Συνεδρίαση στασιμότητας στο Χρηματιστήριο

Με μικρές διακυμάνσεις και υποτονικό τζίρο εξελίσσεται η σημερινή ημέρα στην εγχώραι αγορά. Μικρές πιέσεις για τις μετοχές της Ελλάκτωρ και της Τέρνα Ενεργειακή. Ανεπαίσθητες οι μεταβολές για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές.

Συνεδρίαση στασιμότητας στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά, σε θετικό έδαφος το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων η προσοχή των traders αλλά και στην...αδιόρθωτη Wall Street.

Με μεταβλητότητα ο DAX "γυρίζει" ανοδικά προς τις 12.875 μονάδες, μετά από ένα, αρχικά, διστακτικό ξεκίνημα. Για ακόμη μία, πολλοστή, φορά ήταν η εικόνα των futures στην Νέα Υόρκη που συνέβαλε στην αλλαγή στάσης των βραχυπρόθεσμων παικτών. Σε αυτό το περιβάλλον, στο ελληνικό χρηματιστήριο (κυρίως) οι traders έχουν λόγους και μικρό πλεονέκτημα για να επιχειρήσουν υψηλότερα. Επί της ουσίας πρόκειται για προσπάθεια επαναφοράς, επανάκτησης μέρους των χθεσινών σημαντικών απωλειών.

Στην περιοχή των 640 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, πέριξ των 1.535 ο FTSE25 με τον τραπεζικό κλάδο και σήμερα στο επίκεντρο. Συναλλαγές και τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, μόλις 1,5 εκατ., στα πρώτα 30' με τραπεζικές, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Lamda Development με συγκριτικά μεγαλύτερο μερίδιο.

Από τον τραπεζικό κλάδο: η Eurobank στα 0,42 ευρώ, η Εθνική στα 1,16 , η Alpha Bank στα 0,5476 και στα 1,273 ευρώ η Πειραιώς. Στις 340 μονάδες το σημείο αναφοράς για τον κλαδικό δείκτη, που στα τρέχοντα επίπεδα "μετρά" θετικό πρόσημο και ανοδική φορά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα του Αυγούστου.

Από τα blue chips, σταθερά στο επίκεντρο ο ΟΤΕ με τις "μάχες" πωλητών vs αγοραστών να κρατούν για πέμπτη σερί συνεδρίαση. Στα 13,70 ευρώ με μικρό προβάδισμα των πωλητών. Στα 7,80 με αγοραστές ο ΟΠΑΠ. Με αγοραστές και στην Coca Cola, στα 22,84 ευρώ, να λειτουργεί εξισορροπητικά για την διαμόρφωση των δεικτών.

Σε γενικές γραμμές ικανοποιητική η εικόνα για την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη, με χαρακτηριστικό το ότι αρκούν περιορισμένης αξίας συναλλαγές για την διαμόρφωση υψηλότερων τιμών. Στα 11,55 η μετοχή της Motor Oil, με αγορές μετά τις χθεσινές πιεστικές πωλήσεις. Στα 7,755 η Mytilineos, στα 15,44 η Jumbo, στα 3,796 η ΔΕΗ, στα 5,76 η Lamda, στα 6,76 ευρώ η ΕΥΔΑΠ.

Με πωλητές, σε Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,50 ευρώ, στην Viohalco, στα 2,31 , σε Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ σε όλες (πλην ΤΕΝΕΡΓ) με μικρές απώλειες. Και ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες από αυτές να "γυρίσουν" θετικά.
Θα εξαρτηθεί και από την εικόνα των συμβολαίων στην Wall Street, την πορεία των ευρωπαϊκών. Με βραδύ ρυθμό εκτέλεσης εντολών, τουλάχιστον μέχρι τις 14.00' και την διαδικασία της δημοπρασίας στα Παράγωγα.

Με premium, από discount εχθές, και οι 2 σειρές, τρέχοντος και επόμενου μηνός.

Στις 11.20' οριακά αρνητικά τα futures του S&P500 από τις 3.378 μονάδες, κατά 0,33% αντιδρά στις 12.870 ο DAX. Στα 2,9 εκατ. η αξία συναλλαγών, με πιθανότερο ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί, σήμερα, ένας τζίρος καλύτερος από τον χθεσινό ( 21,7 εκατ.) προς τα επίπεδα των 30 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v