Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντεξαν οι άμυνες στο Χρηματιστήριο

Νέα πτώση για το Γενικό Δείκτη, χωρίς ωστόσο να χάνεται η κρίσιμη στήριξη στις 630 μονάδες. Πιέσεις στις τράπεζες, μεγάλος πωλητής στον ΟΠΑΠ (-5,4%), πτώση για Coca Cola, ΕΛΠΕ. Κέρδη κόντρα στο ρεύμα για Μυτιληναίο.

Αντεξαν οι άμυνες στο Χρηματιστήριο

Άλλη μία συνεδρίαση που έβαλε σε δοκιμασία τις αντοχές των 630 μονάδων και τεστάρισε τα αντανακλαστικά των λίγων αγοραστών, η σημερινή, όμως είναι γνωστός ο άγραφος χρηματιστηριακός νόμος που θέλει “όσο πιο πολύ χτυπιέται μία στήριξη, τόσο πιο πολύ να αδυνατίζει”.

Ασφαλώς και αιτίες για να κινηθεί χαμηλότερα το Χ.Α. υπάρχουν αρκετές, ενώ τα σημερινά “άλλοθι” της “νότιας” κίνησης ήταν η επιστροφή της επιφυλακτικότητας στις Διεθνείς Αγορές, αποτέλεσμα της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με αρκετούς Ξένους Διαχειριστές να μην μπορούν να αποκλείσουν ένα νέο γύρο εμπορικού πολέμου, αλλά και η ένταση που δεν δείχνει να εκτονώνεται με την Τουρκία, με κάποιους “ειδικούς” να θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμη τη σημερινή μέρα, για τις σχέσεις των δύο Χωρών και για σημειολογικούς λόγους.

Έτσι, “το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ενημέρωσε τις ΗΠΑ να κλείσουν το προξενείο τους στην Chengdu”, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουλίου, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στην Κίνα διορία 72 ωρών για να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον του Τέξας, επικαλούμενη επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της Αμερικανικής κυριαρχίας από το προξενείο, περιλαμβανομένης της κατασκοπείας και των επιχειρήσεων άσκησης επιρροής.

Οι σημαντικές απώλειες στην Ασία (ο Κινεζικός δείκτης CSI έκλεισε με απώλειες 4,39%, κλειστή η Αγορά στην Ιαπωνία) μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη, ενώ για χαμηλότερο ξεκίνημα προϊδέαζαν και τα futures στην Wall Street, κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνεται.

Την “ευκαιρία” να κινηθεί χαμηλότερα, δεν άφησε να πάει χαμένη το Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να ξαναβάζει σε δοκιμασία την στήριξη των 630 μονάδων, όμως οι εναπομείναντες αγοραστές επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά, αφ΄ ενός ανασύροντας τις Βαρύδεικτες Τραπεζικές μετοχές από τα πρωινά χαμηλά και αφ΄ ετέρου με επιλεκτικές τοποθετήσεις στα μη Τραπεζικά blue chips, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με Εγχώριους Αναλυτές, στην παρούσα φάση το Χ.Α. δείχνει να αγνοεί επιδεικτικά την παρατεταμένη παρουσία αγοραστών στα Ελληνικά ομόλογα και “ακούει” περισσότερο την επιστροφή της επιφυλακτικότητας στα Διεθνή Χρηματιστήρια και την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, ενώ πολλά, για την απόλυτα βραχυπρόθεσμη τάση, θα κρίνει και η σημερινή “ετυμηγορία” της Fitch για την Ελληνική Οικονομία.

Δεν άλλαξε η εικόνα επενδυτικής άπνοιας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο, να “οδηγήσουν την κούρσα, από αρχής μέχρι τέλους”.

Σταθεροποιητικά τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων, με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους να διαμορφώνεται στο 1,071%.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία της χρηματιστηριακής εβδομάδας.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες 1,12% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών απώλειες 1,33%.

Από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 30,8% και ο Τραπεζικός δείκτης κατά 62,51%.

Ξεκινώντας και σήμερα την “περιήγηση” από το Δεικτοβαρές Τραπεζικό ταμπλώ, μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι τίτλοι των Alpha Bank (-2,04%) και Εθνικής (-2,38%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι Eurobank (-2,26%) και Πειραιώς (-1,36%).

Όλες ανεξαιρέτως οι μετοχές, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές μακριά από τα πρωινά χαμηλά.

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, που βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 327,51 μονάδες (-3,39%). Στις 17.00 είχε αντιδράσει στις 332,4 (-1,95%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 331,88 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 2,10%.

