Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με Coca Cola η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 660 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, κρατά τα κέρδη του παρά την αποκόμιση κερδών σε κάποιες μετοχές. Η Coca Cola κάνει τη διαφορά, με άνοδο άνω του 4%. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΟΠΑΠ, Lamda, Τιτάνας, ΓΕΚ Τέρνα. Πιέσεις για Πειραιώς.

Με Coca Cola η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό «άνοιγμα» παραπέμπουν τα futures στη Wall Street, ισχυρή άνοδος στη Φρανκφούρτη και υψηλότερα επίπεδα τιμών από Παρίσι μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο.

Στον ρυθμό των ξένων αγορών, στο Χρηματιστήριο Αθηνών traders και επενδυτές συνεχίζουν μεν στην ανοδική φορά των τελευταίων συνεδριάσεων, κατοχυρώνοντας, ωστόσο, μέρος των θέσεών τους.

Παράλληλα αφομοιώνονται οι συναλλαγές (εκροές-εισροές) της Παρασκευής, κάτι που αποτυπώνεται στην εξισορροπούμενη διακύμανση συγκεκριμένων μετοχών.

Μέτριες -σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση- οι συναλλαγές, ο τζίρος, ενισχύοντας την εκτίμηση πως γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα επιχειρείται να διαμορφωθούν τιμές-σημεία αναφοράς για τη συνέχεια.

Στις 667 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, σταθερά σε θετικό έδαφος από την αρχή της συνεδρίασης, στο εύρος των 662,32-671,91 μονάδων.

Επίσης σε θετικό έδαφος ο τραπεζικός κλάδος και η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, πλην όμως μετά τις 12:00 ενεργοποιήθηκαν περιορισμένης έκτασης πωλήσεις και στις 4 συστημικές του κλάδου, για να ακολουθήσει ο FTSE25 αλλά με ηπιότερο ρυθμό, λόγω υπεραπόδοσης της Coca Cola.

Στην περιοχή των 337,5 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, στις 1.607 ο 25άρης, με τον τραπεζικό να παραμένει σε short τάση και σε απόκλιση/discount έναντι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και εν γένει της αγοράς.

Σε Εθνική, Eurobank, Alpha Bank ο μεγαλύτερος τζίρος, με ΟΠΑΠ, Mytilineos, TITC, ΔΕΗ να ακολουθούν, όλες με αγοραστές.

Στα 23,80 ευρώ με 4,57% η μετοχή της Coca Cola κάνει σήμερα τη διαφορά καθώς σε άλλες μετοχές του δείκτη κατοχυρώνονται σημαντικές βραχυπρόθεσμες αποδόσεις.

Στα 15,70 με υψηλή ημέρας τα 15,90 η ΜΟΗ, στα 16,44 με υψηλή τα 16,57 η μετοχή της Jumbo.

Με αγοραστές στη μετοχή της TITC, από τα 11,30 ευρώ και μετά τη σημαντική διόρθωση της Παρασκευής με υψηλότατο τζίρο.

Στα 7,65 με 2% η Mytilineos, με τη μετοχή να αντιδρά σταθερά από τα χαμηλά των 4,896 ευρώ στην ακραία διόρθωση του Μαρτίου.

Σταθεροποιητικές τάσεις στον ΟΤΕ, με αγοραστές σε ΟΠΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΑΔΜΗΕ-ΔΕΗ, με την πρώτη σε discount έναντι της δεύτερης. Στα 6,34 με ισχυρή αντίδραση 3,93% η μετοχή της Lamda Development.

Στα 2,485 με 4,41% η μετοχή της Viohalco, με αγοραστές Cenergy και ElvalHalcor.

Στα 48,4 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με τα 3,52 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων πράξεων.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v