Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει τον κατήφορο το Χρηματιστήριο

Πτώση για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη, που «δοκιμάζει» τη ζώνη των 620 μονάδων. Στις τράπεζες οι μεγαλύτερες πιέσεις, απώλειες και για Coca Cola, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, Τιτάνα. Προβληματίζει ο τζίρος.

Συνεχίζει τον κατήφορο το Χρηματιστήριο

Με αρνητικά πρόσημα και αξιοσημείωτες απώλειες κινούνται τα κυριότερα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, καθώς οι ενεργοί traders καλούνται να επανατιμολογήσουν, και μάλιστα υπό ψυχολογική πίεση, τα αυξανόμενα κρούσματα της πανδημίας, σε όλο και περισσότερες περιοχές του πλανήτη.

Τη «νότια» κίνηση των Ευρωπαϊκών Αγορών, όπως ήταν αναμενόμενο, δείχνει πρόθεση να ακολουθήσει και το ήδη εξασθενημένο Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα δεν εμποδίζει τις κινήσεις των εν δυνάμει πωλητών.

Αντίθετα, μάλιστα, η απόσυρση των λίγων αγοραστών σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα προκαλεί εκνευρισμό στις τάξεις των “sellers” και δεν αποκλείεται να επιδείξουν επιθετικότερες διαθέσεις, σε περίπτωση υποτροπής του διεθνούς χρηματιστηριακού κλίματος.

Αξίζει να σημειωθεί η μικρή αντίδραση των βασικών δεικτών από τα πρωινά χαμηλά, όμως και τώρα, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, από το σύνολο των μετοχών του FTSE25 με οριακά θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,33%) και ΟΤΕ (+0,41%).

Στην αντίθετη πλευρά, οι μεγαλύτερες απώλειες για Alpha Bank (-2,48%), Viohalco (-2%), Εθνική (-2,57%), Πειραιώς (-2,83%), ΕΕΕ (-2,28%), ΕΥΔΑΠ (-3,17%) και TITC (-2,61%).

Απόλυτη επενδυτική άπνοια σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών να ξεπερνά το πέντε προς ένα και αυτό μειώνει ακόμα περισσότερο το όποιο ενδιαφέρον για τα δρώμενα στο ταμπλό του Χ.Α.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 619,53 μονάδες (-1,77%), για να δώσει μικρή αντίδραση στη συνέχεια, ενώ η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών βρήκε τον τζίρο οριακά υψηλότερα από τα 6 εκατ. ευρώ.

Για τη συνέχεια και αν ο Δείκτης συνεχίσει να δοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 620 μονάδων, η αμέσως επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 600 (ψυχολογικό όριο) και 593-582 μονάδες.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v