Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ψάχνει άμυνες στις 630 μονάδες

Σε κρίσιμο τεχνικά όριο βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης καθώς συνεχίζεται το πτωτικό σερί. Ποιες μετοχές από τον χώρο των blue chips διασώζονται, διατηρώντας το θετικό πρόσημο. Σε χαμηλά επίπεδα και σήμερα η αξία των συναλλαγών.

Χρηματιστήριο: Ψάχνει άμυνες στις 630 μονάδες

Παρά το γεγονός ότι τα κύρια Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια παραμένουν σε θετικό πρόσημο, έστω και με απόλυτα οριακά κέρδη, οι βασικοί δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου διατηρούνται στο «κόκκινο», ενώ το «θέατρο των επιχειρήσεων» σε επίπεδο Γενικού Δείκτη έχει μεταφερθεί στην αποφασιστική στήριξη των 630 μονάδων.

Η τελευταία, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις Εγχώριων Αναλυτών, θεωρείται κρίσιμη και σε εβδομαδιαίο κλείσιμο, καθώς πιθανή καθοδική διαφυγή θα αναγκάσει χαρτοφυλάκια που κινούνται με βάση τα τεχνικά δεδομένα, να προχωρήσουν σε σημαντικές μειώσεις θέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «αντανακλαστικά» της Αγοράς δοκιμάστηκαν ήδη μία φορά, όταν ο Γενικός Δείκτης επιχείρησε μία πρώτη «δοκιμαστική βουτιά» χαμηλότερα των 630 μονάδων, καταγράφοντας, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 629,75 μονάδες (-1,11%), αλλά η παρέμβαση των αγοραστών ήταν άμεση.

Ασφαλώς και το -1,78% του Τραπεζικού δείκτη δείχνει τον κλάδο που βρίσκεται για πολλοστή συνεδρίαση στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ με αξιοσημείωτες απώλειες κινούνται και οι Αεροπορία Αιγαίου (-1,63%), ΔΕΗ (-1,05%), Viohalco (-2,13%), Motor Oil (-3,13%), Ελ. Πετρέλαια (-1,88%), Μυτιληναίος (-1,14%), Τέρνα Ενεργειακή (-1,30%) και Fourlis (-2,44%).

Με οριακά θετικό πρόσημο διασώζονται ΕΕΕ (+0,27%), ΟΤΕ (+0,68%), Jumbo (+0,19%) και ΟΛΠ (+1,30%).

Όλα δείχνουν ότι οι «αψιμαχίες» στην περιοχή των 630 μονάδων θα διατηρηθούν μέχρι τέλους, χωρίς να αποκλείεται οι ενεργοί traders να περιμένουν και το σημερινό άνοιγμα της Wall Street, ενώ ο τζίρος, λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης, μόλις και μετά βίας πλησιάζει τα 17 εκατ., από τα οποία τα 2,1 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΔΕH, ΑΛΦΑ).

Ελάχιστες οι άξιες θετικής αναφοράς κινήσεις σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα οι πτωτικές μετοχές να είναι περίπου τριπλάσιες των ανοδικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη «μεγάλη εικόνα» της Αγοράς.

Αυξημένη προσοχή απαιτείται στο Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλό, καθώς η, μέχρι στιγμής, εικόνα δείχνει ότι οι “sellers” έχουν τον απόλυτο έλεγχο της τάσης.

Προς νέο limit down η μετοχή της Intralot (-19,72%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v