Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικρατούν οι... δισταγμοί στο Χρηματιστήριο

Οριακά κέρδη σε επίπεδο Γενικού Δείκτη στο χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε συναγερμό εξαιτίας της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Πιέσεις καταγράφονται στις μεγάλες διεθνείς αγορές.

Επικρατούν οι... δισταγμοί στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στη σκιά των ανησυχιών από την αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως. Βαρύ το κλίμα από Φρανκφούρτη μέχρι Μαδρίτη και Μιλάνο, με τα futures στη Wall Street να «δείχνουν» πτωτικό άνοιγμα. Ενδεικτικό το μείον 1,21% στις 2.487 μονάδες του S&P500. Στα 24,95 το αργό WTI, στα 30,58 το Brent, στις 51,49 μονάδες ο VIX/CBOE.

Με το «άνοιγμα» της συνεδρίασης στο ΧΑ, ο DAX υποχωρούσε 0,65% στις 9.513 μονάδες, με τη μετοχή της Deutsche Telekom λίγο χαμηλότερα στα 11,575 ευρώ. Η D.T. μάς ενδιαφέρει λόγω ΟΤΕ.

Από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης έχει «μετρήσει» τις μετοχές, που έβγαλαν άμυνες στην πανδημία, οδηγός χρήσιμος καθώς η συνέχεια αναμένεται εξίσου δύσκολη και αυξημένης μεταβλητότητας.

Με προσεκτικές κινήσεις η αρχή της συνεδρίασης, με τις πρώτες εντολές να αφορούν σε πωλήσεις τραπεζικών μετοχών, για να ακολουθήσουν και στον ΟΤΕ.

Ωστόσο αγορές γίνονται σε ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Jumbo, με αποτέλεσμα ο μεν Γενικός Δείκτης να ισορροπήσει λίγο χαμηλότερα, πέριξ των 540 μονάδων. Με τον FTSE25 στις 1.311 (-0,25%) και τον Δείκτη Τραπεζών στις 308 (-0,90%).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v