Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει στροφές το ελληνικό χρηματιστήριο

Σταδιακή επικράτηση των αγοραστών με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στη ζώνη των 645 μονάδων. Θετικό γύρισμα και για τις τραπεζικές μετοχές Ολοκληρώνονται οι δημόσιες εγγραφές για το ομόλογο της Lamda Development.

Ανεβάζει στροφές το ελληνικό χρηματιστήριο

Με θετικές διαθέσεις, αλλά ήπιες μεταβολές κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς οι ενεργοί Επενδυτές προσπαθούν να τιμολογήσουν τις δηλώσεις των προσερχομένων στην Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαίων Ηγετών.

Στο ίδιο κλίμα και το Ευρώ, που κινείται με μικρά κέρδη έναντι του Δολαρίου, περιμένοντας τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες.

Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και ενώ έχουν συμπληρωθεί οι πρώτες δυόμιση ώρες συναλλαγών, η μικρή κινητικότητα που δείχνουν να αναπτύσσουν οι λίγοι αγοραστές, έχει σαν αποτέλεσμα των γύρισμα των βασικών δεικτών σε θετικό πρόσημο, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, προσεγγίζοντας τις 646 μονάδες.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι οι αγοραστές επιχειρούν για την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με χαμηλό κόστος, καθώς ο τζίρος μόλις και μετά βίας πλησιάζει τα 16 εκατ., από τα οποία το 1 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΔΕΗ, ΟΛΘ).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ασφαλώς και ξεχωρίζει το +6,73% για την ΔΕΗ, ενώ με αξιοσημείωτα κέρδη ακολουθούν οι Alpha Bank (+1,59%), Εθνική (+1,63%), ΑΔΜΗΕ (+1,70%), Αεροπορία Αιγαίου (+1,25%), Viohalco (+1,01%), ΕΕΕ (+2,42%), Ελ. Πετρέλαια (+1,43%), ΕΧΑΕ (+1,92%), Μυτιληναίος (+1,57%), ΟΤΕ (+1,55%), Τέρνα Ενεργειακή (+2,48% και νέα ιστορικά υψηλά) και Fourlis (+1,35%).

Από τους λίγους Δεικτοβαρείς τίτλους που δείχνουν απρόθυμοι να ακολουθήσουν την ανοδική αντίδραση, οι πιο αξιοσημείωτες απώλειες για Jumbo (-1,10%) και ΟΠΑΠ (-1,06%).

Αυξημένη προσοχή θα χρειαστεί το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς η εν εξελίξει αντίδραση μπορεί να “μείνει από καύσιμα” μετά τις 14.00, όταν και θα έχουν λήξει τα συμβόλαια Ιουλίου στην Αγορά Παραγώγων.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v