Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπάει το πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 640 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, μετά από οκτώ συνεχόμενες συνεδριάσεις στο κόκκινο. Στις τράπεζες επικεντρώνονται οι αγοραστές, σημαντικά κέρδη για Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ.

Σπάει το πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο

Δείχνουν να ανοίγουν βηματισμό οι “buyers” στα κύρια Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, με τους δείκτες να διεκδικούν νέα υψηλά ημέρας και αυτό σε συνδυασμό με τη σχετική υποχώρηση από τα πρωινά υψηλά, δείχνει ότι κινητοποιεί κάποιους λίγους αγοραστές και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, που θέλουν με κάθε τρόπο να διακόψουν το πτωτικό σερί των οκτώ συνεδριάσεων που έχει προηγηθεί.

Της νέας αντεπίθεσης των αγοραστών ηγείται ο Τραπεζικός κλάδος και αυτό φαίνεται από τη μέχρι στιγμής πορεία του Τραπεζικού δείκτη.

Ο εν λόγω δείκτης σημείωσε ένα πρώτο υψηλό μέχρι τις 342,63 μονάδες (+3,43%), ακολούθησε υποχώρηση μέχρι τις 335,91 (+1,10%), που είναι και το μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας, για να ακολουθήσει “comeback” των αγοραστών και ο ΔΤΡ να σημειώσει νέα υψηλά στις 346,9 μονάδες (+4,72%).

Κινητικότητας συνέχεια και στο ταμπλό του μη Τραπεζικού 25άρη, όπου με αρνητική μεταβολή παραμένουν μόνο οι ΕΥΔΑΠ (-0,58%), ΟΤΕ (-0,72%) και Motor Oil (-0,40%), ενώ από τις μετοχές που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για ΑΔΜΗΕ (+2,18%), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,14%), ΕΕΕ (+3,55%), Ελλάκτωρα (+2,05%) και ΕΧΑΕ (+3,17%).

Ο Γενικός Δείκτης έχει σημειώσει νεότερα υψηλά στις 641,17 μονάδες (+1,90%), ενώ ο χαμηλός τζίρος μόλις και μετά βίας πλησιάζει τα 25 εκατ., από τα οποία τα 3,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΠΣΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ).

Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις βασικοί δείκτες του Χ.Α. έχουν δώσει ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 671 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, υψηλότερα των 1.623 μονάδων για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης και υψηλότερα των 390 μονάδων για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v