Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με προβάδισμα οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Διορθωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της εγχώριας αγοράς, μετά το ανοδικό σερί που προηγήθηκε. Πώς διαμορφώνεται η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο και ποιες μετοχές αντιστέκονται. Η προσοχή και στις κεντρικές τράπεζες.

Με προβάδισμα οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με traders και επενδυτές σε αναμονή λόγω ΕΚΤ.
Οριακές οι διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, ενδεικτικές της προσεκτικής στάσης που κρατούν. Σε κλαδικό επίπεδο ενδιαφέρουσα η συνέχιση της αντίδρασης των τραπεζικών, με τον EuroStoxx Banks στις 55,85 (0,68%). Στις 2.887 σταθερά υψηλότερα, με 0,75%, τα συμβόλαια του S&P500, νωρίτερα.

Διστακτικό το ξεκίνημα και στο ΧΑ, με αναγνωριστικές κινήσεις από πωλητές-αγοραστές στα πρώτα 10' αλλά με μετοχές-σηματωρούς να «δείχνουν» για χαμηλότερα.

Από τις πρώτες κιόλας εντολές οι πωλητές πίεσαν χαμηλότερα blue chips του μεγέθους της Coca Cola, για να ακολουθήσουν σταδιακά μετά τις 10:40 ανάλογες εντολές σε Motor Oil, Jumbo, αλλά και σε ΟΤΕ, Mytilineos κ.α. Ο λόγος για περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις, με χρηματιστή να «φωτογραφίζει» για μείωση θέσης Α/Κ Μετοχών Εσωτερικού. Εάν όντως ισχύει, θα πρόκειται για κίνηση «κλεισίματος» μηνός, με θετικό πρόσημο για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο.

Ωστόσο, ελλείψει ουσιαστικής ζήτησης, ο Γενικός Δείκτης έφτασε να διορθώνει έως τις 628 μονάδες. Με τον FTSE25 έως τις 1.520,90 και με τον Δείκτη Τραπεζών έως τις 344,81 μονάδες. Στις 626 για τον ΓΔ, στις 1.505 για τον 35άρη και στις 335 για τον ΔΤΡ, τα σημεία αναφοράς μας, όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της αγοράς. Για σήμερα-αύριο, «κλείσιμο» μηνός Απριλίου.

Στα τρέχοντα επίπεδα τιμών για τον ΓΔ η απόδοση μηνός διαμορφώνεται στο 14,40%, για τον FTSE25 στο 15,20% και στο 3,37% για τον ΔΤΡ. Με τον τελευταίο να δίνει σήμα αναστροφής (σε μηνιαίο) από τη χθεσινή συνεδρίαση.

Σε Εθνική, Eurobank, ΟΠΑΠ, Alpha Bank και TITC, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo, Πειραιώς, οι 10 μεγαλύτερες θέσεις σε αξία συναλλαγών.

Με ενδεικτικές τιμές, για ΕΤΕ στο 1,282, Eurobank στο 0,3744, ΟΠΑΠ στα 8,03, Alpha Bank στο 0,678 και σε TITC στα 13,04, σε ΟΤΕ στα 11,72, σε ΔΕΗ στα 2,642, σε Jumbo στα 13,83 και σε Πειραιώς στο 1,264 ευρώ.

Ομως στην Πειραιώς ήταν η πρώτη από τον τραπεζικό κλάδο που λίγο πριν τις 11:00 επανέκτησαν πλεονέκτημα οι αγοραστές, ενώ με θετικό πρόσημο διαμορφωνόταν ο τίτλος του ΟΠΑΠ και του TITC.

Στα 4,5 εκατ. ο τζίρος στο αρχικό ημίωρο, χωρίς πακέτα, με την προσφορά να απορροφάται. Και λίγο μετά τις 11:00, με θετικό πρόσημο να προστίθενται Aegean, Lamda Development, ΕΥΔΑΠ. Ενώ και σε Fourlis, EXAE, Eurobank, Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενεργοποιούνταν, σταδιακά, αγορές.

Στο 1/2, με 24 μετοχές με θετικό πρόσημο και 42 με αρνητικό και 117 χωρίς μεταβολή.

Με μεγαλύτερο ποσοστό αντίδρασης για Ξυλεμπορία, Παπουτσάνη, Alumil, Ιλυδα, Byte, ΚΡΙ ΚΡΙ, Ελτον, Autohellas, Attica Bank.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v