Χρηματιστήριο: Χωρίς τζίρο κάτω από τις 640

Διευρύνονται οι απώλειες για το Γενικό Δείκτη, σε ευθυγράμμιση και με την πτώση στις διεθνείς αγορές, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Πτώση για Motor Oil, επικρατούν οι αγοραστές σε Mytilineos, Lamda, Fourlis.

Χρηματιστήριο: Χωρίς τζίρο κάτω από τις 640

Σταθερά με αρνητικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, προς τις 635 μονάδες διορθώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κυρίως λόγω Fed η αφορμή για την διόρθωση των αγορών, από ένα ενδεχόμενο "γύρισμα" της Wall Street σήμερα, θα μπορούσε να "κλείσει" θετικά, αύριο, για τα χρηματιστήρια, του δικού μας συμπεριλαμβανόμενου.

Με πωλητές από νωρίς, από Φρανκφούρτη, Παρίσι παρασύροντας χαμηλότερα και την Αθήνα.

Με συγκριτικά καλύτερη εικόνα στα πρώτα 30'-45' για να ακολουθήσουν πιεστικότερες ρευστοποιήσεις και λόγω των διευρυνόμενων απωλειών σε ευρωπαικές αγορές .

Με τον Γενικό Δείκτη έως τις 636,99 μονάδες, επίπεδο απ΄όπου ενεργοποιήθηκαν περιορισμένης έκτασης αγορές με αποτέλεσμα η αγορά να ισορροπήσει για το επόμενο διάστημα.

Σταθερές αλλά ελεγχόμενες οι πωλήσεις κυρίως στον τραπεζικό κλάδο αλλά και στην πλειονότητα των blue chips.

Στις τραπεζικές, καθώς ήταν αυτές που σε διάστημα εβδομάδος είχαν καταγράψει τη μεγαλύτερη απόδοση, με τον κλαδικό δείκτη έως τις 331,26 μονάδες. Αλλά και σε μη τραπεζικές καθώς η μείωση θέσεων εκτείνεται σε ευρύτερο τμήμα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Με τον FTSE25 λίγο χαμηλότερα των 1.530 μονάδων, καθώς διορθώνουν στο σύνολο τους τα "βαριά" χαρτιά του δείκτη.

Ωστόσο η υποχώρηση αυτή γίνεται με μόλις 12 εκατ. (*), απόδειξη, πως όλες οι διακυμάνσεις (είτε ανοδικές είτε πτωτικές) συντελούνται με τζίρους που δεν ξεπερνούν τα 40 εκατ., εδώ και δύο εβδομάδες.

Αναλογικά σε τίτλους των Εθνικής, Alpha Bank οι περισσότερες συναλλαγές ακολουθούν Eurobank και Πειραιώς. Αλλά αυξημένες είναι, και σήμερα, στη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ πιεστικές είναι για τη μετοχή της Motor Oil.

Η περίπτωση της ΜΟΗ, κατά 3,11% χαμηλότερα στα 11,53 ευρώ είναι ενδεικτική της μείωσης θέσεων από ξένα funds, στάση που τηρείται- για καιρό- και σε άλλα blue chips του δείκτη.

Οριακές απώλειες για τον ΟΤΕ, στα 13,68 ευρώ μετοχή, που θεωρείται πως μπορεί να κάνει την διαφορά. Αν όχι στη συνέχεια, σήμερα, αλλά στην αυριανή συνεδρίαση και ανάλογα με το "κλείσιμο" της Wall το βράδυ.

Με αγορές στη μετοχή της Mytilineos (7,765), της Lamda Development (5,76), Fourlis (4,07) αυτό, που θα μπορούσαν να περιμένουν οι long είναι μία ενδεχόμενη επαναφορά του Γενικού Δείκτη προς τις 645 μονάδες.

Θα εξαρτηθεί και από την διακύμανση των futures στην Wall, εάν και πως θα ήταν εφικτή μία μείωση των απωλειών. Με ΟΤΕ πάνω από τα 13,68 και ενδεχομένως με Coca Cola προς τα 22,90 ευρώ.

Ή με βελτίωση της τάσης για ΟΠΑΠ, Jumbo.

Αρνητικός ο λόγος ανοδικών/πτωτικών με 29 έναντι 58. Σχέση, που είχε διαμορφωθεί σε "κλείσιμο" της χθεσινής συνεδρίασης, κάτι που θεωρήθηκε ως πιθανή ένδειξη αναστροφής χαμηλότερα.

(*) λίγο πριν τις 15.00'

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v