Χρηματιστήριο: Εκτόξευση με το βλέμμα στην Ευρώπη

Πάνω από τις 560 μονάδες, με άνοδο άνω του 4% από το ξεκίνημα, ο Γενικός Δείκτης, στον ρυθμό της ανοδικής διόρθωσης που επιχειρείται στις διεθνείς αγορές. Ισχυρά κέρδη για τράπεζες και blue chips, διψήφια άνοδος για Alpha Bank.

Χρηματιστήριο: Εκτόξευση με το βλέμμα στην Ευρώπη

Στον ανοδικό ρυθμό των διεθνών αγορών και το ΧΑ.

Aπό την προσυνεδρίαση, οι εντολές που πέρασαν στο σύστημα ήταν -στην πλειονότητά τους- από την πλευρά των αγοραστών. Και σε τραπεζικές μετοχές και σε blue chips. Αποτέλεσμα; Το «άνοιγμα» της συνεδρίασης, με μικρό ανοδικό χάσμα, για τον Γενικό Δείκτη, από τις 545,57 μονάδες.

Με τον FTSE25 από τις 1.328,85 και με τον Δείκτη Τραπεζών από τις 305,30 μονάδες.

Στα 2,39 (7,69%) η μετοχή της ΔΕΗ, στο 0,672 (10,33%) η Alpha Bank, στα 11,30 (2,45%) ο ΟΤΕ, στα 5,98 (5,65%) η Mytilineos κ.α.

Ετσι στα πρώτα 10' της συνεδρίασης, ο ΓΔ με 4,49% αντιδρούσε στις 565 μονάδες, ο ΔΤΡ με 9,53% στις 335 και ο FTSE25 με 4,56% στις 1.374 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών στα 2,9 εκατ. και τις 54/3 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Από νωρίς στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, traders και επενδυτές κινήθηκαν αρκετά υψηλότερα, αφενός, λόγω της διαφαινόμενης σταθεροποίησης ή και μείωσης του αριθμού κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, αφετέρου, στο πλαίσιο μίας γρήγορης προεξόφλησης των αποφάσεων του αυριανού Eurogroup. Μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία και στις αγορές στήνεται μία ανοδική διόρθωση. Προκειμένου να καλυφθεί μέρος από τις μεγάλες απώλειες του Μαρτίου.

Σε αυτή τη συγκυρία, εμφανίζονται και επενδυτικοί οίκοι πιο αισιόδοξοι, με ενδεικτική την περίπτωση της Morgan Stanley. Η αγορά έπιασε πάτο, υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος, που μάλιστα «βλέπει» μεγάλες ευκαιρίες για μετοχές και εταιρικό χρέος. Θα φανεί εάν η Morgan Stanley θα επιβεβαιωθεί ή όχι, αλλά προσώρας, με το επίκεντρο της έντασης να έχει μεταφερθεί στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, ζητούμενη είναι η αποτίμηση της κατάστασης από τη Wall Street.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v