Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές κέρδισαν στο stock picking

Με χαμηλή αξία συναλλαγών, 47,6 εκατ. ευρώ η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον Γενικό Δείκτη στις 670 μονάδες. Πτωτική κίνηση για τον τραπεζικό κλάδο και αντίρροπες δυνάμεις μεταξύ των δεικτοβαρών blue chips.

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές κέρδισαν στο stock picking

Με ελεγχόμενες απώλειες κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, αλλά και η Wall Street στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών, καθώς οι ενεργοί Επενδυτές δείχνουν να προβληματίζονται από “δεύτερες σκέψεις” που φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων λόγω Covid-19.

Επί Ευρωπαϊκού εδάφους “ο ρυθμός αναπαραγωγής του κορωνοϊού στη Γερμανία εκτινάχτηκε στο 2,88 την Κυριακή, από 1,79 την προηγούμενη ημέρα”, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch. Υπενθυμίζεται ότι για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού, το “R” πρέπει να είναι κάτω από το 1.

“Η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζει να επιταχύνεται στον Κόσμο. Χρειάστηκαν περισσότεροι από τρεις μήνες για να καταγραφεί το πρώτο εκατομμύριο των κρουσμάτων. Το τελευταίο εκατομμύριο καταγράφηκε μόλις σε οκτώ ημέρες”, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Από την άλλη, οι Κεντρικές Τράπεζες ανά τον Κόσμο δείχνουν έτοιμες να δώσουν και νέες “ντόπες” ρευστότητας και αισιοδοξίας στις Αγορές, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την συνέχεια.

Συνεδρίαση εναλλαγής προσήμων, η πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους λίγους αγοραστές να παίρνουν τον έλεγχο της τάσης μετά τις 15.00, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Γενικό Δείκτης να αγνοήσει τα αρνητικά πρόσημα των Ευρωπαϊκών δεικτών και να σταθεροποιηθεί σε θετικό πρόσημο.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, οι επιλεκτικές κινήσεις σε όλο το ταμπλώ του FTSE25, η συνεχιζόμενη απονεύρωση του ενδιαφέροντος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης και η νέα καταβαράθρωση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων).

Τίποτα το άξιο αναφοράς από την Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου να κινείται στο 1,273%.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., οι περισσότεροι από τους Εγχώριους Αναλυτές προσαρμόζουν την προσοχή τους στις επικείμενες γενικές συνελεύσεις και στις εκτιμήσεις των Διοικήσεων για την τρέχουσα χρήση, αλλά και στις προγραμματισμένες αποκοπές μερισμάτων.

Σύμφωνα με την Beta Sec., “φορτωμένη από τακτικές γενικές συνελεύσεις είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε, οι οποίες έχουν αυξημένο ενδιαφέρον λόγω των αποφάσεων που αφορούν τις αποκοπές μερισμάτων. Στις κυριότερες από αυτές ξεχωρίζουν (σε παρένθεση η έγκριση του μερίσματος): 24 Ιουνίου: Ελληνικά Πετρέλαια (€0,25), Καρέλιας (€9,40), ΟΤΕ (€0,55). 25 Ιουνίου: Πλαίσιο (€0,02), Jumbo (€0,235). 26 Ιουνίου: Flexopack (€0,063) Quest Συμμετοχών (€0,15)”.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-2,17%) ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2019, €0,1745050 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,1657798 ανά μετοχή), ενώ οι Motor Οil και η Μυτιληναίος θα διαπραγματεύονται χωρίς τα μερίσματα των 0,80 και 0,36 ευρώ ανά μετοχή, αντίστοιχα, από την Τετάρτη 24 Ιουνίου.

Ξεκινώντας και τη σημερινή αναφορά από το Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλώ, μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος της Πειραιώς (-1,63%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι Alpha Bank (-0,37%), Εθνική (-1,37%) και Eurobank (+0,78%).

Και τα δύο πρόσημα άλλαξε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, κινούμενος μεταξύ 383,10 (-2%) και 393,57 μονάδων (+0,68%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στις 387,93 (-0,76%) και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 389,27 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,42%.

Υπενθυμίζεται ότι για τον εν λόγω δείκτη παραμένει πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο η ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 402 μονάδων, ενώ το ημερήσιο “stop long” ανέβηκε στις 336 μονάδες, με ενδιάμεση στήριξη στις 371 μονάδες.

