Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κίνηση υπέρβασης των 630 μονάδων

Στο άρμα των ευρωπαϊκών αγορών επιδιώκει να δεθεί το χρηματιστήριο, προκειμένου να σπάσει το σερί οκτώ συνεχόμενων πτωτικών συνεδριάσεων. Ο Γενικός Δείκτης χτίζει μια απόσταση από το κρίσιμο όριο των 630 μονάδων.

Με θετικά πρόσημα αλλά με κέρδη χαμηλότερα από τα αρχικά κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς την ψυχολογία των αγοραστών ενισχύουν τα δημοσιεύματα και οι ανακοινώσεις που αφορούν το θέμα ανεύρεσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, «η Moderna θα ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για εμβόλιο κατά της Covid-19 στις 27 Ιουλίου», σύμφωνα με ανάρτηση στο ClinicalTrials.gov. 

Την προσπάθεια ανοδικής κίνησης των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων προσπαθεί, για πολλοστή φορά, να ακολουθήσει και η Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά, με τα βλέμματα των ενεργών traders να είναι στραμμένα στον Δεικτοβαρή Τραπεζικό κλάδο και στο αν αυτός θα μπορέσει να διακρατήσει τα αρχικά του κέρδη, μέχρι τη λήξη των συναλλαγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης βρήκε τον Τραπεζικό δείκτη με κέρδη 2,13%, να έχει υποχωρήσει αισθητά από το αρχικό +3,43%, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αρνητική μεταβολή κινούνται μόνο οι Αεροπορία Αιγαίου (-0,88%), Motor Oil (-0,16%), Σαράντης (-1,20%), Viohalco (-0,65%), ΕΥΔΑΠ (-1,16%) και ΟΤΕ (-1,12%). Από τους τίτλους που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα, μέχρι στιγμής, κέρδη για ΑΔΜΗΕ (+2,18%), Μυτιληναίο (+2,05%) και ΕΕΕ (+2,52%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, προς νέα ιστορικά υψηλά κινείται η μετοχή της Epsilon Net (+3,33%), που σήμερα επέστρεψε σε συναλλαγές και στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., βοηθούμενη και από προσυμφωνημένη συναλλαγή 392.810 τεμ. στα 2,40 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται οριακά ψηλότερα των 634 μονάδων, έχοντας καταγράψει, μέχρι στιγμής, υψηλό στις 637,27 μονάδες (+1,28%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 8 εκατ., από τα οποία το 0,9 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΠΣΙΛ).

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και στις 10:00 ξεκίνησε η εγγραφή επενδυτών μέσω του ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών για το ομόλογο της Lamda Development και η δημόσια προσφορά θα λήξει στις 17 Ιουλίου στις 16:00.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v