0,72%). Από τις 2.843 μονάδες, 3,64% τα futures του S&P500, ως τεχνική αντίδραση στο χθεσινό μαζικό ξεπούλημα.

Στην Αθήνα, στο «ρηχό» ΧΑ, τα χαρτοφυλάκια - επιθετικοί πωλητές έως και χθες έχουν σταματήσει τις ρευστοποιήσεις τους, με αποτέλεσμα οι αγορές ορισμένων άλλων να δίνουν ώθηση σε δείκτες και μετοχές.

Ανάσες για εγκλωβισμένους των τελευταίων ημερών, αποδόσεις για λιγότερους και πιο ριψοκίνδυνους, με τη μεταβλητότητα στα ύψη (αυτή τη φορά όμως ανοδικά), με ενθαρρυντική τη συγκριτικά αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα με τον ανάλογο τζίρο.

Κλάδος-κλειδί και ρυθμιστής της τάσης ο τραπεζικός, μετά το μαζικό ξεπούλημα από hedge funds και πιο μεσοπρόθεσμα χαρτοφυλάκια, βγάζει αντίδραση που μετά το πρώτο ημίωρο ισχυροποιήθηκε σημαντικά.

Χθεσινή τιμή για τον ΔΤΡ οι 420,25 μονάδες, χαμηλή ημέρας στις 424,51 και υψηλή, νωρίτερα, στις 500,12 μονάδες. Ευρεία μεταβλητότητα, που δημιουργεί ευκαιρίες βραχυπρόθεσμων αποδόσεων αλλά περισσότερους κινδύνους εγκλωβισμών.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες, έχοντας ως γνώμονα τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, την Πέμπτη, και την εικόνα της Νέας Υόρκης θεωρούν πιθανή τη συνέχιση της ανοδικής διόρθωσης και αύριο. Θα δείξει.

Σε τραπεζικές και μετοχές-σηματωρούς που διόρθωσαν σημαντικά το προηγούμενο διάστημα, το κύριο μέρος του ενδιαφέροντος. Κυρίως του βραχυπρόθεσμου trading αλλά και (λιγότερο) επενδυτικού χαρακτήρα τοποθετήσεις.

Στο 15,22% και τις 485 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 45% και στο 8,45% από τα υψηλά 52 εβδομάδων.

Σε Alpha Bank, Eurobank ο μεγαλύτερος τζίρος, με Εθνική, Πειραιώς να συμπληρώνουν την 4άδα. Διψήφια απόδοση, με 17% plus για Αlpha Βank, Eurobank, στο 12,75% για την ΕΤΕ, με την Πειραιώς στο 9,75%.

Διψήφια απόδοση για μετοχές του δείκτη, ΤΙΤΑΝC (12,36%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (15,35%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (13,54%), ΕΧΑΕ (10,15%), Lamda Develοpment (12,10%), Sarantis (16,20%).

Aντίδραση βγαίνει και για τις άλλες μετοχές του FTSE25, Mytilineos (8,86%), Motor Oil (9,54%), Fourlis (9,64%), EXAE (9,95%) κ.α.

Τεχνικά για τον ΓΔ η κοντινότερη αντίσταση είναι στις 670 μονάδες.

Στις 14:50, η σχέση ανοδικών/πτωτικών ήταν στις 95/21, η δε αξία των συναλλαγών πλησίαζε τα 60 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v