Ερχόμενοι στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, όπου η τελική εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή, από πλευράς ημερήσιας μεταβολής, ξεχώρισαν οι Τέρνα Ενεργειακή (-2,17%), Σαράντης (-2,75%), Motor Oil (+5,10%), Fourlis (+3,65%), ΕΧΑΕ (+2,13%), ΟΛΠ (+3,85%) και ΟΤΕ (+2,80%)

Ξεκινώντας από την μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ (-2,17%), που σήμερα πιέστηκε και λόγω της αποκοπής μερίσματος, οι αμέσως επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στα 9,20 και 8,80 ευρώ. Σε περίπτωση επιστροφής των αγοραστών και ανοδικής διαφυγής υψηλότερα των 9,75 ευρώ (ημερήσιο “stop short”), η αμέσως επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 10,20 ευρώ.

Από τους ελάχιστους τίτλους του FTSE25 που κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, ήταν και αυτός της Motor Oil (+5,10% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), όμως αξίζει υπενθύμισης ότι η μετοχή ερχόταν από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Χωρίς ιδιαίτερη τάση ο τίτλος, όσο κινείται μεταξύ 13,65 – 13,95 και 16,50 – 17,00 ευρώ. Στα 13,60 ευρώ, το ημερήσιο “stop long”.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, από σήμερα έπαυσε η διαπραγμάτευση και διεγράφησαν από το Χ.Α. οι 1.533 ομολογίες του μη μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της B&F με ημερομηνία έκδοσης 26/6/2018. Από την ίδια ημερομηνία, το σύνολο των εισηγμένων ομολογιών της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, διαμορφώνεται σε 22.727.

Η Newsphone Hellas (+23,53%) ανακοίνωσε ότι οι βασικοί Μέτοχοι (Γεώργιος Θεοδόσης – Μαλιούρης του Αναστασίου, Τερέζα Θεοδόση του Γεωργίου, Ευστράτιος Απέργης του Νικολάου – Φιλίππου, Pulclair Company LTD, Panforce LTD) που ελέγχουν αθροιστικό ποσοστό 55,07%, υπέγραψαν την από 19/6/2020 συμφωνία Μετόχων με την οποία συμφώνησαν να συντονιστούν μεταξύ τους, ώστε να επιδιώξουν τον από κοινού έλεγχο της Εταιρείας. Σύμφωνα με Αναλυτές της Αγοράς, “αυτός ο συντονισμός παραπέμπει σε δημόσια πρόταση”.

Σύμφωνα με την Beta Sec., η μέση τιμή εξαμήνου είναι στα 0,3510 ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα 2019 της Εισηγμένης, ξεπερνούσαν τις συνολικές Τραπεζικές υποχρεώσεις (καθαρό ταμείο 493000 ευρώ).

Στο τέλος του 2019, οι απαιτήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο έφθαναν στα 12,2 εκατ., ενώ η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση (9,36 εκατ.) υπολείπεται σημαντικά της καθαρής θέσης στις 31/12/2019 (20,7 εκατ.).

Αν τελικά υποβληθεί δημόσια πρόταση και επειδή το ποσοστό που πρέπει να μαζευτεί μέχρι το 90% είναι διόλου ευκαταφρόνητο, μάλλον η τιμή θα πρέπει να ικανοποιήσει την πλειονότητα των Μικρομετόχων.

Από εκεί και πέρα, ξαφνική “αλλαγή πλεύσης” στην Προοδευτική (-19,86%), δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Ιντρακόμ (+7,63%) και Λύκος (+3,38%)μ, επιστροφή αγοραστών σε Frigoglass (+5,36%), Autohellas (+0,26%), Πετρόπουλο (+2,92%) και Κρι Κρι (+1,11%), ενώ μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, σήμερα έδωσε ανοδική αντίδραση η μετοχή της Ιντρακάτ (+3,57%).

Προσπαθούν για ψηλότερα τα Πλ. Κρήτης (+3,57%), όμως οι αγοραστές δεν δείχνουν διαθέσεις να κινηθούν επιθετικότερα, ευδιάκριτη αύξηση των συναλλαγών στην Epsilon Net (+1,75%), συνεχίζεται η διόρθωση στην Entersoft (-1,53%), αντέδρασε στο +18,06% της Παρασκευής η Space (-11,57%), ενώ “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων συμπλήρωσε η Εβροφάρμα (-4,46%).

