Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσπαθεί για υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Οριακές μεταβολές μετά την αρχική κίνηση υψηλότερα για το Γενικό Δείκτη, με ιδιαίτερα περιορισμένο τζίρο και τις ευρωαγορές να αναζητούν τάση. Στις τράπεζες επικεντρώνονται οι αγοραστές, κέρδη για ΟΠΑΠ, Mytilineos. Πιέζεται χαμηλότερα ο ΟΤΕ.

ΧΑ: Προσπαθεί για υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα ευρωπαϊκά, με ήπια ανοδικές διαθέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με μικρές απώλειες αρχικά, ισχνό "γύρισμα" στη συνέχεια και εξισορρόπηση στην περιοχή των 12.910 μονάδων για τον DAX, έχουμε μία πρώτη εικόνα για την τάση στην Ευρώπη. Θα επηρεαστεί, στη συνέχεια, και από την εικόνα των futures στην Wall Street, με του S&P500 οριακά από τις 3.372 μονάδες.

Με αυτά, στο ΧΑ, η αρχή έγινε από τους long με περιορισμένης έκτασης αγορές σε συγκεκριμένες μετοχές του δείκτη, με λίγες πωλήσεις να ακολουθήσουν από τους short.

Σημαντική διαφοροποίηση, όπως αναμενόταν, δεν καταγράφεται με τον Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται με βάση τις 635 μονάδες, τον FTSE25 τις 1.525 και τον Τραπεζικό προς τις 320 μονάδες.

Συναλλαγές, τζίρος σε πολύ χαμηλά μεγέθη- έπρεπε να περάσουν, σχεδόν, 30' για να ξεπεράσουν το 1 (!) ένα εκατομμύριο ευρώ, δίνοντας έναν διαδικαστικό χαρακτήρα σε αυτό το διάστημα της συνεδρίασης.

Με την ένταση στα "ελληνο-τουρκικά" να συντηρείται οι, ούτως ή άλλως, θεατές ξένοι δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να μεταβάλλουν την στάση τους. Λιγοστές οι κινήσεις τους και αυτές μετρημένες και σε πολύ στοχευμένες εισηγμένες/μετοχές. Εξαιρέσεις υπάρχουν, ωστόσο, είναι λιγοστές.

Κάτι κινείται στον τραπεζικό κλάδο, με το μεγαλύτερο- συγκριτικά πάντα- τζίρο να πραγματοποιείται στη μετοχή της Alpha Bank, την Εθνική στα 1,122 ευρώ και τις Eurobank, Πειραιώς στα 0,413 και 1,1715 αντίστοιχα.

Από τις μετοχές του 25άρη, στον ΟΠΑΠ γίνονται αγορές, στα 7,97 με "βλέψεις" για επάνοδο πάνω από τα 8 ευρώ, ανάλογη τάση για τη Mytilineos, την ΔΕΗ στα 3,88 , την Jumbo στα 16,18 , τον ΑΔΜΗΕ στα 2,33 , την Sarantis στα 8,74 ευρώ.

Με πωλήσεις ο ΟΤΕ, στα 13,44 (-1,43%), η Τέρνα Ενεργειακή (-1,01%), η Motor Oil (-0,43%), η Lamda Development (-0,52%).

Στα 23,33 με μικρή υπερίσχυση των αγοραστών η Coca Cola μπορεί να κάνει την διαφορά για τους long.
Με Jumbo, Mytilineos, ΟΠΑΠ ο 25άρης "μπορεί" να κινηθεί υψηλότερα των 1.535 μονάδων. Ετσι και αλλιώς με τζίρους peanuts διαμορφώνεται η τάση.

Για 127 μετοχές η τιμή είναι σταθερή, για 1 στις 3 δεν έχει "ανοίξει" καν, ενώ από τις 36 με θετικό πρόσημο- και από τις χαμηλότερες κατηγορίες- ξεχωρίζουν: ΚΕΚΡΟΨ, Τεχνική Ολυμπιακή, Παπουτσάνης, Intracom, Ιλυδα, Πλαστικά Θράκης κ.α

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v