Για τον εν λόγω δείκτη είναι εξαιρετικά αρνητική ένδειξη, ότι “έκατσε κάτω από την μπάρα”, ή αλλιώς έχασε τόσο τις 353, όσο και τις 336 μονάδες. Τελευταία “οχυρά” των αγοραστών οι 325 και 300 μονάδες.

Περνώντας στις μη Τραπεζικές μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η τελική εικόνα είναι σαφώς καλύτερη της ενδοσυνεδριακής, που δεν υπήρχε τίτλος που να διασώζεται έστω αμετάβλητος.

Με θετική μεταβολή ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ΔΕΗ (+0,16%), Ελλάκτωρ (+0,09%), ΕΥΔΑΠ (+0,30%), ΕΧΑΕ (+0,49%), Motor Oil (+0,17%), Μυτιληναίος (+1,52%), ΟΤΕ (+0,40%), Τέρνα Ενεργειακή (+0,75%) και αμετάβλητοι οι τίτλοι των ΑΔΜΗΕ και Σαράντη.

Από εκεί και πέρα, “πακέτο” 5 εκατ. μετοχών, ή του 2,8% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development πέρασε μέσω του Χ.Α. Η συναλλαγή έλαβε χώρα με σχετικό discount, στα 5,6 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης για την ίδια Εισηγμένη, πέρασαν δύο “πακέτα”, συνολικά, 2380000 μετοχών στα 5,80 ευρώ, συνολικής αξίας 12,62 εκατ. και μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθούν οι πρώτες πληροφορίες για Ξένο fund.

Μεγάλος και επιθετικός πωλητής στον ΟΠΑΠ (-5,42%), με τον τίτλο να συμπληρώνει “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων, ενώ σήμερα κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και έφθασε να υποχωρεί μέχρι τα 7,94 ευρώ (-6,37%). Η μετοχή γύρισε σε ημερήσιο “short” με “stop” τα 9,03 ευρώ και επόμενες στηρίξεις στα 7,69, 7,13 και 6,62 ευρώ.

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κολώνα, “νέα σελίδα στην Εγχώρια Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, επιδιώκουν να ανοίξουν η Βαριά Βιομηχανία και οι Ανεξάρτητοι Παραγωγοί ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ‘Euro2day.gr’, τρεις Ενεργοβόρες Βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από την υψηλή τάση, φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τρεις Ιδιωτικούς Καθετοποιημένους Ομίλους Ενέργειας. Αντικείμενο των διαβουλεύσεων είναι η σύναψη νέων συμβάσεων προμήθειας ρεύματος, καθώς οι συγκεκριμένες Βιομηχανίες προτίθενται να αφήσουν τη ΔΕΗ (). Η Δημόσια Εταιρεία, ως γνωστόν, έχει την απόλυτη κυριαρχία στην υψηλή τάση, με μερίδιο της τάξης του 97% στην προμήθεια ρεύματος, έχοντας Πελάτες της και τις 15 Επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το συγκεκριμένο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας”.

Τεχνικά, όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 3,534 ευρώ (ημερήσιο “stop long”), δεν έχουν λόγους ανησυχίας οι “buyers”. Η ενδιάμεση στήριξη στα 3,64 – 3,58 ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, δεν έχει δώσει ακόμα ανοδική διαφυγή η Δομική Κρήτης (+4,23%), προσπάθεια αντίδρασης από τα χαμηλά 52 εβδομάδων για τους Μύλους Λούλη (+2,27%), επιμένει πλαγιοανοδικά η Ιντρακόμ (+9,26%), ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά τα νέα ιστορικά υψηλά στην Entersoft (-0,67%), ενώ μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, σήμερα έδωσε ανοδική αντίδραση η ΕΚΤΕΡ (+1,16%).

Επιμένει να αλλάζει κάθε μέρα πρόσημα η Intralot (+4,74%), δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Κέκροπα (+3,21%, είχαν προηγηθεί τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις), επιστροφή αγοραστών σε Ιντρακάτ (+2,92%), Ίλυδα (+10,87%) και Autohellas (+1,19%), ενώ ευδιάκριτη ήταν η παρουσία πωλητή σε ΕΥΑΘ (-0,24%), Δρομέα (-3,94%) και Centric (-0,83%).

Τεχνικά και όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. οι 630 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και οι 1524 μονάδες για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, θεωρούνται αποφασιστικής σημασίας στηρίξεις.

