Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Συνεχίζει την άνοδο μετά το ξέσπασμα

Πάνω από τις 600 μονάδες επιστρέφει ο Γενικός Δείκτης, με ώθηση από το ράλι στις διεθνείς αγορές. Υπεραποδίδουν οι τράπεζες, με άνοδο άνω του 5%. Κέρδη άνω του 3% για τον FT 25. Κρίσιμα για τη βραχυπρόθεσμη τάση τα νέα από το Eurogroup.

ΧΑ: Συνεχίζει την άνοδο μετά το ξέσπασμα

Ανοδικό το ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και κρατικών τίτλων.

Συνέχιση της βραχυπρόθεσμης τάσης ανοδικής διόρθωσης στα χρηματιστήρια και της αποκλιμάκωσης της απόδοσης για ομόλογα κυρίως της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Με τις αγορές σε ανοδικό momentum, στο ΧΑ οι πρώτες εντολές που πέρασαν από την προσυνεδρίαση ήταν σε αρκετά υψηλότερες τιμές. Και για τραπεζικές μετοχές και blue chips.

Από τις 591,98 μονάδες, με μικρό ανοδικό κενό, ο Γενικός Δείκτης με αρκετές μετοχές σε διαδικασία ελέγχου μεταβλητότητας, με την ενεργοποίηση των εντολών στις 10:33.

Στις 632 χιλ. οι πρώτες εντολές σε ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ, Motor Oil κ.α.

Με άλλες 720 χιλ. κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους, ο ΓΔ επανήλθε πάνω από τις 600 μονάδες. Με τον ΔΤΡ κατά 5,31% στις 350,95 και τον FTSE25 με 3,04% στις 1.475 μονάδες.

Δύο είναι οι κύριες τάσεις που εξελίσσονται, η πρώτη ξεκάθαρα βραχυπρόθεσμη συναρτάται, σε μέγιστο βαθμό, από την έκβαση του Eurogroup και εκτείνεται μέχρι τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η δεύτερη, πιο μεσοπρόθεσμη και σχετίζεται με την κατάσταση στο «μέτωπο του κορωνοϊού», την προοπτική της σταδιακής εξόδου των χωρών από την καραντίνα. Συνακόλουθα μίας πρώτης αποτίμησης της «επόμενης ημέρας» σε οικονομία/κοινωνία.

Προσώρας εστιάζουμε στην τρέχουσα/σε εξέλιξη ανοδική διόρθωση, στην προεξόφληση των αποτελεσμάτων από την τηλεδιάσκεψη. Μέχρις εκεί.

Ισχυρή η αρχική αντίδραση, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ νωρίτερα στις 17.616 μονάδες, με 4,85%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 10.408 με 3,75%. Μιλάνο vs Φρανκφούρτη είναι για σήμερα οι δύο κύριες αγορές-σηματωροί μας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v