Προσπαθεί για υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Περιορίζονται τα κέρδη του Γενικού Δείκτη, μετά την αρχική προσέγγιση των 640 μονάδων. Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές αλλά και για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Βαρίδι για την τάση η πτώση της Coca Cola. Ζητούμενο η αύξηση τζίρου.

Προσπαθεί για υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Κέρδη στα ευρωπαϊκά, ανοδική προσπάθεια στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε οικονομία και ιό, η προσοχή των traders, με τα futures στη Wall Street να δίνουν από νωρίς ρυθμό σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο.

Νωρίτερα, τα συμβόλαια του δείκτη από 0,59% υψηλότερα και τις 3.412 μονάδες, με τους βραχυπρόθεσμους να προεξοφλούν ακόμη μία «ρίψη ρευστότητας» από τη Fed, στο επόμενο διάστημα.

Στον ρυθμό των διεθνών επιχειρείται να συγχρονισθεί και η ελληνική, με τους αγοραστές να ξεκινούν με επιφυλακτικές κινήσεις, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να αντιδρά προς τις 640 (για την ακρίβεια, στις 638,90 μον.) αλλά μέχρι εκεί. Στο 1 εκατ. η αξία των συναλλαγών στη διάρκεια των πρώτων 15' -δηλαδή του διαστήματος αντίδρασης-, για να ακολουθήσουν πωλήσεις 200-300 χιλιάδων και διολίσθηση προς τις 635 μονάδες.

Περιορισμένη η παρουσία ενεργών επενδυτών, ισχνή η αντίδραση και απογοητευτική η εικόνα το πρώτο ημίωρο, την ώρα που ο CAC 40 «πέταγε» 1,65% και ο ΜΙΒ με 1,58%, ακολουθώντας την επαναφορά του DAX προς τις 13.000 μονάδες.

Στα χαμηλά των 635, στις 11:00, ενεργοποιήθηκαν -εκ νέου- λίγοι αγοραστές, κυρίως σε τραπεζικές και blue chips, με τον κλαδικό δείκτη στις 332 και τον 25άρη στις 1.525 μονάδες.

Αυτό που ενδεχομένως θα διευκόλυνε τους αγοραστές θα ήταν μία επιβεβαίωση των στηρίξεων, που πιθανόν να προσέλκυε λίγο περισσότερες συναλλαγές σε μετοχές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Για παράδειγμα, στη μετοχή της Coca Cola οι πρώτες εντολές ήταν από την πλευρά των αγοραστών -έως τα 23 ευρώ-, ακολούθησαν πωλήσεις προς τα 22,46, «γύρισμα» που επηρέασε την διακύμανση του δείκτη.

Στον ΟΤΕ από τα 13,52 στα 13,69 και στον ΟΠΑΠ από τα 7,785 στα 7,90 οι συναλλαγές, με τους αγοραστές να ελέγχουν το παιχνίδι.

Οπως και σε Mytilineos, Jumbo, Motor Oil, αλλά και σε ΤΙΤΑΝ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε Alpha Bank, OTE, ΑΔΜΗΕ, Mytilineos, ETE, Eurobank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή.

Με απώλειες η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, στα 2,235 (3,87%), «χάνοντας» όλο το μέρισμα (αποκοπή 0,1179/μετοχή), της Viohalco, Aegean και ΔΕΗ.

Για 123 μετοχές η τιμή παραμένει αμετάβλητη, για 36 το πρόσημο είναι θετικό και για 17 αρνητικό.

Από μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. λιγοστές οι μετοχές με συγκριτικά ικανοποιητική συναλλακτικότητα. Και με θετικό πρόσημο για ΒΥΤΕ, Avax, ElvalHalcor, Intracom, Attica Bank.

Ενδεικτικό το γεγονός πως στις 11:10 η αξία των συναλλαγών μόλις προσέγγιζε τα 2 εκατ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v