Καθολική άνοδος στο Χρηματιστήριο

Κέρδη άνω του 3% για τον Γενικό Δείκτη, με το σύνολο των μετοχών του FT 25 στο πράσινο. Ξεχωρίζει ο τίτλος της Coca Cola, με άνοδο σχεδόν 5%. Αξιόλογα κέρδη στο τραπεζικό ταμπλό αλλά και για ΔΕΗ, ΟΤΕ, Motor Oil.

Καθολική άνοδος στο Χρηματιστήριο

Συντηρείται η ανοδική διόρθωση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ισχυρή αντίδραση, μετά την υποχώρηση της Παρασκευής και με «καύσιμα» την προσπάθεια σταδιακής επαναλειτουργίας κοινωνίας/οικονομίας, την επιθετική πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών και τις προσδοκίες ενόψει του διημέρου Τετάρτης-Πέμπτης.

Ηδη η BoJ ακολουθεί τη FeD με δράσεις νομισματικής ευελιξίας, την Τετάρτη ανακοινώνονται στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου στις ΗΠΑ και την Πέμπτη είναι η συνεδρίαση/τηλεδιάσκεψη της ECB.

Στον ρυθμό των ξένων αγορών ακολουθεί και το ΧΑ, με βοήθειες και από τα futures στη Wall Street.

Σταθερά πάνω από τις 620 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, από τις 10:45 και μετά, σε επίπεδα τιμών που δίνουν τη δυνατότητα και σε traders να κατοχυρώσουν βραχυπρόθεσμες αποδόσεις και σε αγοραστές να τοποθετηθούν προσβλέποντας σε ένα window dressing προς τις τελευταίες συνεδριάσεις του Απριλίου.

Σε τράπεζες και Coca Cola η εστίαση των long από τις πρώτες κιόλας εντολές, για να ακολουθήσει η εμπροσθοφυλακή των blue chips, με αποτέλεσμα την αντίδραση του ΔΤΡ προς τις 335 και του FTSE25 προς τις 1.507 μονάδες. Με μεγαλύτερο ποσοστό, 6,38%, ο ΔΤΡ έναντι του 25, 3,62%, καθώς είναι αυτός που υπολείπεται έναντι της αγοράς και των μη τραπεζικών.

Η αγορά αποτιμά ως υποστηρικτική -συγκριτικά πάντα- τη στάση των οίκων αξιολόγησης, την Παρασκευή. Κυρίως την εσπευσμένη του Fitch. Επίσης αναγνωρίζει το συγκριτικό πλεονέκτημα όσων εισηγμένων δεν ενδίδουν στην ευκολία της... εξυπηρέτησης των εποπτικών αρχών για παράταση της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 2019 μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Στα 23,08 με άνοδο 4,86% η μετοχή της Coca Cola, με αγοραστές λόγω Λονδίνου και προεξόφλησης οικονομικών στοιχείων πρώτου τριμήνου.

Στο 0,6507 η Alpha Bank, στο 1,209 η Εθνική, στο 0,358 η Eurobank και στο 1,252 ευρώ η Πειραιώς.
Με αγοραστές και στη μετοχή της Attica Bank, και ζητούμενο για τους traders στον τραπεζικό κλάδο ένα «κλείσιμο» του ΔΤΡ πάνω από τον ΚΜΟ 7 ημερών, τις 335 μονάδες. Στόχος εφικτός, από τη μέχρι πριν λίγο διακύμανση του τραπεζικού κλάδου.

Στα blue chips συνεχίζεται η προσπάθεια επανάκτησης των απωλειών του Μαρτίου, με τον ΟΤΕ στα 11,74 (3,16%), τον Mytilineos στα 7 (3,78%), τη ΔΕΗ στα 2,738 (2,16%), τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 6,12 (4,26%), τη Viohalco στα 2,355 (5,84%), τη Motor Oil στα 13,54 (4,31%), τον TITC στα 12,26 (4,43%) κ.α.

Στις 84/27 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τη μόχλευση σε μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας να κρατεί καλά.

Σπύρου, Forthnet, Πλαστικά Θράκης, Ελτον, Byte, MIG, Fieratex, Τεχνική Ολυμπιακή κ.α. με τη μεγαλύτερη άνοδο.   

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v