Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο

Πτωτικό και σήμερα το ξεκίνημα καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού εντείνονται. Coca Cola και ΟΤΕ έχουν «αναλάβει» ρόλους άμυνας για τον Γενικό Δείκτη. Πωλητές σε Πειραιώς, Motor Oil και Alpha Bank.

Παραμένει στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο

Σε θετικά πρόσημα και οριακές μεταβολές έχουν γυρίσει οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τα πρωινά χαμηλά. Είχε προηγηθεί η απόλυτη επικράτηση των πωλητών για τις μεγάλες ασιατικές αγορές, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ σημειώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν περισσότερα από 65.500 κρούσματα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Από την άλλη, «οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών ιδρυμάτων, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων μετάδοσης του SARS-CoV-2», έγραψε σήμερα η εφημερίδα “South China Morning Post”.

Στην άποψη ότι «μπορεί οι Κεντρικές Τράπεζες να συνεχίζουν το "ντοπάρισμα" των αγορών με ρευστότητα, αλλά στα Χρηματιστήρια δείχνει να επιστρέφει δριμύτερο το άγχος του κορωνοϊού» δείχνουν να συμφωνούν όλο και περισσότεροι από τους ξένους διαχειριστές, συστήνοντας στους πελάτες τους να «παρακολουθούν τις εξελίξεις, με αυξημένη ρευστότητα».

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση ερχόμενο από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις (αρνητικό ρεκόρ 5μήνου για τον Γενικό του Δείκτη) και η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει ότι οι λίγοι αγοραστές θα δώσουν τη δική τους «μάχη», προκειμένου να αποφευχθεί για τον ΓΔ το «εξαρέ» πτωτικών συνεδριάσεων.

Έτσι και ενώ ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε την πρώτη ώρα συναλλαγών κινούμενος μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, αφενός, έχει αντιδράσει σχετικά από τα πρωινά χαμηλά και αφετέρου, στα πρωινά χαμηλά δεν απειλήθηκε η αποφασιστική στήριξη των 630 μονάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 631,17 μονάδες (-0,89%), ενώ ο τζίρος, παραμένοντας στα γνωστά χαμηλά επίπεδα των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων, μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 7 εκατ., από τα οποία το 1,3 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΔEH, ΑΛΦΑ).

Δεν είναι απόλυτα παραδομένο στις διαθέσεις των “sellers” το ταμπλό του FTSE25, καθώς μία πιο προσεκτική ματιά μπορεί να διακρίνει κάποιες «πράσινες εξαιρέσεις».

Έτσι, με θετικό πρόσημο διασώζονται οι Εθνική (+0,61%), ΕΕΕ (+0,31%), ΟΛΠ (+0,24%), Jumbo (+0,93%) και ΟΤΕ (+0,76%).

Η προσοχή των traders θα παραμείνει επικεντρωμένη στη στήριξη των 630 μονάδων, καθώς πιθανή καθοδική διαφυγή θα ενεργοποιήσει κινήσεις “stop loss”, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, ενώ σημαντικό ρόλο για τη διαμόρφωση κλίματος και διαθέσεων θα παίξει και σήμερα ο δεικτοβαρής τραπεζικός κλάδος.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v