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 29 Ιανουαρίου 2021.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας μέχρι τις 628,43 μονάδες (-1,86%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε αναρριχηθεί στις 634,54 (-0,91%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 634,32 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,94%.

Ο τζίρος στα 92,2 εκατ., όμως από αυτά τα 54,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΛΑΜΔΑ), ενώ ΛΑΜΔΑ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ απασχόλησαν το 77% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΑΡΑΙΓ, ΒΙΟ, ΕΕΕ, ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και TITC.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή (ισοφάρισε το ιστορικά υψηλότερο κλείσιμο) και στο χαμηλό ημέρας τα Ελ. Πετρέλαια.

Καλύτερη της ενδοσυνεδριακής, αλλά δεν ενθουσιάζει η τελική εικόνα με 53 ανοδικές μετοχές, έναντι 48 πτωτικών, ενώ 15 τίτλοι ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με κέρδη μεγαλύτερα του 3%.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Η Εγχώρια Αγορά θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις ειδήσεις αναφορικά με την ένταση στην Περιοχή. Η ισχυρή πορεία των Ελληνικών ομολόγων μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη, υπό τον όρο ότι θα μειωθεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος. Η συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ, αποτυπώνουν μία επιφυλακτική εικόνα για τους Επενδυτές”, αναφέρει η Beta Sec.

“Τα γεωπολιτικά δεδομένα και η ρηχότητα της Ελληνικής Αγοράς, διαμορφώνουν στενά όρια σε σχέση με την πιθανολογούμενη κίνηση του ΓΔ, με το 1ο όριο στήριξης να προσδιορίζεται στις 632 μονάδες και το 1ο όριο αντίστασης στις 652, εν αναμονή εξελίξεων που θα βελτιώσουν την ορατότητα. Αργά το βράδυ, Οίκος Fitch ανακοινώνει την έκθεσή του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελληνικής Οικονομίας, με τα βλέμματα να επικεντρώνουν στα της προοπτικής, καθώς δεν αναμένεται μεταβολή στη βαθμολόγησή της”, εκτιμά η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Πρώτο σημείο στήριξης οι 630 μονάδες και αντίστασης οι 644 (ΚΜΟ 20). Η πορεία του ΓΔ θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις με την Τουρκία και τις Διεθνείς Αγορές. Η Fitch θα ανακοινώσει σήμερα το βράδυ την αξιολόγησή της για την Ελλάδα. Αδύναμα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Lamda Development, όπως αναμενόταν, λόγω του lockdown. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) επηρεάστηκαν αρνητικά από ζημίες από αποτίμηση Ακινήτων ύψους €12,8 εκατ. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 59% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε €1,2 εκατ. Η καθαρή αξία ενεργητικού προ αναβαλλόμενων φόρων (Net Asset Value) διαμορφώθηκε σε €1,1δισ. ή €6,53/μετοχή στις 31/3/2020”, επισημαίνει η Merit Sec.

Η γεωπολιτική ένταση με την Τουρκία, κατάφερε να αναιρέσει τα επιτεύγματα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επιβεβαιώσει την άποψη ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο δρα σαν προεξοφλητικός μηχανισμός, μόνο για τα κακά νέα, σύμφωνα με την άποψη του Κώστα Φέγγου.

Η Σύνοδος Κορυφής της περασμένης βδομάδας, ήταν θετική για την Ελλάδα και έδωσε ένα πακέτο στήριξης που εμπεριέχει μεγάλο μέρος επιδοτήσεων. Η Ελληνική Κυβέρνηση, κατάφερε να αποσπάσει ένα πακέτο επιδοτήσεων που είναι μεγαλύτερο από το μέσο όρο, καθώς 19 από τα 32 δισ. που αναλογούν στην Ελλάδα θα είναι επιδοτήσεις,

Ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να τονώσει την επενδυτική ψυχολογία με το μήνυμά του, αλλά έπεσε σε “ώτα μη ακουόντων”, καθώς η προοπτική πολέμου με την Τουρκία, λόγω της επιθετικής στάσης που αυτή ακολουθεί, φόβισε τους Επενδυτές.

Εδώ και μήνες οι σχέσεις μας με τη Γείτονα είναι σε κρίση.

Από τη μία η εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού, από την άλλη η Αγία Σοφία και τώρα οι έρευνες στο Αιγαίο.

Ευτυχώς η ένταση φαίνεται να μειώνεται με την παρέμβαση της Ευρώπης, αλλά τίποτε δεν έχει τελειώσει και μπροστά μας έχουμε και άλλα επεισόδια του “δράματος”.