Τεχνικά και όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., παραμένει ζητούμενο η ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 682 και 1650 μονάδων, προκειμένου να δοθεί ημερήσιο σήμα επανατοποθετήσεων για Γενικό Δείκτη και FTSE25, αντίστοιχα.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Αν και η τεχνική εικόνα του ΓΔ συνεχίζει να προϊδεάζει για κίνηση προς τις 700 μονάδες, ο συγχρονισμός με το ‘γκρίζο’ διεθνές περιβάλλον, είναι πιθανό να οδηγήσει σε κίνηση συσσώρευσης προηγουμένως”, αναφέρει στις εκτιμήσεις της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Πρώτο σημείο στήριξης οι 654 μονάδες (ΚΜΟ 20) και πρώτο σημείο αντίστασης οι 700. H μετοχή της Motor Oil θα διαπραγματεύεται από 24/6 χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα (€0,80069640/μετοχή) και από την ίδια ημερομηνία η μετοχή της Μυτιληναίος χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα (€0,36/μετοχή). Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤτΕ άρχισε τις επαφή με Επενδυτικές Τράπεζες και Συμβούλους προκειμένου να διαμορφώσει το πλαίσιο ρύθμισης της bad bank. Η Κεντρική Τράπεζα είναι επίσης σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν και δεν έχει λάβει ακόμη σχετικές παρατηρήσεις. (Πηγή: Bloomberg). Η Θυγατρική OTE plc, εξέδωσε την Παρασκευή δυο σειρές ομολόγων, μια ύψους €150 εκατ. με λήξη στις 10 Δεκεμβρίου 2020 και μια ύψους €200 εκατ. με λήξη στις 10 Ιουνίου 2021. Το κουπόνι για τις δυο εκδόσεις διαμορφώθηκε στο 0,96% και 0,977% αντίστοιχα. Οι νέοι τίτλοι καλύφθηκαν πλήρως από την Deutsche Telekom. Τα έσοδα από τους τίτλους θα χρησιμοποιηθούν για μερική αναχρηματοδότηση των τίτλων ύψους 628 εκατ. ευρώ της OTE plc, με ωρίμανση τον Ιούλιο του 2020”, σημειώνει η Merit Sec.

“Περαιτέρω σημαντική άνοδος των αποτιμήσεων, το αμέσως επόμενο διάστημα, φαίνεται εύθραυστη σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη. Υπενθυμίζουμε ότι το εκτιμώμενο άνω όριο για τον ΓΔΧΑ τοποθετείται στην περιοχή των 720 μονάδων. Την Πέμπτη πριν την συνεδρίαση έχουμε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Α΄ τριμήνου της Aegean, ενώ στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων βαρύτητα θα δοθεί, μεταξύ άλλων, στους δείκτες Μεταποίησης και Υπηρεσιών Ιουνίου της Markit για Γερμανία και Ευρωζώνη αύριο”, επισημαίνει η Leon Depolas Sec.

“Κλείσαμε 3 εβδομάδες συσσώρευσης χωρίς ουσιαστική κίνηση. Από σήμερα ο Δείκτης γίνεται πιο Τραπεζοκεντρικός κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του volatility”, εκτιμά ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Η Κυβέρνηση δείχνει ότι κάνει σοβαρές προσπάθειες να μπορέσει να βοηθήσει το ΑΕΠ, μιας και η “βαριά μας Βιομηχανία” θα υποστεί σημαντικό πλήγμα.

Η επένδυση στην Κασιόπη ξεκίνησε μετά από 8 χρόνια καθυστερήσεις, ενώ εναγωνίως η Αγορά περιμένει την έναρξη του Ελληνικού. Από την άλλη φαίνεται να υπάρχουν προγράμματα και κεφάλαια που θα οδηγηθούν στον Ιδιωτικό τομέα και ειδικά στον κλάδο των Κατασκευών, ενώ το real estate επανήλθε δριμύτερο μετά την κρίση.

Σημαντικό νέο η είσοδος του Αριστοτέλη Μυστακίδη στο μετοχικό της Πειραιώς με ποσοστό πάνω από 5%. Ο Επιχειρηματίας το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται στο real estate, επενδύοντας σημαντικά σε μεγάλα κτίρια, ενώ όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει να επενδύει μακροχρόνια στην Χώρα. Τελευταίο, τόσο μεγάλο, Επενδυτή έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια, από την είσοδο του Watsa σε αρκετούς κλάδους.

“Παραμένουμε με αυξημένα μετρητά περιμένοντας μία κατοχύρωση των 1650 και 682 μονάδων σε FTSE25 και ΓΔ, αντίστοιχα. Στον Τραπεζικό συνεχίζουμε να είμαστε τοποθετημένοι, όσο ο κλαδικός του δείκτης δίνει κλεισίματα πάνω από τις 336 μονάδες”, τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Συγκριτικό πλεονέκτημα στους πωλητές, δίνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Ασιατικές Αγορές.

Ελεγχόμενες πιέσεις στην Ευρώπη, μικτά, μέχρι στιγμής, τα πρόσημα στην Wall Street.

Κέρδη για το Ευρώ, οριακές μεταβολές για το Πετρέλαιο.

Προσπαθεί για ακόμα ψηλότερα ο Χρυσός, κέρδη για το Ασήμι, πάνω από τα $9450 κινείται το Bitcoin.

Πρόωρη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος μία συζήτηση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής “κακής Τράπεζας”, στην οποία θα μεταφέρονταν “κόκκινα” δάνεια των Τραπεζών της Ευρωζώνης.

