Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο

Στηρίξεις κοντά στην περιοχή των 590 μονάδων βρίσκει ο Γενικός Δείκτης. Βαρίδι για την τάση το -3,5% της Coca Cola, περιορίζονται οι πιέσεις στις τράπεζες. Κίνηση υψηλότερα για ΟΤΕ, ξεχωρίζουν ανοδικά και οι Motor Oil, Jumbo, Lamda, ΑΔΜΗΕ.

Προσεκτικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο

Ενθαρρυντική βελτίωση της εικόνας στο χρηματιστηριακό ταμπλό του ΧΑ, την ώρα που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε ελεύθερη πτώση.

Μεγαλύτερες του 2% οι απώλειες για τον DAX στη Φρανκφούρτη, προσεκτικό «γύρισμα» στην Αθήνα, με τους long να υπερισχύουν των short σε αρκετές μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Οπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες, αυτή η μικρή αλλαγή θα μπορούσε να σχετίζεται με τη λήξη αύριο της σειράς Μαΐου στα Παράγωγα και της επικείμενης επαναφοράς του short selling από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 14:30, πρώτα στην αγορά Παραγώγων καταγράφηκε μεταβολή για το Συμβόλαιο του δείκτη, από discount σε premium, φτάνοντας νωρίτερα έως και 0,32% πάνω από την τιμή του FT25 στην υποκείμενη αγορά. Αλλαγή που έγινε σχεδόν συγχρονισμένα με την ανάσυρση της Alpha Bankαπό το 0,486 προς το 0,5398 ευρώ. Γεγονός που οδήγησε τον ΔΤΡ από τις 263,25 περί τις 15 μονάδες υψηλότερα. Στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες για Εθνική και Eurobank.

Στην περιοχή των 590 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 1.411 ο FTSE25, με την Coca Cola να «βαραίνει» σημαντικά στη διακύμανσή του.

Σταδιακά, τα τελευταία 30' κάπως πιο ενισχυμένες οι συναλλαγές, με τον μεγαλύτερο τζίρο σε τίτλους των Eurobank, OTE, Αlpha Βank, Coca Cola, ETE. Ειδικότερα, όσον αφορά στην Coca Cola, ο μέχρι νωρίτερα τζίρος ήταν πολύ μεγαλύτερος του μέσου όρου, ενισχύοντας την εκτίμηση ανθρώπων της αγοράς πως, μάλλον, πρόκειται για μείωση θέσης και λόγω της μείωσης του συντελεστή στάθμισης. Οι νέες σταθμίσεις, μέγιστο όριο, θα ισχύσουν μεν από 22 Ιουνίου και πιθανόν μέρος των πωλήσεων των τελευταίων ημερών να οφείλεται σε αυτό.

Εξισορροπητικά στο -3,48% της CC/3E λειτουργεί ο ΟΤΕ και οι Motor Oil, Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Lamda Development, Fourlis, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ.

Στις 34/60 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με αρκετές από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία να αντιδρούν ανοδικά.

Συνεκτιμώντας τη συναλλακτικότητά τους ξεχωρίζουν: Avax, Cenergy, Κρέκα, Εβροφάρμα κ.α.

Στα 28,2 εκατ. ο τζίρος, με την αγορά να κλίνει 0,22% χαμηλότερα, προς τις 588 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v