Στο Ελληνικό Χρηματιστήριο η εβδομάδα θα μπορούσε να είναι καλή, καθώς ψηφίστηκε ο Νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση, βρίσκεται σε διαβούλευση ο Νόμος που θα δώσει κίνητρα για επενδύσεις, η Κυβέρνηση κατάφερε να φέρει “φρέσκο χρήμα” και ο Τουρισμός ξεκίνησε να λειτουργεί.

Το γεγονός ότι η επανάκαμψη της συζήτησης για τον κορωνοϊό και η ένταση με την Τουρκία δεν επιτρέπουν στους Επενδυτές να αναλάβουν ρίσκα, δεν είναι καλό.

Η χρηματιστηριακή επένδυση βρίσκεται πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες του Έλληνα και για αυτό το λόγο η Εσωτερική Αγορά είναι εξαιρετικά αδύναμη.

Προσωρινά, αντιστάσεις για το Γενικό Δείκτη υπάρχουν στις 650, 666 και το επίπεδο των 680 με 690 μονάδων. Στηρίξεις στις 620, 612 μονάδες και το επίπεδο των 600 μονάδων.

“Με την ύφεση στα γεωπολιτικά, αλλά και την αδυναμία που δείχνει για πολλοστή φορά ο Τραπεζικός δείκτης, δεν αναμένονται θεαματικές εξελίξεις, εκτός αν αυτές είναι ‘εισαγόμενες”, εκτιμά ο πρόεδρος της Prelium Investment Services.

Τι συνέβη στις διεθνείς αγορές

Απόλυτη επικράτηση των πωλητών, δείχνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Ασιατικές Αγορές (αργία στην Ιαπωνία).

Αξιοσημείωτες απώλειες στην Ευρώπη, χαμηλότερα ξεκίνησαν τις συναλλαγές οι δείκτες στο NYSE.

Μικρά κέρδη για το Ευρώ και για το Πετρέλαιο.

Με τα $1900 “κονταροχτυπιέται” ο Χρυσός και με τα $23 το Ασήμι, πέριξ των $9500 κινείται το Bitcoin.

Ανέκαμψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, καθώς όλο και περισσότερα lockdown τελείωσαν.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της IHS Markit (ΡΜΙ) ανήλθε στις 54,8 μονάδες τον Ιούλιο, από 48,5 τον Ιούνιο. Είναι το πιο υψηλό σημείο από τα μέσα του 2018 και αρκετά υψηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των Αναλυτών για 51,1.

O μεταποιητικός τομέας των ΗΠΑ επανήλθε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της IHS Markit ενισχύθηκε στις 51,3 μονάδες τον Ιούλιο, από 49,8 τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης PMI Υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 49,6 μονάδες, από 47,9 τον Ιούνιο.

ΧΠΑ

Με πιέσεις ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ σταθερά χαμηλές έμειναν οι συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη.

Νεότερη υποχώρηση του όγκου στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (17.353 συμβόλαια).

Στα 5.012 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 5.183  στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Αύγουστος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 943, 850 για τον Αύγουστο και 93 για τον Σεπτέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.538,5) κινήθηκε μεταξύ 1.512 και 1.542 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (5.200 Jumbo, 15.000 Ελλάκτωρ, 30.000 Lamda Development, 11.000 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.547), Alpha Bank (6.316), Πειραιώς (2.718), ΔΕΗ (349), Ελλάκτωρα (283), Εθνική (3.012), MIG (499), Lamda Development (246), Μυτιληναίο (110), ΟΠΑΠ (627), Ιντρακόμ (119).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 48.127, MIG 42.373, Alpha Bank 91.696, Εθνική 30.079, Πειραιώς 13.845, Ελλάκτωρα 10.512.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

         Position Holder                                  Name of Issuer                NSP            Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,57%

2020-06-19

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,90%

2020-05-13

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORP. SA

 

1,59%

 

2020-06-16

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1%

2020-05-13

    

Oceanwood Capital Management LLP

PIRAEUS BANK S.A.

0,60%

2020-05-21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NSPNet Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 43.344.068 τεμ., (από 43.486.068 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 17.407.559 τεμ. (18.861.309), ΔΕΗ 5.829.696 τεμ. (5.822.663), Eurobank 49.618.591 τεμ. (49.618.591), ΟΠΑΠ 1.319.594 τεμ. (1.319.594), Εθνική 9.807.674 (9.807.674), Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v