“Οι μαζικές αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν πρέπει να γίνουν μια μορφή ανεξέλεγκτης, μόνιμης βοήθειας προς υπερχρεωμένες Κυβερνήσεις”, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν.

Στις 2,61 μονάδες ανέκαμψε ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed τον Μάιο, από το χαμηλό των -17,89 έναν μήνα νωρίτερα.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 9,7% σε μηνιαία βάση τον Μάιο στις ΗΠΑ, ενώ διαμορφώθηκαν 26,6% χαμηλότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών. Η πτώση οδήγησε τις πωλήσεις στο επίπεδο των 3,91 εκατομμυρίων μονάδων, το χαμηλότερο από τον Ιούλιο του 2010.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα δικά μας, στην αύξηση 31% που σημειώθηκε το πρώτο τρίμηνο στο ύψος των δανείων που έχουν περάσει σε servicers στέκεται η Moody΄ς, κρίνοντας πιστωτικά θετικό το γεγονός.

Σύμφωνα με τον Οίκο, “η σταδιακή μεταφορά μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων προς αυτούς που έχουν εμπειρία στη διαχείριση προβληματικών δανείων, αυξάνει τις προοπτικές ανάκτησης και εκκαθάρισης των ισολογισμών των Τραπεζών και βελτιώνει την ποιότητα του ενεργητικού τους. Επιτρέπει επίσης στο management να εστιάσει στον νέο δανεισμό, κάτι που μπορεί να βελτιώσει την κερδοφορία τα επόμενα δύο με τρία χρόνια”.

“Τα Ελληνικά ομόλογα αναμένεται να συνεχίσουν την πορεία υπεραπόδοσής τους και το επόμενο διάστημα. Οι λόγοι που είναι σε ισχύ και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την πολύ καλή πορεία των Ελληνικών τίτλων, είναι: Οι επανεπενδύσεις των κεφαλαίων από το πρόγραμμα TLTRO της ΕΚΤ, που αναμένεται να στηρίξουν τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας. Το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο αναμένεται να εγκριθεί και η Ελλάδα θα είναι από τους μεγάλους κερδισμένους. Το έκτακτο πρόγραμμα για την πανδημία PEPP, όπου οι αγορές Ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες από το ύψος των ακαθάριστων εκδόσεων της Ελλάδας για φέτος και η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας, η οποία θα μπορούσε, ενδεχομένως, να επιτρέψει την επανέναρξη των αναβαθμίσεων από τους Οίκους αξιολόγησης το 2021”, σύμφωνα με την Citigroup.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 665,03 (-0,50%) και 672,24 μονάδων (+0,58%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 669,63 (+0,19%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 670,36 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,30%.

Ο τζίρος στα 47,8 εκατ., από τα οποία τα 3,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΑΛΦΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ), ενώ ΟΤΕ, ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ απασχόλησαν το 43% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ και ΦΡΛΚ και με το θετικό οι ΠΕΙΡ, ΒΙΟ και ΟΠΑΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Motor Oil και Fourlis.

Απλά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 58 ανοδικές μετοχές, έναντι 48 πτωτικών, ενώ 9 τίτλοι ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

---ΧΠΑ

Με ελεγχόμενη διόρθωση, ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα στην Αγορά Παραγώγων, ενώ κάθετη υποχώρηση σημείωσαν οι συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (19.344 συμβόλαια).

Στα 3.989 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 3.738 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιούλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 362, 353 για τον Ιούλιο και 9 για τον Αύγουστο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.606) κινήθηκε μεταξύ 1.585,25 και 1.606 μονάδων.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (4.002), Alpha Bank (8.956), Πειραιώς (2.349), ΔΕΗ (505), Ελλάκτωρα (400), Εθνική (1.353), MIG (583), ΟΤΕ (134), ΑΔΜΗΕ (319), ΓΕΚ (125), Τέρνα Ενεργειακή (305).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 58.231, MIG 36.458, Alpha Bank 85.157, Εθνική 23.821, ΔΕΗ 10.436, Πειραιώς 10.455.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

         Position Holder                                    Name of Issuer                NSP             Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,68%

2020-06-11

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,90%

2020-05-13

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORP. SA

 

1,59%

 

2020-06-16

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1%

2020-05-13

Blackrock Investment Management UK Limited

ALPHA BANK SA

0,68%

2020-06-15

Oceanwood Capital Management LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,60%

2020-05-21

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 48.854.393 τεμ., (από 48.854.393 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 20.407.464 τεμ. (20.407.464), ΔΕΗ 5.893.151 τεμ. (5.893.151), Eurobank 49.615.588 τεμ. (49.615.588), ΟΠΑΠ 1.319.393 τεμ. (1.329.393), Εθνική 9.807.674 (9.807.674), Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v