Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Επιμένουν οι πωλητές στις τράπεζες

Οριακή η μεταβολή για τον Γενικό Δείκτη, καθώς οι τραπεζικές πιέσεις αντισταθμίζονται από την άνοδο στη μετοχή του ΟΤΕ. Βοήθειες και από Motor Oil. Στην Πειραιώς οι μεγαλύτερες πιέσεις. Πτώση και για Coca Cola, Τιτάνα, Viohalco.

Χρηματιστήριο: Επιμένουν οι πωλητές στις τράπεζες

Wall Street vs Covid-19 σημειώνουμε 1, μέχρι στιγμής και σύμφωνα με την εικόνα των αγορών, την ώρα
που στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν καλυφθεί οι αρχικές απώλειες. Με τον Γενικό Δείκτη στις 669, έχοντας καταγράψει χαμηλό ημέρας στις 665 μονάδες.

Επιφυλακτικοί traders και επενδυτές λόγω και της αναζωπύρωσης εστιών κορωνοϊού αλλά και προσεκτικά αγοραστές, τουλάχιστον για όσο η Wall Street δεν δίνει σήμα διόρθωσης.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, σε μία χαμηλού κόστους συνεδρίαση, οι αγοραστές δεν είχαν πρόβλημα να απορροφήσουν την όποια περιορισμένη προσφορά βγήκε στην πρώτη μία με μιάμιση ώρα και σταδιακά μετά τις 12:00 να περάσουν σε υψηλότερα επίπεδα τιμών. Που σε επιμέρους περιπτώσεις θα μπορούσε να θεωρηθούν άκρως αποδοτικά.

Σε οριακά θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης, όπως και ο FTSE25 -στις 1.618 μονάδες- αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι η υπεραπόδοση συγκεκριμένων blue chips, μετοχών-σηματωρών.

Ούτως ή άλλως, ο λόγος για μία ανατροπή και επαναφορά, με αξία συναλλαγών που νωρίτερα (*) δεν ξεπερνούσε καν τα 20 εκατ.

Με απώλειες μεν ο τραπεζικός κλάδος, παρά την ημίωρη ανοδική αναλαμπή, αν και η μέχρι τώρα προσφορά απορροφάται σε λογικές τιμές. Στις 387 μονάδες, χωρίς να έχει απειληθεί το χαμηλό των 383 στην αρχή της συνεδρίασης. Συγκριτικά καλύτερη εικόνα για τη Eurobank, στο 0,4258 ευρώ, η μόνη με θετικό πρόσημο. Μεγαλύτερες οι απώλειες για Πειραιώς, στο 1,649 ευρώ.

Από τα blue chips, η προσοχή στραμμένη στη μετοχή του ΟΤΕ. Ενισχύεται 3,04% έως τα 12,53 ευρώ, επιβεβαιώνοντας όσους θεωρούσαν πως η αναθεώρηση θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις- να λειτουργήσει υπέρ των αγοραστών.

Ενδεικτικό το διάγραμμα για τον τίτλο του Οργανισμού.

Αντιθέτως στην Coca Cola/HBC υπερισχύουν οι πωλητές, στα 22,88 ευρώ.

Με αγοραστές σε Motor Oil, με 3,23% στα 14,38 ευρώ, σε Mytilineos, με 0,88% στα 8 ευρώ, σε ΕΧΑΕ, με 2,13% στα 3,35 ευρώ, σε Fourlis, με 2,34% στα 3,93 ευρω, σε Aegean, με 1,08% στα 4,20 ευρώ.

Στις 14:35 η αξία συναλλαγών στα 20,53 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v