Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούνται... αντανακλαστικά στο Χρηματιστήριο

Κέρδη στο ξεκίνημα για τον Γενικό Δείκτη. Την άνοδο των διεθνών αγορών και τα νέα υψηλά στη Wall καλούνται να δούν οι εγχώριοι επενδυτές, μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Από πού μπορεί να έλθει το rebound.

Ζητούνται... αντανακλαστικά στο Χρηματιστήριο

Με κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας οι δείκτες στη Wall Steet, με τον Nasdaq να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό, λαμβάνοντας ώθηση από τη μετοχή της Netflix, που έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά.

Νωρίτερα, η Gilead Sciences ανακοίνωσε ότι επιπρόσθετα στοιχεία από μελέτη έδειξαν ότι το φάρμακο remdesivir βελτίωσε σημαντικά την κατάσταση ασθενών που είχαν νοσήσει σοβαρά με Covid-19.

Στο μεταξύ, ο CEO της BioNTech δήλωσε στη “The Wall Street Journal” ότι το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας του θα μπορούσε να είναι έτοιμο για έγκριση έως τον Δεκέμβριο.

Στις ΗΠΑ, καταγράφηκαν χθες Κυριακή 59.747 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αύξηση-ρεκόρ των νέων κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως, με 230.370 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε την Παρασκευή πως αποκλείει μια δεύτερη εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Όπως μετέδωσε το Marketwatch, «ο πρόεδρος επέρριψε τις ευθύνες για την κατάρρευση των διμερών σχέσεων στην πανδημία».

Το θετικό κλίμα στο NYSE δείχνει να μεταφέρεται σήμερα το πρωί στις μεγάλες ασιατικές αγορές, όπου παρατηρείται απόλυτη επικράτηση των αγοραστών και τα περισσότερα χρηματιστήρια διεκδικούν υψηλά 5μήνου, ενώ για ιδιαίτερα θετικό ξεκίνημα προϊδεάζουν τα futures των κύριων ευρωπαϊκών αγορών.

Μέσα σε αυτό το διεθνές κλίμα, καλείται να δείξει στοιχειώδη αντανακλαστικά αντίδρασης και το ελληνικό Χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης του οποίου έρχεται από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με αθροιστικές απώλειες 4,39%, ενώ στο ίδιο διάστημα ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών, με πέντε πτωτικές και μία οριακά ανοδική συνεδρίαση, έχει χρεωθεί με αθροιστικές απώλειες 10,02%.

Παραμένει ζητούμενο η «συμπεριφορά» των δεικτοβαρών τραπεζικών μετοχών και κατά πόσο έχουν «καύσιμα» περαιτέρω αναρρίχησης τα μη τραπεζικά blue chips, ενώ θα ήταν θετική έκπληξη η σχετική μετατόπιση του ενδιαφέροντος και σε τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Τα πιο συντηρητικά χαρτοφυλάκια, καλό θα είναι να παραμείνουν με αυξημένη ρευστότητα, όσο ο Γενικός Δείκτης δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 671 μονάδων και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, χαμηλότερα των 1.623 μονάδων.

Εν τω μεταξύ, με άνετη υπερκάλυψη ολοκληρώθηκε η δημόσια εγγραφή της Epsilon Net, μέσω της οποίας η εταιρεία θα μεταταχθεί από την ΕΝ.Α. στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. Οι νέες μετοχές θα διατεθούν στο επενδυτικό κοινό προς 2,4 ευρώ ανά τίτλο. Ειδικότερα θα εκδοθούν 2.224.560 νέες μετοχές και θα εισρεύσουν στο ταμείο της εταιρείας 5.338.944 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι μετοχές της Flexopack είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2019, €0,0632 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογών φόρος βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,06004 ανά μετοχή).

Επίσης οι μετοχές της Optronics είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2019, €0,059 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογών φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,05605 ανά μετοχή).

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v