Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τράπεζες η προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Τις 640 μονάδες προσεγγίζει ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Βοήθειες στην τάση από μετοχές με διαμορφωμένη long τάση όπως Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή. Αντίδραση για ΟΠΑΠ, πιέσεις για Lamda.

Με τράπεζες η προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά με πωλητές-αγοραστές να ελέγχουν τις όποιες απώλειες.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανάλογη ήταν η εικόνα από την προσυνεδρίαση, με τους μεν πρώτους να ποντάρουν στο ελεγχόμενα διορθωτικό κλίμα που διαμορφωνόταν από Μαδρίτη προς Μιλάνο, Φρανκφούρτη, τους δε δεύτερους να αποτιμούν την αποκλιμάκωση -προσώρας- της έντασης στα «ελληνο-τουρκικά».

Προσοχή και στη Νέα Υόρκη, αναμένοντας ακόμη μία παρέμβαση της FeD, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ρευστότητας. Στις 3.212 (0,29%) τα futures του S&P500, πριν λίγη ώρα.

Με ανοδικό χάσμα, από τις 638,09 μονάδες η εκκίνηση για τον Γενικό Δείκτη, από τις 1.541,44 για τον FTSE25 και από τις 338,61 για τον Δείκτη Τραπεζών.

Αφορμής δοθείσης (από το μέτωπο των «ελληνο-τουρκικών») οι traders εστιάζουν, εξαρχής, στον κλάδο με την ευρύτερη μεταβλητότητα, στις εκάστοτε διακυμάνσεις της αγοράς. Και τώρα η αφορμή δεν θα αφεθεί αναξιοποίητη από τους αγοραστές στα χαμηλά των προηγούμενων ημερών.

Ετσι, εύλογα, από νωρίς το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής καταγράφεται για τον τραπεζικό δείκτη, χωρίς ωστόσο να υστερούν επιμέρους μετοχές με διαμορφωμένη long τάση. Ενδεικτική η περίπτωση λ.χ. της Mytilineos καθώς αντιδρά 2,02% στα 7,815 ευρώ. Στο 1,12 δισ. η αποτίμηση της εισηγμένης και μερίδα traders εκτιμά πως θα γίνει «μάχη» για την ένατη θέση της σχετικής κατάταξης με την Τέρνα Ενεργειακή, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας διαμορφώνεται στο 1,23 δισ. Για να δούμε εάν ισχύει η εκτίμηση, συνακόλουθα το bet τους.

Αντίδραση-ανοδική διόρθωση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 8,135 ευρώ, επιβεβαιώνοντας κατ' αρχάς τη στήριξη στα 7,94 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές, πιέσεις και σημαντική διόρθωση για τη Lamda Development, στα 5,90 ευρώ, προφανώς στον απόηχο των μετοχικών αλλαγών (αποχώρηση Μαριάννας Λάτση), με μερίδα παικτών να «βλέπει» τη μεταβίβαση πακέτων σε χαμηλότερες τιμές. Δυνητικός ή ουσιαστικός αγοραστής-νέος μέτοχος, λογικό είναι να έχει επιδιώξει ένα discount έναντι της μέσης τιμής.

Αδιαμφισβήτητα ηγετική η παρουσία, και σήμερα, για τη μετοχή της ΔΕΗ (ΚΟ) - ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ" href="http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=85">ΔΕΗμε σταθερούς αγοραστές κοντά στα 4 ευρώ. Προφανής, πλέον, στόχος τα υψηλά 52 εβδομάδων, στα 4,388 και bet η είσοδός της στο club των billionaires. Στα 919 εκατ. νωρίτερα η αποτίμησή της.

Με αγοραστές σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο 1,11 ευρώ, σε ΑΔΜΗΕ στα 2,305 ευρώ, ενώ από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζει η Intracom. Συνέχεια στην ανοδική διόρθωση της Παρασκευής, μετά και το μήνυμα Κόκκαλη στη γ.σ. της εταιρείας. Aπό τη μεσαία κατηγορία κινητικότητα και στη μετοχή της Avax, στον απόηχο των σεναρίων για τον διαγωνισμό για τη Γραμμή 4.

Στα 12,27 ευρώ η Motor Oil, για τη μετοχή της οποίας έχει διαμορφωθεί ένα εύρος με αγορές σε τιμές χαμηλότερα των 12 και διακύμανση προς τα 13,50 plus.

Στις 5/1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με ικανοποιητική μόχλευση και σε αρκετές μετοχές χαμηλότερης αποτίμησης (MIG, Παπουτσάνης, Fieratex, ΚΛΜ κ.α.).

Σε ρυθμό και επίπεδα διακοπών οι συναλλαγές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v