Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Συνεχίζει την εκτόξευση ο Γενικός Δείκτης

Πάνω από τις 610 μονάδες η αγορά, με κέρδη άνω του 4% (μετά το +8,5% χθες), με το σύνολο των μετοχών του FT 25 να γράφουν κέρδη. Κοντά στα υψηλά ημέρας οι μετοχές των τραπεζών. Ξεχωρίζει η ΕΤΕ, υπεραποδίδει η Coca Cola.

ΧΑ: Συνεχίζει την εκτόξευση ο Γενικός Δείκτης

Ελπίδες για επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας και προσδοκίες για έναν κοινά αποδεκτό συμβιβασμό στο Eurogroup συντηρούν την ανοδική τάση.

Από Φρανκφούρτη, με τον DAX με 3,89% στις 10.465 μονάδες, μέχρι Μιλάνο, με τον ΜΙΒ με 4,99% στις 17.735 μονάδες. Αυτές τις δύο αγορές, αυτούς τους δύο δείκτες θεωρούμε σηματωρούς για το τι μέλλει γενέσθαι στην τηλεδιάσκεψη που ξεκινά σε λιγότερο από μία ώρα. Στις 16:00 και από τη διακύμανση των DAX και ΜΙΒ (και ιταλικού 10ετούς) θα έχουμε εικόνα για το τι προωθείται από τα δύο «στρατόπεδα». Πιθανόν οι traders στο ΧΑ να προλάβουν ένα μέρος, το αρχικό της διάσκεψης, ενδεχομένως όμως να έχουν ενδείξεις ικανές για τη συνέχεια.

Παράλληλα παρακολουθείται και η προσυνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, με τα συμβόλαια να «δείχνουν» συνέχιση της χθεσινής θεαματικής αντίδρασης.

Στα καθ' ημάς η επιβράδυνση της ροής συναλλαγών παραπέμπει σε επιφυλακτικότητα και αναμονή από (κυρίως) traders και επενδυτές. Ενδεικτικό το γεγονός πως ενώ στις 14:30 η αξία των συναλλαγών ήταν στα 32,8 εκατ., στα 40' που ακολούθησαν, δεν ξεπέρασαν τα 10 εκατ. Ενδεχομένως να αυξηθεί η συναλλακτικότητα, σταδιακά μετά τις 16:00, με τον τραπεζικό κλάδο να είναι ο «αισθητήρας» μας για τη συνέχεια. 

Στις 352 μονάδες νωρίτερα ο ΔΤΡ, κοντά στο «υψηλό ημέρας» των 357,58 μονάδων, με το διάγραμμά του σε μορφή Γ. «Χαμηλό ημέρας» οι 332,67 μονάδες. Οι δύο ακραίες τιμές είναι για σήμερα τα άνω-κάτω σημεία αναφοράς μας.

Με την Alpha Bank στο 0,704, την Εθνική στο 1,226, τη Eurobank στο 0,3747 και στο 1,317 ευρώ την Πειραιώς.

Οσον αφορά στον τζίρο κατανέμεται σε Αlpha Βank, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, ενώ ισχυρότερη είναι η αντίδραση, με 8,50%, για την ΕΤΕ, επιβεβαιώνοντας όσους τη θεωρούν οδηγό του κλάδου, σε αυτή τη φάση της αγοράς.

Σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Mytilineos, Jumbo, Coca Cola, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, Lamda Development να συγκεντρώνουν μέρος της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Στην περιοχή των 1.486 με 4% ο FTSE25, λόγω της υπεραπόδοσης (κυρίως) της Coca Cola αλλά και των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Mytilineos, Motor Oil, καθώς επανακτούν μέρος των σημαντικών απωλειών του Μαρτίου.

Με ισχυρή αντίδραση και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Fourlis, Aegean, Sarantis, ΕΛΠΕ κ.α., σε διαδικασία μερικής επαναφοράς. Με αποτέλεσμα την υψηλή απόδοση σε διάστημα εβδομάδας.

Στο «πράσινο» και οι μετοχές του FTMidCap, και τις Intralot, Κέκροψ, Quest, Avax, Cenergy, Πλαστικά Θράκης, ΚΡΙ ΚΡΙ να ξεχωρίζουν.

Στα 43,2 εκατ. η αξία συναλλαγών, λίγο μετά τις 15:10.

Στις 88/22, στο 4/1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Από τις 16:00 και μετά η παρακολούθηση της διάσκεψης θα «τρέχει» κατ' αρχάς μέσω του Εκηβόλου. Και εάν χρειαστεί επιπλέον και εκτενέστερη αναφορά, θα επανέλθουμε με νέο σχόλιό μας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v