Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Περιορίζονται οι αρχικές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη και τις μετοχές των τραπεζών. Βαρίδι για την τάση η πτώση άνω του 2% στην Coca Cola. Θετικά πρόσημα για Lamda, Fourlis, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ. Προβληματίζει ο χαμηλός τζίρος.

Ελεγχόμενες οι απώλειες στο Χρηματιστήριο

Με αρνητικά πρόσημα αλλά απόλυτα ελεγχόμενη υποχώρηση συνεχίζουν να κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς η συντριπτική πλειονότητα από τους ενεργούς επενδυτές έχει επιλέξει να τηρήσει στάση αναμονής, περιμένοντας τις σημερινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με τα επιτόκια και όχι μόνο.

Συνεδρίαση που βάζει σε δοκιμασία την υπομονή όσων έχουν απομείνει να παρακολουθούν τα δρώμενα στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου “day by day”, αυτή που εξελίσσεται στο Χ.Α., με τη συναλλακτική δραστηριότητα να υποχωρεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα και το όποιο ενδιαφέρον να συντηρείται από τις κινήσεις σε επιμέρους μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να έχει έλθει οριακά και προς στιγμήν μόνο σε επαφή με το θετικό πρόσημο, όμως έχει ανακάμψει από τα πρωινά χαμηλά των 630,98 μονάδων (-0,99%) και όλα δείχνουν ότι το πρόσημο της συνεδρίασης θα «παιχτεί» μέχρι τέλους.

Αρνητική η «μεγάλη εικόνα» της Αγοράς, καθώς οι πτωτικές μετοχές (50) δείχνουν υπεράριθμες των ανοδικών (38) και αυτό είναι αποτέλεσμα της, περίπου, απόλυτης απόσυρσης του ενδιαφέροντος για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι οι περισσότεροι από τους, μέχρι στιγμής, θετικούς πρωταγωνιστές διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις με ελάχιστες συναλλαγές, ενώ δεκάδες τίτλοι παραμένουν με μηδενική συναλλακτική δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι έχουν συμπληρωθεί ήδη τρεις ώρες συνεδρίασης.

«Φωτεινές» εξαιρέσεις οι Autohellas (+7,78%), Performance Technologies (+8,50%) και ΕΛΧΑ (+4,90%).

Η ίδια απαξιωτική εικόνα και στον τζίρο, ο οποίος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 11 εκατ., από τα οποία το 0,4 εκατ. αφορά προσυμφωνημένη συναλλαγή στη ΔΕΗ.

Περιορίζοντας, αναγκαστικά, την αναφορά στα στενά όρια του FTSE25, με θετική μεταβολή διασώζονται οι ΑΔΜΗΕ (+0,43%), Lamda Development (+0,34%), Fourlis (+1,12%), ΟΠΑΠ (+0,34%), ΟΤΕ (+0,33%) και Τέρνα Ενεργειακή (+2,97%).

Από τις μετοχές που πιέζονται, οι μεγαλύτερες απώλειες για ΕΕΕ (-2,49%) και Motor Oil (-2,40%), ενώ με οριακές απώλειες κινούνται και οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης και αν τελικά επικρατήσουν οι εν δυνάμει πωλητές, θα είναι ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 627 μονάδων.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v